Rămâi conectat

Politică Administrație

Victor Ponta, favorit în Muntenia și Moldova, Iohannis – în Transilvania, conform Barometrului de opinie GSSC Avangarde

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victor Ponta, candidatul alianței PSD-PC-UNPR, ar fi preferat de 57% dintre români, în timp ce Klaus Iohannis, liderul ACL, de 43% dintre alegători, în cazul în care doar cei doi ar candida în alegerile prezidențiale, relevă Barometrul de opinie realizat de GSSC Avangarde prezentat de AGERPRES.

În ceea ce privește distribuția voturilor pe regiuni, Ponta este preferat de majoritatea alegătorilor din Muntenia și Moldova (66% respectiv 60%), în timp ce Iohannis este favorit în Transilvania (55%).

În București, 57% dintre respondenții care au declarat că merg sigur la vot îl preferă pe candidatul PSD-PC-UNPR, iar 43% pe cel al ACL (PNL-PD).

Conform Barometrului de opinie Avangarde, Ponta se situează în topul candidaților la prezidențiale, 42% dintre respondenți indicându-l drept cel pe care l-ar vota dacă duminica viitoare ar avea loc astfel de alegeri. El este urmat de Iohannis cu 28%, Călin Popescu Tăriceanu (PLR) cu 8%, Elena Udrea (PMP) cu 5, Teodor Meleșcanu (PNM), Kelemen Hunor (UDMR și Monica Macovei cu câte 4%, C. V Tudor și Dan Diaconescu cu câte 2% și William Brânză cu 1%.

Totodată, dintre respondenții care declară că merg sigur la vot, 42% ar vota cu alianța PSD-PC-UNPR, 30% cu ACL (PNL-PD), 7% cu PMP, câte 5% cu UDMR și PLR, 3% PPDD, 2% cu PRM, 1% cu PNȚ și PER și 4% cu alte formațiuni politice.

Cercetarea a fost realizată în perioada 28 septembrie 3 octombrie, pe un eșantion de 950 de persoane, față în față cu respondentul, la domiciliul acestuia. Eșantionul este reprezentativ pentru populația adultă neinstituționalizată a României. Eroare maximă tolerată este de ą3.18%, pentru un interval de încredere de 95%.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea