Victor Ponta face noi precizări: Guvernul va adopta o ordonanţă pentru a preveni aberaţii de impunere a plăţii CASS la alocaţii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

pontaAflat la sediul Ministerului Finanţelor, premierul Vctor Ponta a declarat, joi, că săptămâna viitoare Guvernul va adopta o ordonanţă care să prevină în viitor „aberaţii” de tipul celor prin care statul a cerut plata contribuţiilor de sănătate pentru alocaţiile primite de copii.

El a adăugat că această anomalie a fost generată de un act normativ aprobat în 2011 de fosta guvernare, motiv pentru care reprezentanţii acesteia, aflaţi în prezent în opoziţie, au fost „mai puţin critici” la adresa Guvernului pe această temă.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Câteva mii de copii din Curtea de Argeş care au alocaţiile pe card au primit înştiinţări de plată de la ANAF prin care sunt anunţaţi că au de achitat câte 468 de lei, reprezentând CAS pe anul 2012, printre cei notificaţi numărându-se copii de zece ani sau nedeplasabili, potrivit Mediafax.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Este vorba despre înştiinţări de plată pentru anul 2012, iar copiii sunt impozitaţi pentru un venit de 8.400 de lei, pe care cei de ANAF pretind că respectivii copii l-ar fi avut pe anul 2012.

Situaţia în judeţul Alba este similară.  Au fost emise 2.040 de astfel decizii de impunere : 839 în Alba Iulia, 259 – Aiud, 195 – Blaj, 262 – Câmpeni, 145 –  Cugir, 289 – Sebeş şi 51 în Zlatna.

Miercuri, premierul Ponta a declarat că Ministrul Finanţelor şi şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au luat măsuri ca înştiinţările de plată a taxelor pentru alocaţie, transmise copiilor, să fie oprite, precizând că aşteaptă să i se comunice însă şi cine trebuie sancţionat şi cum pot fi evitate noi astfel de cazuri.

Tot miercuri, ANAF a comunicat că reprezentanţii conducerii agenţiei au transmis cǎtre unitǎţile de administrare fiscalǎ o circularǎ prin care s-a suspendat regularizarea contribuţiilor de asigurǎri sociale de sǎnǎtate pentru veniturile obţinute din dobânda bonificatǎ de bǎnci, pentru alocaţiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare.

„Precizǎm, încǎ o datǎ, cǎ obiectul impunerii nu ίl constituie alocaţia de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocaţiile din conturi”, arată ANAF, într-un comunicat.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Horea 8 ianuarie 2015 at 14:56

„Victor Ponta face noi precizări: Guvernul va adopta o ordonanţă pentru a preveni aberaţii de impunere a plăţii CASS la alocaţii ”

Ziua si ordonanta!
Intr-o zi se dă iar peste cateva zile se anuleaza sau modifica.

Acum se face referire la „aberaţii de impunere a plăţii CASS la alocaţii”.
Asta sa fie, dupa Victor Ponta, singura aberatie?

stareta 8 ianuarie 2015 at 15:53

Oricat de aberanta a fost data legea, cat de imbecil poti fi sa calculezi venitul unui copil la 700 lei /luna cand alocatia era de 42 lei / luna.Sau poate scolarii au activitati extrascolare din care incaseaza venituri.La fel si copii de camin si gradinita. Nu mai dati vina pe program. El tot de om a fost facut si datele in program tot de oameni au fost inregistrate. Gasiti vinovatii si punetii la plata.La fel si pe cel care a dat legea. Nu mai cautati un tap ispasitor ca cel mai mare „tap ” sunteti dvs. dle. Ponta.

Maria 8 ianuarie 2015 at 16:51

Sunteți niște idioți su niște imbecili.
Cum v-a trecut prin cap sa formulați și sa votați o astfel de lege?
Adică voi furați,voi faceti „investiții” din banii publici în scopul vostru personal sau în moduri aberante și în scopuri nefolositoare și acum tot cetățeanul de rand,tot muncitorul cinstit și „rău” plătit trebuie sa plătească prostiile voastre???
Și mai rău de atât nici ca puteați face?! Sa ajungeți sa impozitați și amărâtă aia de alocație??? Dar cine a gândit legea asta a fost beat sau drogat?
I-a adoptați o lege din care sa plătească bogatașii 75% din tot ceea ce au în fiecare an și atunci nu veți mai fi nevoiți sa va aruncați prostia și hoția în cârca românului de rand și veți strânge bani în sacul statului și se vor strânge în mod CINSTIT.
Numai bine,sănătate și multa minte celui care n-are sau nu știe sa o folosească.

Tepes 8 ianuarie 2015 at 18:02

Lege adoptata în 2011???? Ori sunteți prosti ori sunteți prosti. Care vreți sa Vă alegeți. Sa înțeleg ca până acum nu ați avut nevoie de bani de o aplicați tocmai acum. Și dacă legea exista și nu ați aplicat-o, de ce tocmai acum??? Problema este alta , eu nu-l cred pe Negrutiu ca v-a costat 65000 de parai dar 15000-20000 tot va costat Cine plătește acești bani căci eu m-am saturat sa plătesc INCOMPETENTI din banii mei. Când cei vinovați vor trebui sa bage mâna să plateasca atunci se poate spune ca S-a schimbat ceva în Romanica noastră pana atunci nu.

Comentariile sunt oprite