Rămâi conectat

Actualitate

Viața lui Pele: s-a născut într-o familie săracă, a muncit ca servitor și la 15 ani a debutat la profesioniști

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Viața lui Pele: s-a născut într-o familie săracă, a muncit ca servitor și la 15 ani a debutat la profesioniști

Fostul mare fotbalist brazilian Pele a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, a anunţat, joi, una dintre fiicele sale, Kely Nascimento. El este considerat a fi cel mai mare jucător din toate timpurile.

CITEȘTE ȘI: Legendarul fotbalist Pele s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani! 

Născut pe 23 octombrie 1940, Pele a crescut într-o familie săracă în localitatea Bauru, statul Sao Paulo. A început să câștige primii bani lucrând într-o ceainărie, ca servitor.

Învățat să joace de tatăl său, din cauza condițiilor financiare precare ale familiei nu-și putea permite un echipament adecvat sau o minge și, de obicei, juca fie cu un ciorap umplut cu ziare și legat cu sfoară, fie cu un grapefruit.

Edson Arantes do Nascimento Pele, după numele întreg, a jucat pentru mai multe echipe de amatori în tinerețe, inclusiv Sete de Setembro, Canto do Rio, Sao Paulinho și Ameriquinha. Pele a condus juniorii echipei Bauru Athletic Club la câștigarea a două campionate de stat de tineret din Sao Paulo.

Pele este considerat de mulți specialiști cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor. Legendarul brazilian a debutat la profesioniști la vârsta de 15 ani, în tricoul lui Santos, și, la 16 ani făcea parte deja din echipa națională a Braziliei. A câștigat 21 de trofee cu Santos și este în continuare singurul jucător cu trei Cupe Mondiale în palmares (1958, 1962, 1970).

Prima soție a lui Pele a fost Rosemeri dos Reis Cholbi, împreună cu care a avut doi copii, Kely Cristina și Edson. Cei doi au divorțat în 1982, iar brazilianul s-a recăsătorit în 1994 cu Assiria Lemos, care i-a dăruit gemenii Joshua și Celeste, scrie digisport.ro.

După un nou divorț în 2008, Pele s-a căsătorit a treia oară în 2016, cu Marcia Aoki, femeie de care se spune că ar fi fost îndrăgostit încă de la mijlocul anilor 1980.

Brazilianul a mai avut două fiice din două relații extraconjugale, însă doar una dintre ele, Flavia Kurtz, a fost recunoscută oficial.

După ce s-a retras din activitate, Pele a fost ambasador UNICEF, a fost imaginea unora dintre cele mai mari branduri din lume și a jucat în câteva filme, poate cel mai cunoscut fiind chiar cel despre viața sa, din 2016.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea