Rămâi conectat

Actualitate

Vezi care sunt documentele necesare pentru decontarea serviciilor medicale în străinătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a făcut, luni după-masa, mai multe precizări privind modalitatea de decontare a serviciilor medicale în străinătate.

Potrivit reprezentanților CNAS, pentru asiguraţii romani aflaţi temporar pe teritoriul altui stat membru al UE/SEE/ Elveţia, se decontează contravaloarea serviciilor medicale acordate acestora, în baza următoarelor documente:

*Cardul European de Asigurări Sociale de Sănătate/Certificat provizoriu de înlocuire (CIP) – asigură decontarea contravalorii serviciilor medicale devenite necesare pe perioada şederii temporare, la nivelul tarifelor din statul membru în care au fost acordate serviciile respective; decontarea se face între instituţiile competente din cele două state membre ale UE/SEE/Elveţia.

*Formularul E112 sau documentul portabil S2 – asigură decontarea contravalorii serviciilor medicale, acordate cu autorizarea prealabilă a casei de asigurări de sănătate. Decontarea se face între instituţiile competente din cele două state membre ale UE/SEE/Elveţia, respectiv statul de reşedinţă şi statul în care s-a acordat tratamentul planificat, la nivelul tarifelor din statul în care s-au acordat serviciile medicale.

*Regulamentul (CE) 883/2004 şi Directiva 24/ 2011: Asistenţa medicală transfrontalieră (începând cu 25 octombrie 2013) – reglementează rambursarea contravalorii serviciilor medicale acordate fără autorizarea prealabilă a casei de asigurări de sănătate, care se realizează la nivelul tarifelor din România prevăzute în actele normative în vigoare la data efectuării plăţii serviciilor de către persoana asigurată.

Acordarea serviciilor medicale se efectuează în conformitate cu legislaţia statului pe al cărui teritoriu sunt furnizate serviciile respective. Decontarea serviciilor medicale se efectuează între instituţiile competente ale celor două ţări, respectiv Casa Naţională de Asigurări de Sănătate din România şi Preşedinţia Instituţiei de Asigurări Sociale (SSKB) din Turcia. Decontarea se realizează la nivelul tarifelor utilizate în sistemul de securitate social din statul pe al cărui teritoriu au fost acordate serviciile respective”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de CNAS.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea