Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Victor Ponta face noi precizări: Guvernul va adopta o ordonanţă pentru a preveni aberaţii de impunere a plăţii CASS la alocaţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pontaAflat la sediul Ministerului Finanţelor, premierul Vctor Ponta a declarat, joi, că săptămâna viitoare Guvernul va adopta o ordonanţă care să prevină în viitor „aberaţii” de tipul celor prin care statul a cerut plata contribuţiilor de sănătate pentru alocaţiile primite de copii.

El a adăugat că această anomalie a fost generată de un act normativ aprobat în 2011 de fosta guvernare, motiv pentru care reprezentanţii acesteia, aflaţi în prezent în opoziţie, au fost „mai puţin critici” la adresa Guvernului pe această temă.

Câteva mii de copii din Curtea de Argeş care au alocaţiile pe card au primit înştiinţări de plată de la ANAF prin care sunt anunţaţi că au de achitat câte 468 de lei, reprezentând CAS pe anul 2012, printre cei notificaţi numărându-se copii de zece ani sau nedeplasabili, potrivit Mediafax.

Este vorba despre înştiinţări de plată pentru anul 2012, iar copiii sunt impozitaţi pentru un venit de 8.400 de lei, pe care cei de ANAF pretind că respectivii copii l-ar fi avut pe anul 2012.

Situaţia în judeţul Alba este similară.  Au fost emise 2.040 de astfel decizii de impunere : 839 în Alba Iulia, 259 – Aiud, 195 – Blaj, 262 – Câmpeni, 145 –  Cugir, 289 – Sebeş şi 51 în Zlatna.

Miercuri, premierul Ponta a declarat că Ministrul Finanţelor şi şeful Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au luat măsuri ca înştiinţările de plată a taxelor pentru alocaţie, transmise copiilor, să fie oprite, precizând că aşteaptă să i se comunice însă şi cine trebuie sancţionat şi cum pot fi evitate noi astfel de cazuri.

Tot miercuri, ANAF a comunicat că reprezentanţii conducerii agenţiei au transmis cǎtre unitǎţile de administrare fiscalǎ o circularǎ prin care s-a suspendat regularizarea contribuţiilor de asigurǎri sociale de sǎnǎtate pentru veniturile obţinute din dobânda bonificatǎ de bǎnci, pentru alocaţiile de stat pentru copii, neridicate din conturile bancare.

„Precizǎm, încǎ o datǎ, cǎ obiectul impunerii nu ίl constituie alocaţia de stat pentru copii, ci veniturile din dobânzile bancare realizate de persoanele care nu şi-au ridicat alocaţiile din conturi”, arată ANAF, într-un comunicat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin

Unirea Ziarul

Publicat

în

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situația românilor care nu locuiesc la adresa menționată în buletin. Această lege aduce schimbări semnificative în procesul de obținere a vizei de flotant. Conform declarațiilor sale, cererile pentru obținerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea