Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| 1 Decembrie: Gabriel Pleșa despre cum pot petrece românii Ziua Națională la Alba Iulia. „Spectacol de drone în loc de focuri de artificii”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| 1 Decembrie: Gabriel Pleșa despre cum pot petrece românii Ziua Națională la Alba Iulia. „Spectacol de drone în loc de focuri de artificii”

Reprezentanții administrațiilor locale din municipiile, orașele și comunele din județul Alba au desfășurat, sâmbătă, 20 noiembrie 2021, o acțiune de omagiere a participanților la Marea Unire din 1918, în fiecare localitate clopotele fiind trase de 103 ori și fiind depuse jerbe de flori.

Citește și: PROGRAMUL ZILEI de 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Ceremonie militară, concerte de muzică populară și vernisaje, transmise online

Proiectul „Patria recunoscătoare” a fost inițiat în anul 2018 de Consiliul Județean Alba în colaborare cu unitățile administrativ teritoriale din județ, în semn de respect față de participanții la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, respectiv reprezentanții localităților, cercurilor electorale, breslelor, reuniunilor, cultelor bisericești, gărzilor naționale sau ai presei. Pentru omagierea acestora au fost realizate pentru fiecare unitate administrativ teritorială plăci din alamă cu numele reprezentanților de pe teritoriul localității, care au fost desemnați să participe la 1 Decembrie 1918, la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, locul unde s-a hotărât Marea Unire.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Serbările Unirii au debutat cu acest prilej și mai sunt doar câteva zile până când o să sărbătorim, români de pretutindeni, Ziua Națională a României. Primarul orașului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a fost prezent la acțiunea de omagiere a participanților de la Marea Unire din 1918 și a oferit o sumă de declarații cu privire la acest act de cinste a predecesorilor noștri, dar totodată detalii despre ceea ce administrația locală a pregătit pentru românii ce au să fie prezenți cu ocazia zilei de 1 Decembrie la Alba Iulia:

YouTube video

Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea