Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VICTORIE pentru cetățenii din Sebeș! Clădirea Maternității va fi reabilitată printr-o investiție de peste 4,6 milioane de lei, după o acțiune care a mobilizat comunitatea locală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VICTORIE pentru cetățenii din Sebeș! Clădirea Maternității va fi reabilitată printr-o investiție de peste 4,6 milioane de lei, după o acțiune care a mobilizat comunitatea locală

Cu o investiție de peste 4,6 milioane de lei, Spitalul Municipal din Sebeș a pus în mișcare un proiect amplu de reabilitare a clădirii Maternității din oraș.

Aflată pe strada Șurianu, la numărul 41, clădirea Maternității se pregătește să-și schimbe înfățișarea și să-și îmbunătățească funcționalitatea. Valoarea totală a investiției se ridică la impresionanta sumă de 4.650.369,52 de lei, fără TVA.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Clădirea Maternității Sebeș, care se găsește în incinta curții Spitalului Municipal, are un istoric ce se întinde până în anii ’80. Cu un regim de înălțime de parter plus două etaje, construcția originală era o reprezentare a modernității, cu un acoperiș tip terasă, realizat cu cadre de beton și zidărie din caramidă. Totuși, trecerea timpului și o învelitoare terasă defectuoasă au dus la necesitatea unor intervenții majore. La finalul anilor ’90, s-a adăugat o șarpantă din lemn peste învelitoarea tip terasă, iar la fațada posterioară (sud-est) s-a construit o scară elicoidală din beton, închisă cu tâmplărie metalică cu sticlă armată, utilizată pentru evacuare. De asemenea, la fațada principală (nord-vest) s-a adăugat o anexă parter, care a devenit centrală termică.

Clădirea Maternității are o formă rectangulară, cu dimensiuni maxime de 30,60 metri lungime și 13,95 metri lățime. Accesul în clădire se face prin fațada posterioară, din incinta curții spitalului, și prin scara elicoidală, iar pe fațada principală există două accesori.

Proiectul de reabilitare vizează renovarea completă a clădirii, atât din punct de vedere arhitectural, cât și funcțional, pentru a corespunde standardelor actuale. Până în prezent, s-au efectuat lucrări parțiale, inclusiv instalarea unui lift, pentru a asigura accesul sporit al angajaților și pacienților.

La începutul acestui an, locuitorii orașului Sebeș au fost martorii unei inițiative remarcabile pentru reabilitarea Maternității locale. Cu ajutorul președintelui PSD Sebeș, Radu Cristian, și cu sprijinul tuturor cetățenilor implicați în această campanie, s-au obținut fondurile mult așteptate pentru lucrările de modernizare și extindere a Maternității din Sebeș.

Pentru a face posibilă această inițiativă, s-au strâns peste 1300 de semnături, pentru a direcționa fondurile necesare în direcția cea mai potrivită. Această realizare nu ar fi fost posibilă fără eforturile unite ale comunității locale și, în special, a președintelui PSD Sebeș și a membrilor organizației sale.

Reabilitarea Maternității din Sebeș nu este doar o victorie pentru comunitatea locală, ci și un pas semnificativ în asigurarea accesului la îngrijire medicală de calitate pentru viitoarele mame și copiii lor.

Printre proiectele ulterioare din acest plan se numără instalarea unui sistem de detectare și semnalizare a incendiilor, precum și modernizarea instalației electrice.

Reabilitarea clădirii Maternității necesită o serie de intervenții complexe, inclusiv:

– Intervenții structurale, care includ demolarea învelitorii din țiglă ceramică profilată, demontarea sistemelor pluviale, demolarea șarpantei existente, demontarea ușilor interioare din lemn, tâmplărie exterioară și interioară din PVC, lemn și metal, tencuieli interioare, pardoseli din gresie, mozaic și P.V.C., demolarea șarpantei existente și înlocuirea acesteia cu un acoperiș tip terasă necirculabilă, demolarea unor ziduri de compartimentare interioare și refacerea lor, realizarea de goluri funcționale în zidăria existentă, și demolarea planșeului existent la nivelul parterului pentru a permite o stratificare corectă și termoizolarea planșeului în contact cu solul.

– Intervenții de finisaje arhitecturale, care includ aplicarea de tencuială specială impermeabilă tip mosaik-putz la soclu, aplicarea de tencuială decorativă driscuita fin la fațade, montarea de tâmplărie din PVC cu geam termoizolant, refacerea stratificației învelitorii tip terasă necirculabilă, montarea de glafuri exterioare din tablă de aluminiu, montarea de parasolare din aluminiu, montarea de compozite metalice, refacerea stratificației și a planșeului pe sol, refacerea zidurilor de compartimentare interioare, refacerea pardoselilor interioare, refacerea tencuielilor interioare, montarea de tavane false, montarea de tâmplării interioare din PVC, montarea de glafuri din PVC la ferestrele interioare.

De asemenea, se vor efectua lucrări asupra instalațiilor electrice, termice și sanitare, precum și montarea unui sistem de ventilare și climatizare. Această investiție va aduce o nouă viață Maternității din Sebeș și va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor medicale oferite comunității locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea