Vești bune: Test NEGATIV pentru pacientul din Austria, operat la Spitalul Județean Alba. Șase cadre medicale au intrat în autoizolare după procedura medicală

Încă o veste bună miercuri seara. Rezultat NEGATIV la testul de coronavirus pentru pacientul din Austria, operat la Spitalul Județean Alba. Șase cadre medicale au intrat autoizolare după procedura medicală efectuată acestuia.

Șase cadre medicale de la Spitalul Județean de Urgență Alba lulia, între care un medic chirug, au luat voluntar și preventiv măsura autoizolării, după ce au operat un bărbat întors în urmă cu circa 12 zile din Austria.

ELIT

La vremea când pacientul s-a reîntors din Austria nu erau în vigoare măsurile privind testarea persoanelor revenite de pe teritoriul Austriei, astfel că bărbatul nu fusese testat anterior operației.

Existau șanse minime ca acesta să fi fost infectat cu noul virus Covid-19, el necesitând internare pentru o cu totul altă patologie care exclude zona plămânilor. Potrivit unor informații de la momentul respectiv, pacientul ar fi necesitat o intervenție chirurgicală pentru peritonită. Acesta nu a ascuns cadrelor medicale că a fost plecat în străinătate.

Mihail David - 2020

Echipa care l-a operat pe bărbat, formată din medic chirurg, asistente și infirmiere, a rămas în autoizolare până la venirea rezultatelor la testul Covid-19 care i s-a prelevat pacientului, test care a fost trimis pentru prelucrare la Cluj-Napoca.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...