Rămâi conectat

Ştirea zilei

Viața la casă sau la bloc? Cum au evoluat dorințele albaiulienilor în imobiliare, în anul 2020, comparativ cu cei precedenți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prețurile din sectorul imobiliar, un sector care a cunoscut o creștere impresionantă în ultimii ani în țara noastră, au înregistrat o creștere semnificativă în anul 2020, pandemia de coronavirus jucând un rol major în acest trend ascendent.

În Alba Iulia, lucrurile nu stau diferit, efectele negative ale acestei crize sanitare resimțindu-se și pe piața imobiliară locală.

Mircea Trifu, din partea firmei Trifu Imobiliare, a declarat pentru ziarulunirea.ro că se observă o creștere ușoară, între 10-15% pentru terenurile intravilane.

De asemenea, același ritm de creștere l-au înregistrat și casele din zone precum Micești și Șard, urmate apoi de alte proprietăți din mediul rural, albaiulienii preferând liniștea și spațiul pe care acest mediul le oferă, în locul aglomerației din oraș.

Antreprenorul a mai apreciat că, în fiecare an, un număr de 500 de proprietăți sunt construite în orașul nostru, iar această piață nu este presată la fel de mult ca și cele din alte orașe, unde creșterile au fost mult mai mari.

Daniel Făt, proprietarul firmei Intermedia Imobiliare, a subliniat de asemenea faptul că prețurile au înregistrat o creștere și de 25%, la terenurile intravilane cu utilități, punând în evidență faptul că mulți oameni au dorit o relocare de la apartamente la case, creând astfel această cerere.

Potrivit informațiilor pe care acesta le deține, prețurile au evoluat, de exemplu, de la 50 sau 60 de euro pe metru pătrat la astfel de proprietăți la 80 sau chiar 90 de euro.

Daniel Făt a mai apreciat că, în funcție de posibilități, albaiulienii s-au îndreptat de cele mai multe ori către case noi, recent construite, iar dacă bugetul lor nu permitea o astfel de achiziție, se orientau către proprietăți mai vechi, pe care le renovau ulterior.

CITEȘTE ȘI: Alba Iulia, locul al TREILEA pe țară la capitolul ,,calitatea vieții”, în urma unui sondaj. Orașul Marii Unirii, pe ,,podium” alături de Cluj și Oradea

De asemenea, în urmă cu doi sau trei ani de zile, cetățenii doreau aproape exclusiv o proprietate situată în oraș, în comparație cu 2020, când din ce în ce mai mulți albaiulieni au început să se îndrepte spre localitățile limitrofe.

Astfel, alegerile albaiulienilor în ceea ce privește viitorul lor cămin a fost puternic influențată de această criză sanitară, forțându-i, mai mult sau mai puțin, să aleagă o proprietate într-o zonă mai „aerisită” și mai puțin aglomerată, contrat trendului din anii precedenți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea