Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Victor Negrescu: Sorin Grindeanu, o propunere de nerefuzat pentru Klaus Iohannis. Ioan Dîrzu: Este modest, sufletist și exigent în ceea ce face

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vicepreședintele PSD Victor Negrescu a declarat, miercuri, că propunerea Sorin Grindeanu – premier este de nerefuzat pentru Klaus Iohannis, iar dacă va fi respinsă, o comisie specială din Parlament ar urma să analizeze dacă președintele încalcă Constituția. Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a spus că Sorin Grindeanu este  modest, sufletist și exigent în ceea ce face.

Biroul europarlamentar Victor Negrescu09”Conform normelor legale în vigoare președintele Klaus Iohannis nu are cum să respingă această propunere formulată de o majoritate existentă în Parlament. În consecință, eu zic că nu se va ajunge mai departe. Dacă domnul Iohannis este interesat să respingă această propunere fără să aibă argumente legale care stau la baza acestei respingeri, eu vreau să vă spun că colegii mei din PSD, au spus-o inclusiv la Comitetul Executiv Național, că acest lucru este de neacceptat și ar trebui evaluat de către o comisie specială în Parlament, să vadă dacă Iohannis ar încălca Constituția”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, fiind întrebat dacă în cazul unei respingeri s-ar lua în calcul suspendarea președintelui.

Vicepreședintele PSD, Victor Negrescu, a afirmat că partidul din care face parte îl va susține pe Sorin Grindeanu ”cu toată energia” pentru că ”este o propunere serioasă, de nerefuzat”.

”Este o propunere foarte bună. Este un tânăr politician, dar cu mare experiență. Este un om care a crescut în PSD, un om pe care ne putem baza, un om care comunică foarte bine cu colegii săi, care ascultă fiecare opinie și mai ales un om care înțelege ce responsabilitate are în această nouă posibilă calitate pe care urmează să o aibă. Mă bucur că PSD a făcut o asemenea propunere, mă bucur că președintele Liviu Dragnea are încredere în tinerii pe care îi are PSD și sunt convins că această propunere este de nerefuzat de către președintele Klaus Iohannis”, a spus Victor Negrescu.

El a subliniat că Sorin Grindeanu are toate calitățile necesare pentru a prelua funcția de premier.

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a declarat, că Sorin Grindeanu este persoana potrivită pentru funcția de premier, fiind modest, sufletist și exigent în ceea ce face.

”Este o propunere foarte bună și cred că nu se va mai face aceeași greșeală, iar președintele Iohannis îl va desemna premier pe Sorin Grindeanu”, a spus Ioan Dîrzu, fiind întrebat, dacă această propunere va fi acceptată.

Deputatul Ioan Dîrzu a spus că și-a dat seama la începutul ședinței Comitetului Executiv Național (CExN) că președintele PSD, Liviu Dragnea, îl va propune pe Sorin Grindeanu pentru această funcție.

”Este o persoană foarte potrivită, un bun coleg, apreciat de întreaga echipă și un tip foarte modest și foarte exigent în ceea ce face. E un tip super OK, vorbește puțin, eficient, modest, bun coleg și sufletist. Este un om de echipă, un patriot, ține la țară”, a spus Ioan Dîrzu.

La rândul său liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că i se pare ”o propunere foarte bună”. 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea