Veste bună. Un spital militar de campanie pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19 va fi amplasat la Constanţa

Un spital militar de campanie pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu Covid-19 va fi amplasat la Constanţa

Vești importante în plină panică generată de epidemia de coronavirus. Un spital militar de campanie va fi amplasat la Constanţa, cel mai probabil pe terenul unde trebuia construit Spitalul Regional, aici urmând să fie trataţi pacienţii infectaţi cu Covid-19.

INFORMARE COVID-19

Prefectura Constanţa a transmis sâmbătă seara, printr-un comunicat de presă, că Guvernul României a anunţat că trimite un spital mobil cu capacităţi de tratare a pacienţilor infectaţi cu virusul COVID-19.

Prefectul George Niculescu recomandă plasarea acestei facilităţi medicale pe terenul Ministerului Sănătăţii pe care trebuia construit în ultimii patru ani Spitalul Regional din Constanţa.

“Rolul spitalului mobil este de a veni în ajutorul combaterii răspândirii epidemiei COVID-19. Spitalul va avea absolut toate dotările necesare, astfel încât pacienţii să beneficieze de tratament şi îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde şi va dispune de toate măsurile de siguranţă şi de igienizare astfel încât să ofere siguranţă personalului medical implicat în lupta împotriva epidemiei”, se arată în comunicat.

Sursa citată anunţă că tot în urma demersurilor Prefecturii, Guvernul României dispune trimiterea unui aparat PCR Real Time care are rolul de a detecta rapid infecţia COVID-19 pentru pacienţii testaţi.

Prefectul a afirmat că este necesar ca autorităţile să se concentreze pe consolidarea sistemului de sănătate.

“Este absolut necesar să ne concentrăm în această perioadă pe consolidarea sistemului de sănătate. Salut iniţiativa Guvernului în vederea dotării Constanţei cu o facilitate medicală suplimentară, echipată cu cele mai moderne sisteme de testare. Sistemul medical local era subdimensionat de mulţi ani şi în situaţia acestei epidemii este crucial să ne asigurăm că toată lumea poate beneficia de îngrijire medicală adecvată, în cazul în care situaţia o impune”, a declarat George Niculescu.

El a făcut apel la solidaritate şi a recomandat cetăţenilor să respecte recomandările autorităţile.

“Reiterez, pe această cale, că această situaţie poate fi depăşită doar dacă suntem solidari şi dacă respectăm toate recomandările autorităţilor. Este recomandat ca toate deplasările să fie limitate doar la cele absolut necesare, precum cele pentru aprovizionare. Astfel, vom putea stopa răspândirea virusului şi vom evita supraaglomerarea sistemului sanitar. Este în puterea noastră, a tuturor, să luptăm împotriva acestei pandemii. Fac apel la solidaritate. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie să fim cu toţii de aceeaşi parte a baricadei”, a mai afirmat prefectul judeţului Constanţa.

sursa: stiripesurse.ro

Facebook Twitter Google+ YouTube 

1 comentariu

ina 23 martie 2020 at 2:39

parca ar fii un banc cu itzi si strul
toate se fac in ultimul moment ! Romania de ce esti atat de amarata ? si pana cand?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...