Veşti bune pentru românii cu credite: Indicii ROBOR, în scădere

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Veşti bune pentru românii cu credite: indicii ROBOR continuă să scadă. Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a scăzut luni, ajungând la nivelul de 3,27%, faţă de 3,30% cât a fost vineri, informează Banca Naţională a României (BNR), fiind a doua zi consecutivă de scădere.

De asemenea, indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a marcat, luni, o reducere, la nivelul de 3,43%, de la 3,44% vineri, menţinându-se pe tendinţa de cvasi-stagnare din ultimele două săptămâni.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În plus, indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a scăzut, luni, la nivelul de 3,49%, comparativ cu 3,50% vineri, fiind pe o tendinţă de stagnare în ultimele două săptămâni.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

În schimb, indicele ROBOR la 12 luni a stagnat, luni, la 3,55%, pentru a doua zi consecutiv, faţă de nivelul de 3,56% de joi, menţinându-se în linie cu evoluţia celorlalţi indici.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

Sursa: zf.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419