Veste importantă pentru şoferi. De vineri se modifică tarifele rovinietelor pentru anumite categorii de vehicule

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020
rovinietaRovinietele se ieftinesc de vineri. Modificările, operate de către Ministerul Transporturilor, nu privesc însă toate categoriile de vehicule.Ieftinirea se va aplica pentru autovehiculele comerciale, în timp ce vor rămâne aceleaşi preţuri pentru autoturisme şi autocare.Tarifele de utilizare şi de trecere pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale din România, denumite roviniete, rămân neschimbate pentru autoturisme şi autocare, dar scad şi cu 38% pentru autovehiculele comerciale începând de vineri, 20 ianuarie, potrivit noii grile publicate joi de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).Rovinieta devine mai ieftină cu până la 38% pentru vehicule de transport marfă.

Pentru autovehiculele cu masa totală cuprinsă între 7,5 tone şi 12 tone, pentru o perioadă de şapte zile, tariful scade cu 20%, de la 35 la 28 de euro, pentru 30 de zile preţul scade cu 38%, de la 91 la 56 euro, iar pentru o perioadă de 90 de zile, tariful scade de la 210 la 160 euro.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Pentru autovehiculele comerciale cu o masă totală cuprinsă între 3,5 şi 7,5 tone, tarifele scad de la 20 la 16 euro pentru o perioadă de şapte zile, de la 52 la 32 euro pentru 30 de zile şi de la 120 de euro la 92 de euro pentru 90 zile.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Pentru autovehiculele comerciale cu o masă totală mai mare sau egală cu 12,01 tone, cu maximum trei axe, tariful scade de la 45 la 36 de euro pentru şapte zile, de la 117 la 72 euro pentru 30 de zile şi de la 270 la 206 euro pentru 90 de zile.

Pentru autovehiculele comerciale cu o masă totală mai mare sau egală cu 12,01 tone, cu minimum patru axe, tariful scade de la 143 la 121 de euro pentru 30 de zile şi de la 374 la 345 euro pentru 90 de zile.

Pentru autovehicule destinate transportului de persoane, cu mai mult de 9 locuri dar mai puţin de 23, inclusiv şoferul, nu scade decât tariful pentru o zi, de la 4 la 2 euro.

În noua grilă sunt introduse două noi categorii, G şi H. La categoria G sunt introduse vehicule de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune şi maximum 23 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto. La categoria H sunt vehicule de transport persoane cu mai mult de 23 locuri pe scaune.

CNAIR a anunţat că nu a fost încă finalizată soluţia tehnică pentru plata prin SMS a noilor categorii (G şi H) cu operatorii de telefonie mobilă.

Compania avertizează că, în data de 20 ianuarie, în intervalul orar 0:00 – 2:00, există posibilitatea întreruperii funcţionării sistemului informatic, întreruperi ce vor fi cauzate de implementarea noilor tarife.

„În situaţia în care utilizatorii reţelei de drumuri naţionale nu vor avea posibilitatea achitării rovinietei în intervalul orar menţionat anterior, au obligaţia de a achita tariful corespunzător până la sfârşitului zielei de 20 ianuarie, pentru a evita aplicarea de sancţiuni contravenţionale”, se arată în comunicat.

Rovinietele achitate anterior datei de 20 ianuarie îşi menţin valabilitatea.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

El Barto 20 ianuarie 2017 at 0:40

Că zici România sau zona crepusculară, e deja sinonim. Cum să scazi tarifele când tu ești în plin șantier cu autostrăzile și craterele de pe naționale fac legea?
Care ar putea fi motivul ăsta bizar de-a dreptul?
Că platim taxe pentru drumurile sparte toate e umilitor, dar să spunem adevărul, tarifele sunt deja prea mici raportat la necesitățile costurilor de întreținere a drumurilor.
Într-o țară normală, ar fi crescut prețul, ca apoi, la finalizarea lucrărilor să fie stabilit un tarif fix sau per km și cu asta basta, noi inventăm noi tendințe, ce e drept că avem și cu ce, totul duduie de bunăstare și ne cam plictisim p-aci.

Daniel Popa 21 ianuarie 2017 at 19:19

ASIGURAREA AUTO TREBUIE SA FIE PE:: 7 ZILE,, 1 LUNA,, 6 LUNI,, 12 LUNI CE INCLUDE OBLIGAT::CASCO. si. R. C. A. !!__ACESTE ASIGURĂRI AUTO COSTA BANI IN FUNCŢIE DE DURATA. !!_DESFINTAREA CELOR 1SUTA SI CEVA TAXE NU E PIERDERE MAI MARE????????????-CATI BANI-AVERI TOT MAI MARI STRANG ACEȘTI OAMENI(PERSONAL-ACASĂ)CU ACESTE COMPANII DE ASIGURĂRI AUTO. ????????

Comentariile sunt oprite