Rămâi conectat

Politică Administrație

Vești bune! Legea privind intabularea gratuită a terenurilor agricole şi forestiere, aproape de implementare

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dan Simedru despre o campanie electorala murdara in Alba (1)Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul PNL Alba, deputatul Dan Coriolan Simedru a adus vești bune legate de proiectul de lege privind „Prima intabulare a terenurilor agricole şi forestiere”, inițiat de senatorul Teodor Atanasiu și deputatul Ioan Dârzu.

Astfel, ieri, membrii Comisiei pentru Administrație Publică, Mediu și Amenajare Teridorială din Camera Deputaților, din care face parte și deputatul PNL de Alba, Dan Simedru, au avizat pozitiv, în unanimitate, proiectul de lege amintit.

În aceste condiții, proiectul legislativ a intrat în linie dreaptă spre adoptare în plenul Camerei Deputaților, având astfel șanse mari să intre în vigoare până la sfârșitul acestui an.

Deputatul Dan Simedru  a subliniat faptul că toți membrii USL ai comisiei au susținut de această dată proeictul de lege, depășindu-se disensiunile pe această temă cu colegii din PSD. Vă reamintim că la Senat legea a fost aprobată în luna iulie fără voturile parlametarilor PSD,  lucru care a generat  tensiuni între grupurile PNL și PSD.

Prezent la lucrările comisiei, Ministrul Fondurilor Europene – Eugen Teodorovici le-a promis parlamentarilor că va găsi și va programa în programul de finanțare al UE 2014-2020 suma de 500 de milioane de euro pentru Programul Prima Întăbulare Gratuită.

Proiectul de lege prevede ca plata lucrărilor cadastrale la prima întăbulare a terenurilor agricole și forestiere să fie suportată de la bugetul de stat și din fonduri europene.

Mai concret, inițiativa legislativă prevede ca onorariile experților cadastrali vor fi suportate din bugetul Agentiei Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliara, din fondurile generate de taxele de autorizare pentru persoanele care realizează lucrări de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei și cartografiei în limita sumei de 400 lei/proprietate.

Teodor Atanasiu, inițiatorul proiectului de lege a anunțat recent  că în bugetul pe 2014 sunt prevăzute sumele necesare pentru ca această lege să poată fi implementată. Pentru zona rurală, se vor accesa bani europeni, iar pentru terenurile din zona urbană există soluția parteneriatului public-privat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea