Rămâi conectat

Politică Administrație

Victor Negrescu, PSD Alba: „Sunt convins că Florin Roman nu ţine de scaun şi va reveni în USL”

Publicat

în

În ultimele zile PNL Alba a lansat mai multe declaraţii de război faţă de PSD Alba. Aceste atacuri sunt de fapt adresate Uniunii Social Liberale ca entitate politică şi fac rău eforturilor realizate de Crin Antonescu şi Victor Ponta pentru a menţine Uniunea şi de a continua promovarea măsurilor propuse de ambele partide în campania electorală.

USL s-a format pentru a schimba ceva în România de astăzi. USL Alba a existat, cu bune şi cu rele, pentru a propune o alternativă credibilă şi puternică cetăţenilor din judeţul Alba. Proiectele noastre comune au fost clare: crearea de locuri de muncă într-un judeţ aflat pe primele locuri ca şomaj din ţară, promovarea intereselor judeţului la Bucureşti în contextul unei Guvernări USL şi un mod de politică bazat pe soluţii concrete faţă de minciunile, promisiunile şi scandalurile de pe vremea guvernării PDL.

PSD Alba nu s-a îndepărtat de acest deziderat. PSD Alba nu a renunţat la aceste principii pentru a ocupa funcţii politice formând majorităţi politice cu PDL împotriva a tot ceea ce a reprezentat USL la nivel naţional. Noi nu i-am trădat pe cetăţenii care ne-au votat masiv la ultimele alegeri.

Electrica Furnizare Discount

Atacurile PNL către liderii PSD a provocat o declaraţie surprinzătoare din partea vicepreşedintelui CJ Alba, Florin Roman, care a anunţat ruptura Uniunii în judeţul Alba fără însă a se consulta cu liderii naţionali ai USL.

Trebuie să recunosc că îl consider pe Florin un prieten. Am făcut împreună campanie la alegerile parlamentare în calitate de directori de campanie şi am obţinut rezultate: PSD a reuşit să obţină cel mai votat deputat, PNL cel mai votat senator. Ştiu regretul lui că la alegerile locale nu a fost implicat în echipele de campanie ale PNL.

Personal cred că recentele declaraţii politice reflectă lupta pentru putere din PNL Alba şi îi atrag atenţia că nu vom tolera ca această luptă să se facă în detrimentul USL. Chiar dacă îi urez succes în campania internă din PNL, trebuie să îi spun cu toată prietenia că el nu reprezintă interesele USL Alba la nivelul Consiliului Judeţean. El este acolo printr-un troc politic cu PDL care face rău USL şi îi face rău şi lui şi PNL-ului în termeni de imagine.

În ciuda priceperii sale, Florin Roman şi PNL, par astăzi supuşi lui Mircea Hava şi lui Ion Dumitrel iar afişarea împreună în poze promovând măsurile miniştrilor PSD sunt de necrezut dacă ne uităm în urmă la declaraţiile liberale. Îi solicit colegului meu de la PNL să aibă din nou curajul politic care îl caracteriza în urmă cu doi ani şi să se asocieze demersului PSD de a forma o nouă majoritate USL în Consiliul Judeţean Alba şi Consiliul local Alba Iulia.

Trebuie să înţeleagă că nu este o luptă pentru funcţii sau despre persoana sa, este convingerea miilor de persoane care ne-au votat anul trecut crezând că PSD şi PNL trebuie şi pot lucra împreună pentru viitorul judeţului.

Am încredere că până la prima şedinţă a Consiliului Judeţean Alba, Florin Roman, va reveni în USL pentru că nu văd cum un tânăr om politic ca el poate să îşi trădeze electoratul şi oamenii care au avut încredere în USL pentru o funcţie politică de adjunct a PDL-istului Ion Dumitrel.

Victor Negrescu, vicepreședinte PSD Alba

Publicitate

Politică Administrație

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm ALBA, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Publicat

în

Cîţu, planuri pentru PNL: „Să câştigăm Alba, Craiova, Braşov, Timişoara, să luăm sectoarele Capitalei şi Primăria generală”

Premierul Florin Cîţu a prezentat sâmbătă, la Tulcea, unele dintre obiectivele sale pentru viitoarele alegeri locale, enumerând mari localităţi unde PNL a pierdut alegerile trecute sau sectoare ale Capitalei, dar şi Primăria Generală, unde a fost susţinut Nicuşor Dan.

Florin Cîţu a declarat că nimeni nu a dat mai mulţi bani de la buget decât PSD-ul şi nu a cheltuit mai mulţi bani „degeaba”, premierul încurajând liberalii să facă performanţă.

„Oamenii au înţeles un aspect: acolo unde un primar are performanţă, mai primeşte un mandat, acolo unde vine cu pomeni, cu ajutoare sociale, cu tot felul de programe susţinute prin tot felul de ministere, cu tot felul de subvenţii, aţi văzut că nu merge mai departe. Primarii liberali care au făcut performanţă, peste tot în ţară şi-au reconfirmat mandatele şi au fost aleşi de oameni. Asta înseamnă liberalism, asta vrem noi să facem: vrem să facem România liberală”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă, în discursul ţinut la conferinţa de alegeri a PNL Tulcea.

Electrica Furnizare Discount

Premierul, candidat la şefia PNL, a arătat care sunt obiectivele sale pentru următoarele alegeri locale, pronunţând numele unor mari localităţi unde PNL nu a câştigat alegerile, dar şi pe cele ale sectoarelor Capitalei şi Primăria generală a Bucureştiului, unde PNL a susţinut un candidat din afara partidului.

„Contează foarte mult să înţelegem că 25 septembrie nu este un final, este, de fapt, un început. Un început pentru Partidul Naţional Liberal care trece într-o nouă etapă, o etapă unde trebuie să devenim cel mai mare partid politic din România. Doar aşa putem să implementăm liberalismul. Şi în acelaşi timp trebuie să ne recâştigăm electoratul nostru tradiţional, electoratul care crede în proprietatea privată care este sfântă şi în antreprenor care este un erou, acel electorat pe care l-am pierdut pe drum. Şi pentru asta va trebui să ne întoarcem să recâştigăm municipiile, oraşele.

Vreau că câştigăm Craiova, vreau să câştigăm din nou Braşov, vreau să recâştigăm Timişoara, Alba, vreau să luă sectoarele 3,4, 5, dar şi sectorul 1 şi 2. Vreau să luăm Primăria Generală (a Capitalei – n.r.). Vreau să luăm, pentru că am arătat românilor că doar prin liberalism putem să dezvoltăm România şi este normal ca toţi românii să beneficieze de pe urmele liberalismului”, a mai afirmat Florin Cîţu.

sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Publicat

în

VEȘTI BUNE pentru românii din DIASPORA. Procedura consulară s-a schimbat. Ce modificări au fost aduse

Milioanele de români din diaspora nu mai trebuie să prezinte copii xerox după documente atunci când au nevoie de servicii consulare. Un comunicat al Ministerului de Externe anunță că măsura este deja în vigoare din 20 iulie.

Astfel, românii care merg la un consulat și depun o cerere nu trebuie să mai anexeze și copii ale documentelor originale solicitate, așa cum era până acum. Acestea vor fi făcute pe loc de personalul consular, așa că solicitanții de servicii consulare vor prezenta, la momentul depunerii cererii la ghișeu, doar documentele în original.

Citește și: Ce trebuie să știe românii care se întorc din concediile din străinătate?

Ministerul de Externe spune că este o măsură menite să reducă din birocrație și să reducă arhiva consulară în format clasic, documentele urmând să fie păstrate pe suport electronic, cu respectarea normelor legale în domeniu.

Electrica Furnizare Discount

Românii din străinătate sunt încurajați să nu mergă fizic la ghișeu, ci să-și încarce cererile și documentele în format electronic, prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Citește mai mult

Politică Administrație

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Publicat

în

Cîțu pe urmele lui Dragnea? Plângere penală la DNA pe numele Premierului României. Acuzație de instigare la abuz în serviciu

Avocatul a precizat că plângerea penală îl vizează şi pe premierul Florin Cîţu, pentru instigare la abuz în serviciu, deoarece acesta este singurul care a profitat de pe urma acelui document. „Prin raportare la documentul care a devenit viral, rezultă destul de clar că singurul căruia îi profită conţinutul acestui document este prim-ministrul României, domnul Florin Cîţu”, a indicat el.

”În măsura în care ancheta penală va dovedi că angajarea în sine a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică, vorbim de un abuz în serviciu şi pentru premier”, a mai declarat Toni Decean.

Pe de altă parte, avocatul a explicat că există asemănări, dar şi diferenţe între acest caz şi cel al fostului preşedinte al PSD Liviu Dragnea, condamnat pentru angajarea a două consiliere de la DGASPC Teleorman la sediul partidului.

Electrica Furnizare Discount

„Există nişte diferenţe substanţiale, care ar consta în faptul că, din ceea ce ştiu eu, în cazul Dragnea cele două angajate nu au prestat deloc muncă la Direcţia Copilului, unde erau angajate, au semnat în fals pontaje şi alte documentele şi de fapt s-au aflat la sediul PSD. În cazul de faţă, doamna consilier de stat era la sediul Guvernului şi ea a lucrat efectiv acolo. O asemănare ar fi că, în ambele cazuri, vorbim de un angajat al statului, un funcţionar public, care se implică într-o luptă politică”, a spus avocatul.

La rândul său, un reprezentant al Comunităţii Declic a declarat că este trist faptul că procurorii nu s-au sesizat în acest caz şi trebuie ca acest lucru să îl facă cetăţenii.

„Ne-am fi aşteptat ca procurorii DNA să se sesizeze. Când am văzut că nu o fac, atunci ne-am consultat cu avocaţii noştri şi am decis să mergem mai departe. Mi se pare trist că, într-o ţară în care atât de mulţi am luptat pentru o justiţie independentă, încă trebuie să facem noi, cetăţenii, astfel de sesizări, mai ales când este vorba de înalţi demnitari ai statului”, a declarat reprezentantul Declic.

Mioara Costin a fost eliberată săptămâna trecută, la cerere, din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului.

Plecarea acesteia vine după ce în presă a apărut un „document” cu antetul Guvernului, unde apare şi semnătura Mioarei Costin, şi care s-ar referi la strategia premierului în campania pentru alegerile interne din PNL.

Chestionat pe această temă, într-o conferinţă de presă, premierul Florin Cîţu a explicat: „Eu, din funcţia de premier, pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Niciodată un astfel de document nu a fost înregistrat sau mi-a fost mie prezentat în niciun moment”.

„Despre documente care apar în presă sau hârtii, că nu ştiu dacă sunt documente, fiţuici sau documente editabile care apar în presă, nu pot să comentez. Eu pot să comentez doar pe documente oficiale. (…) Documente oficiale, din punctul meu de vedere, înseamnă documente înregistrate, documente care au trecut printr-o anumită procedură”, a spus atunci Cîţu.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare