Rămâi conectat

Ştirea zilei

VICTORIE pentru angajații CupruMin Abrud: Crește valoarea tichetelor de masă pe care le primesc, iar salariile lor vor fi mărite

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VICTORIE pentru angajații CupruMin Abrud: Crește valoarea tichetelor de masă pe care le primesc, iar salariile lor vor fi mărite

Angajații CupruMin vor beneficia de o majorare a tichetelor de masă pe care aceștia le primesc în prezent, precum și de o creștere a salariilor, în urma discuțiilor dintre reprezentanții Sindicatului și secretarul de stat în Ministerul Economiei, Mihai Macaveiu.

Astfel, în cursul zilei de astăzi, 25 noiembrie 2022, la inițiativa Consiliului de Administrație a companiei, au fost purtate o serie de discuții în legătură cu situația în care CupruMin se află în prezent, precum și despre planurile de viitor ale acesteia.

„A avut loc o ședință a Consiliului de Administrație, condusă de domnul Secretat de Stat Macaveiu Mihai, în calitate de Președinte cu privire la situația curentă și de viitor a companiei, apoi a avut loc o vizită ad hoc la punctele de lucru. A fost vizitată cariera de exploatare și apoi uzina de preparare, cu discuții privind implementarea noii linii de flotație.

Cu această ocazie, s-au purtat discuții și cu reprezentanții Sindicatului privind situația salariaților. Astfel, în urma discuțiilor s-a concluzionat că se vor majora tichetele de masă până la cuantumul maxim de 30 lei și că se vor face toate demersurile necesare și legale pentru cresterea salariilor, includerea acestora în bugetul de venituri și cheltuieli aferente anului 2023.

Această vizită a avut loc la inițiativa Consiliului de Administrație. La această vizită a participat și domnul Deputat Radu Tuhuț”, a transmis Lucian Țăran, liderul sindical al CUPRUMIN, pentru ziarulunirea.ro.

Compania minieră Cupru Min continuă și în 2022 performanța economică record din 2021. Societatea care exploatează cel mai mare zăcământ de cupru din România a avut în primele șase luni din 2022 un profit de circa 35 de milioane de lei (7 milioane de euro), sumă raportată la o cifră de afaceri de 222 de milioane de lei.

Cifrele sunt duble față de perioada similară a anului 2021, când, la mijlocul anului, a existat un profit de 14 milioane de lei (3 milioane de euro) și o cifră de afaceri în valoare de 116 milioane de lei. La sfârșitul anului trecut, profitul a fost unul record: 100 de milioane de lei (20 de milioane de euro), cu o evoluție fulminantă față de anul anterior (6,9 milioane de lei).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea