Rămâi conectat

Societate

Veşnică pomenire eroilor Armatei Române

Publicat

în

    Ieri, 25 octombrie, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia a fost marcată cea de-a 67-a Zi a Armatei Române. După primirea raportului de către prefectul Ştefan Bardan şi intonarea Imnului de Stat al României, un sobor de preoţi ortodocşi, format din protopopul Niculiţă Pascu, consilierul Nicolae Ignat şi preotul militar Constantin Bratu, a oficiat un parastas de pomenire a eroilor Armatei Române, căzuţi pentru apărarea patriei şi credinţei străbune.
Lt. col. Daniel Albu a dat citire mesajului de felicitare al ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, prilejuit de Ziua Armatei Române. Pe acordurile Imnului Eroilor au fost depuse apoi coroane de flori la Monumentul Eroilor, străjuit de elevi militari, precum şi la mormintele ostaşilor români căzuţi pe toate câmpurile de luptă. Coroanele au fost purtate de elevi militari, excepţie făcând coroana MAI, dusă de două tinere cadre poliţieneşti.
Au depus flori Camera Deputaţilor (prin reprezentanţi!), Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, Garnizoana Alba Iulia, Asociaţia Judeţeană a Veteranilor de Război „Regele Ferdinand I”, Asociaţia Judeţeană a Cadrelor Militare în Rezervă şi Retragere, structurile MAI (IPJ, IJJ şi ISU Alba), Direcţia Judeţeană de Informaţii a SRI şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.
Din partea partidelor politice au depus coroane doar reprezentanţii organizaţiilor judeţene sau locale ale PDL, UDMR, USL şi Partidul Poporului Dan Diaconescu (care a depus pentru prima dată coroane de Ziua Armatei Române, iar delegaţia era nehotărâtă privind momentul plecării după depunerea florilor!). Delegaţiile instituţiilor publice şi-au arătat recunoştinţa depunând flori la mormintele ostaşilor îngropaţi în Cimitirul Eroilor, dintre instituţii enumerăm DGFP Alba, Curtea de Conturi, Vama, IŞJ Alba, DSVSA Alba, Direcţia pentru Agricultură, Casa de Pensii, Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale, Direcţia de Cultură, Direcţia de Sport şi Tineret. În aplauzele tuturor, elevii Şcolii „Avram Iancu” au pus câte o floare la căpătâiul ostaşilor căzuţi pe front. După păstrarea unui moment de reculegere, ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de onoare formate din elevi ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul”, condusă de mr. Sebastian Sârbu.
Au onorat cu prezenţa prefectul Ştefan Bardan şi subprefectul Raul Tudoraşcu, vicepreşedintele CJ Alba, Alin Cucui, viceprimarul Paul Voicu, comandantul Garnizoanei Alba Iulia şi al Colegiului Militar „Mihai Viteazul”, col. Marcel Domşa, adjunctul său, col. Gheorghe Urian, chestorul de poliţie Ioan Căbulea (IPJ), col. Dorel Sofica (ISU), lt. col. Nicolae Haiduc (IJJ), generalii de brigadă (r) Ion Radu şi Gheorghe Răbăcel, Victor Cristea, col. (r) Vasile Miron, alte cadre militare, veterani de război şi politicieni. La mulţi ani!
Robert GHERGU

Publicitate

Opinii - Comentarii

26 ianuarie – Ziua internațională a soțului. Faceți o surpriză partenerului de viață

Publicat

în

Data de 26 ianuarie este considerată a fi Ziua Internațională a Soțului. Așadar un bun motiv pentru a vă sărbători partenerul de viață.

Cu toții știm când este ziua mamei sau a iubitei. Puțini știu că există și o zi internațională a soțului, pe 26 ianuarie.

Citește și: Mesaje de dragoste frumoase

Dacă este sau nu sărbătorită, rămâne la alegerea fiecăruia, dar vă putem spune că este un bun prilej să îi faceți o surpriză partenerului de viață.

Electrica Furnizare Discount

Puteți să-i oferiți o sticlă de șampanie, să-i pregătiți un tort, să îi rezervați o masă pentru o ieșire cu prietenii sau să-i puneți aspiratorul în brațe. Orice ați alege, țineți minte să îi spuneți și „La mulți ani, soț drag!”.

Citește mai mult

Opinii - Comentarii

26 ianuarie: 104 ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu. La 3 decenii de la execuția sa, oamenii încă îi cinstesc memoria la mormânt

Publicat

în

Nicolae Ceaușescu, fostul lider comunist al României, își sărbătorea ziua de naștere pe 26 ianuarie. Astăzi ar fi împlinit 104 ani. La 3 decenii de la execuția sa, încă sunt oameni care îi cinstesc memoria la mormânt.

Nicolae Ceaușescu ar fi împlinit astăzi 103 ani. Deși s-a născut pe data de 23 ianuarie 1918, Nicolae Ceaușescu avea trecut în certificatul de naștere data de 26 ianuarie 1918, în localitatea Scornicești. El provenea dintr-o familie de ţărani cu 10 copii. Tatăl său, Andruţă, avea trei hectare de pământ și câteva oi.

Aniversare festivistă pentru „Cel mai iubit conducător”

Pe timpuri, la fiecare aniversare a liderului comunist, toată lumea îi pregătea festivități și cadouri impresionante. Nicolae Ceaușescu sărbătorea ziua de naștere cu mare fast, alături de Elena și de familie, dar și de alți tovarăși de partid. „Cel mai iubit conducător” apare în multe fotografii de la una din aniversările sale. Ciocnea un pahar, iar pe fundal puteau fi văzuți și muzicanții. Petrecerea la care erau invitați din anturajul familiei prezidențiale era animată de cântăreții vremii.

Electrica Furnizare Discount

Ziua de naștere a celebrului lider comunist nu se încheia cu petrecerea sa. Festivitățile continuau în toate instituțiile țării, mai ales în școli.

Ziua „tovarășului” – 26 ianuarie era declarată zi de sărbătoare naţională în perioada Epocii de Aur. Pe străzile orașelor mari, dar în special în București se organizau fel şi fel de evenimente care îl omagiau pe Ceauşescu, iar oamenii erau aduşi din fabrici şi uzine, special pentru a asista la ele.

Oamenii vin la cimitir, de ziua lui Ceaușescu

Chiar și după mulți ani de la moartea dictatorului, românii nostalgici după comunism și Nicolae Ceaușescu se adună an de an la mormântul fostului lider comunist, din Cimitirul Ghencea, pentru a celebra ziua sa de naștere.

Și în acest an mai mulți oameni s-au adunat la mormântul lui Nicolae Ceaușescu.

Omul politic Nicolae Ceaușescu

Nicolae Ceaușescu a fost un om politic comunist român, secretar general al Partidului Comunist Român, șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1965 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989. Mai bine de două decenii regimul lui Nicolae Ceaușescu a marcat România.

La trei zile de la moartea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, în martie 1965, Ceausescu preia funcția de secretar general al Partidului Muncitoresc Român. El a transformat Partidului Muncitoresc Român în Partidul Comunist Român. Iar Republica Populară Română (R.P.R.) a fost transformată în Republica Socialistă România (R.S.R.).

În 1967, Ceausescu preia și funcția de președinte al Consiliului de Stat.
La 28 martie 1974, Marea Adunare Națională instituie funcția de președinte al Republicii Socialiste România. Ceaușescu este ales în unanimitate, devenind astfel primul președinte al României.

La 22 decembrie 1989, printr-un decret al CFSN semnat de Ion Iliescu, a fost constituit Tribunalul Militar Excepțional. La 25 decembrie 1989, soții Nicolae și Elena Ceaușescu au fost judecați în cadrul unui proces sumar de acest tribunal. Au fost condamnați la moarte și executați la câteva minute după pronunțarea sentinței.

Sursa: evz.ro

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO VIDEO ȘTIREA TA | MACRO grămada de gunoi din cartierul MICRO și dilema iscată de colectarea selectivă „la grămadă” în municipiul Aiud

Publicat

în

FOTO VIDEO ȘTIREA TA | MACRO grămada de gunoi din cartierul MICRO și dilema iscată de colectarea selectivă „la grămadă” în municipiul Aiud

Problema gunoaielor, cunoscute în termeni tehnici drept deșeuri, reprezintă ÎNCĂ o problemă de actualitate în județul Alba, acolo unde domnește „salvatorul”, una catalogată de unii drept cronică, iar de alții mai optimiști ca o perioadă de acomodare, ca și cum acest RER Vest – RETIM ar învăța acum tainele ascunse ale tomberoanelor și colectării, dar în fapt se vede din spațiu că „băieții” sunt puși pe încasat, mai puțin pe treabă, iar cel mai mare tarif din Regiunea Centru a României este, în fapt, o donație a cetățenilor către asocierea de firme de casă a PNL-ului și nu un tarif pentru un serviciu de depozitare și colectare a deșeurilor prestat „omenește”, de performant nici vorbă – probabil peste câțiva ani lumină și nici atunci.

Citește și: FOTO ȘTIREA TA| Problemă „MACRO” în cartierul MICRO din Aiud: „Era mult mai bine cu vechii gunoieri”

Iar acum, că să nu „miroasă” a lungire, să revenim la „tomberoanele” noastre ori, mă rog, ale lor, dar pentru care cetățenii plătesc, la Aiud, pe strada Unirii în cartierul Micro unde iarași există o problemă macro. Punctul cu pricina, prezentat în fotografie, a mai fost în „vizor” în data de 17 decembrie a anului trecut, când am fost acuzați că am fost părtinitori și am publicat chiar și un drept la replică al administrației municipiului, iar ca să nu cădem în aceași capcană spunem doar atât: este greu de crezut că o astfel de cantitate poate să fie generată de cetățeni într-o singură zi, iar dacă ne înșelăm atunci capacitatea de depozitare ar trebui să fie mărită, în ambele cazuri levigatul se scurge și crează disconfort, atentează la sănătatea populației. Și ce-ar fi să facă cetățeanul? Să se ducă cu gunoiul înapoi acasă, de asta plătește el? Este de menționat faptul că operatorul și-a asumat ridicare gunoiului zilnic!

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Drept la replică| Primăria Aiud: Trei cetățeni care au depozitat ilegal gunoiul, amendați cu câte 1.000 de lei. Operatorul de salubritate a ridicat deșeurile de la punctul subteran de colectare

Într-un alt punct al municipiului Aiud se naște o dilemă, una ce ai zice că deja este omniprezentă acolo unde „salvatorul” domnește, asupra căreia am cerut o clarificare la un reprezentant RER Vest – RETIM, dar acesta, se pare că, nu era mandatat să ne spună cum este cu viitorul,  iar un cetățean ce a înțeles necesitatea reciclării, a colectării selective a gunoiului, se întreabă: „De ce pe strada Tudor Vladimirescu cetățenii depozitează selectiv și gunoierii iau la „grămadă”? Pentru ce acest tarif imens?”

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare