Rămâi conectat

Actualitate

Vezi programul special pentru Sărbătorile de iarnă la supermarketurile şi farmaciile din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

23 decembrie 2012 | Pentru cei care nu au avut timp să îşi facă cumpărăturile până acum, supermarketurile, magazinele mari şi farmaciile  din Alba Iulia au pregătit un program special de Sărbători. Majoritatea dintre acestea sunt deschise chiar şi în Ajun de Crăciun, pe 24 decembrie, însă pe 25 decembrie şi 1 ianuarie nu vom găsi niciun magazin deschis. Farmacia Remedia funcţionează non-stop.

Vă prezentăm mai jos programul supermarketurilor şi farmaciilor din Alba Iulia, în intervalul 20  decembrie 2012 – 2 ianuarie 2013:

Kaufland:
20 – 23 decembrie – 7.00 – 23.00
24 decembrie – 7.00 – 17.00
25 decembrie – Închis
26 decembrie – 9.00 – 14.30
27 – 30 decembrie – 7.00 – 22.30
31 decembrie – 7.00 -17.00
2 ianuarie – 9.00 – 14.30
1 ianuarie – Închis

Elit - Gustul Desăvârșit

Agra’s (zona Piaţa Cetate):

23 decembrie –  7.00 – 23.00
24 decembrie –  7.00 – 19.00
25 decembrie – Închis
26 decembrie –  10.00 – 20.00

Profi (zona Stadion):
17 – 23 decembrie –  7.00 – 24.00
24 decembrie –  7.00 – 18.00
25 decembrie – Închis
26 decembrie –  8.00 – 20.00
27 – 30 decembrie – 7.00 – 22-00
31 decembrie –  7.00 – 18.00
1 ianuarie – Închis
2 ianuarie – 09.00 – 19.00

 Penny Market:
17 – 22 decembrie – 7.30 – 22.00
23 decembrie – 7.30 – 20.00
24 decembrie – 7.30 – 19.00
25 decembrie –   Închis
26 decembrie – 9.00- 17.00
27 – 29 decembrie – 7.30 – 22.00
30 decembrie – 7.30 – 20.00
31 decembrie – 7.30 – 19.00
1 şi 2 ianuarie – Închis

Dacia (zona centru, vis-a-vis de farmacia Remedia) :
22 – 23 decembrie – 7.00 – 22.00

24 decembrie – 7.00 – 19.00

25 şi 26 decembrie – Închis

Alba Mall

24 decembrie – 10.00 – 16.00

25 decembrie – Închis

26 decembrie -14.00 – 22.00

27 -30 decembrie – 09.00 – 22.00

31 decembrie-10.00-16.00

1 ianuarie-închis

2 ianuarie -14.00 – 22.00

Pentru cei care vor avea nevoie de medicamente în perioada Sărbătorilor de iarnă, Farmacia Remedia, din centrul Alba Iuliei (str. Piaţa Iuliu Maniu, bl. 280) va funcţiona non-stop.  Farmacia din Cetate (situată vis-a-vis de Hotel Cetate) va lucra după un orar special. În data de 24 decembrie şi 31 decembrie va fi deschis între orele 7.00 – 21.00, iar pe 25 decembrie şi 1 ianuarie, va fi închis.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

ACCIDENT rutier la Aiud: Un pieton care traversa neregulamentar a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Aiud: Un pieton care traversa neregulamentar a ajuns la spital după ce a fost lovit de o mașină

La data de 13 noiembrie 2022, în jurul orei 13,20, un bărbat de 68 de ani, din municipiul Aiud, s-a angajat în traversarea străzii Gării din Aiud, prin loc nepermis, împrejurare în care a fost acroșat de un autoturism care era condus de un tânăr de 26 de ani, din Aiud.

ti acc

În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale ușoare și a fost transportat la spital.

Elit - Gustul Desăvârșit

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

20 de miliarde de euro de la UE pentru consumatorii vulnerabili și IMM-uri: Ce sumă îi revine României

Ziarul Unirea

Publicat

în

20 de miliarde de euro de la UE pentru consumatorii vulnerabili și IMM-uri: Ce sumă îi revine României

Planul Uniunii Europene de investiții, REPowerEU, pentru a-i ajuta să treacă cu bine de iarnă pe consumatorii vulnerabili și IMM-uri a fost votat cu o largă majoritate de Parlamentul European.

Este vorba de investiții punctuale pentru reducerea consumului de energie, spre exemplu de izolare termică a clădirilor, de montare de panouri fotovoltaice pe acoperișurile caselor, de consolidare a clădirilor.

Sunt 20 miliarde euro, bani noi, bani în plus față de PNRR, iar România are alocați 1,4 miliarde euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

În calitate de coraportor REPowerEU, europarlamentarul RENEW EUROPE Dragoș Pîslaru a obținut susținerea Parlamentului European pentru sprijinul direct către cetățeni și antreprenori. De asemenea, Dragoș Pîslaru are ca obiectiv flexibilizarea banilor destinați pentru investițiile REPowerEU, astfel încât fondurile europene din perioada 2014-2020 care nu au putut fi absorbite, să poată fi transferate către REPowerEU și nu pierdute prin a le returna Comisiei Europene. Pentru România, acest lucru poate însemna de la 3 până la 5 miliarde de euro în plus față de suma deja alocată de 1,4 miliarde euro.

Dragoș Pîslaru: „Votul covârșitor de astăzi este doar o victorie de etapă. REPowerEU mai are de trecut testul negocierii cu Consiliul în următoarele săptămâni. Până la Crăciun, vom avea rezultatul final. Este CRUCIAL ca, până atunci, Guvernul să se miște repede și să gândească schemele prin care acești bani vor ajunge la români. Fără birocrație, fără tone de hârtii și adeverințe pentru că banii din REPowerEU trebuie să ajungă la oameni în această iarnă și nu mai târziu!

Pentru mine este o victorie dulce-amară. Am reușit să includ în textul adoptat propunerile de sprijin direct pentru cetățeni și IMM-uri și de flexibilizare a folosirii fondurilor cheltuite, însă această victorie este umbrită de amendamentul introdus de europarlamentarii PSD care amenință integritatea reformelor din PNRR.

Ce pot eu să fac în continuare este să atrag atenția că Guvernul României trebuie să fie responsabil, că respectă calendarul de ținte și jaloane prevăzut în PNRR și că va folosi REPowerEU ca pe o oportunitate de a finanța noi măsuri energetice necesare pentru români și economia românească, nu ca pe o ocazie de a încetini sau stopa progresul României în materie de reforme.”

Sursa: digi24.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Va mai crește ROBOR până în primăvară? Ce ar însemna un indice de 10% pentru rata ta la bancă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Va mai crește ROBOR până în primăvară? Ce ar însemna un indice de 10% pentru rata ta la bancă

Indicele ROBOR, de care depind creditele în lei cu dobândă variabilă a crescut accelerat, odată cu creșterea dobânzii de politică monetară de către BNR. Isărescu le-a atras atenția că au sărit calul cu ROBOR, după care a intrat pe fir Consiliul Concurenței, anchetând o posibilă înțelegere între bănci. Coincidență sau nu, ROBOR a început să scadă. E drept, doar temporar.

Ce ne așteaptă în continuare

Ciprian Dascălu, economistul șef al BCR: Așteptăm mesajul guvernatorului de la conferința de presă de luni pentru ‘forward guidance’
Potrivit acestuia, dacă ținem cont de așteptările privind viitoarele măsuri ale băncilor centrale din regiune, mai ales din Polonia, Dascălu spune că în scenariul de bază, ciclul de majorare a ratei cheie s-a terminat și în România, mai ales dacă rata inflației nu va mai surprinde în sus față de așteptări în lunile următoare. „Totuși, spune Dascălu, e greu de crezut că vom avea un mesaj clar că s-a terminat ciclul de întărire a condițiilor monetare având în vedere incertitudinile semnificative asociate oricărei prognoze macro în contextul actual”.

Elit - Gustul Desăvârșit

„O majorare de 25 de puncte de baza a ratei dobânzii de politică monetară a BNR la următoarea ședință din 10 ianuarie este un scenariu de luat în considerare, dar cu o probabilitate mai mică de realizare decât cel de bază. Aceasta nu ar schimba semnificativ condițiile monetare, ci ar avea mai degrabă rolul unui semnal de continuare a luptei cu inflația. Evoluția recenta a cursului EUR/RON temperează într-o anumită măsură nevoia de creștere a ratelor de dobândă”, mai spune Ciprian Dascălu.

Vedem ROBOR 6M în intervalul 8-9% în următoarele două trimestre, adaugă economistul principal al BCR. Evoluția cursului de schimb va avea un rol important în politica BNR de management al lichidității și, implicit, asupra ratelor de dobândă de pe piața interbancară.

Adrian Codirlașu, CFA România: „Ceea ce ar putea conduce la o majorare a ratei de dobanda la leu este un FED in continuare agresiv

Cred ca sunt șanse ca această dobândă de politică monetară să fie maximul pentru acest ciclu de majorare, explică Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România. În opinia sa, două sunt motivele care să susțină această ipoteză:

„ Comparativ cu regiunea (Polonia, Cehia), rata de dobanda de politica monetara in Romania este similara cu cele din Polonia si Cehia (care au rate de inflatie usor mai mari decat Romania). Din septembrie (in ultimele 3 sedinte), banca centrala a Poloniei a mentinut rata de dobanda la 6.75%, rata curenta a inflatiei fiind de 17.9%. Din iulie, banca centrala a Cehiei a mentinut rata de dobanda de politica monetara la 7%, cu inflatia atingand 18% in septembrie (in octombrie rata inflatiei s-a redus la 15.1%). Prin urmare mentinand rata de dobanda de politica monetara la acest nivel, impactul asupra cursului de schimb, EURRON, care este folosit si ca ancora anti-inflationista este neutru”, explică Codirlașu primul argument.

Cel de-al doilea motiv ar fi că rata inflației în Romania dă semne că a atins varful, iar probabil, incepand cu anul viitor va fi observabil trendul descrescator. Mai mult, cresterea economica va incetini, spune economistul, ceea ce este un factor deflationist. Un alt factor deflatrionist este pretul gazului metan care a scazut puternic in UE si a condus si la scaderea pretului energiei electrice.

„Ceea ce ar putea conduce la o majorare a ratei de dobanda la leu este un FED in continuare agresiv, BNR chiar mentioneaza FED in comunicatul de presa aferent deciziei de politica monetara atentia la deciziile FED. Insa si aici se creaza premisele reducerii pasului de crestere a ratelor de dobanda la USD, avand in vederea ultimele cifre de inflatie din SUA (reducerea peste asteptari in octombrie atat a inflatiei headline cat si a inflatiei core).

In aceste conditii probabil si in cazul ROBOR este posibil ca valoarea maxima sa fi fost deja atinsa si de aici trendul sa fie foarte usor descrescator (avand in vederea asumarea de catre BNR, in continuare, a unui control strict al lichiditatii). De exemplu, pentru ROBOIR 3M anticipatiile medii conform ultimului sondaj al CFA Romania sunt in jur de 7.4% pentru septembrie 2023. In aceste conditii si ROBOR la 6 luni ar cobora sub 8%.

Incertitudinea ramane insa ridicata avand in vederea razboiul din Ucraina, o escaladare a Rusiei, de exemplu oprirea posibilitatilor de export de cereale a Ucrainei poate readuce presiune asupra preturilor alimentelor si implicit asupra inflatiei. In ceea ce priveste gazul metan si petrolul, nu cred ca Rusia mai are capacitatea de a influenta, prin oferta, preturile din UE”, mai precizează Adrian Codirlașu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea