Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Veniturile românilor ar putea fi MAJORATE: Coaliția se gândește la soluții, după ce inflația a ajuns la 8,4%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Veniturile românilor ar putea fi MAJORATE: Coaliția se gândește la soluții, după ce inflația a ajuns la 8,4%

Coaliţia de guvernare caută soluţii prin care să vină în sprijinul românilor afectaţi de valul de scumpiri, cauzat de criza din energie. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că este posibilă chiar o majorare a tuturor veniturilor românilor.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, luni, că anul acesta este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei, atât la bugetari, cât şi la privaţi şi la pensionari. El a precizat că este posibilă şi o scădere a CAS şi a TVA-ului. Toate aceste lucruri sunt în discuţie, în acest moment, sunt într-o coordonare economică, vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei, a mai spus Ciolacu.

”Este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei. Când spun toate veniturile, înseamnă şi bugetari, şi privaţi şi pensionari şi toată lumea”, a declarat Marcel Ciolacu, arătând că ”s-au angajat cu toţii în acest act de guvernare pentru ca oamenii să o ducă mai bine”.

”Toate aceste lucruri sunt în discuţie, în acest moment, sunt într-o coordonare economică, vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei..Toate aceste discuţii pleacă în primul şi în primul rând de la cauză”, a mai spus Ciolacu, precizând că şi liderul PNL Florin Cîţu şi el au spus ce este pe masă, în acest moment. ”Să venim cu o decizie, în primul rând să vină prim-ministrul, în ceea ce priveşte cauza şi apoi sunt ferm convins că va fi un pachet întreg pentru a reglemneta efectele”, a mai spus el.

300 de lei în plus în buzunarele românilor

Florin Cîțu spune că va propune în cadrul coaliției de guvernare, o reducere a CAS cu 5%, ceea ce ar aduce în buzunarele românilor aproape 300 de lei lunar. Despre reducerea CAS-ului, propusă de Florin Cîţu, Marcel Ciolacu a spus: ”E una dintre măsuri care se ia pe o perioadă determinată, pentru a combate inflaţia”.

Întrebat dacă este posibil să vedem o reducere a CAS şi a TVA, anul acesta, preşedintele PSD a spus: ”Este posibil, este una dintre măsuri prin care te lupţi să menţii… aţi văzut şi reducerea TVA-ului la gigacalorie”.

Despre discuţiile din coaliţie privind majorarea pensiilor, Marcel Ciolacu a spus că îl bucură foarte mult decizia premierului Nicolae Ciucă de a merge cu ministrul Marius Budăi la Comisia Europeană, să discute.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu spune că asta nu este o soluție de lungă durată și pentru că trebuie să fie luate măsuri pentru a opri creșterile la energie electrică și gaze, adică cauza tuturor scumpirilor. Guvernul trebuie să ia o decizie rapidă pentru că luna viitoare expiră acea ordonanță de urgență privind plafonarea și compensarea facturilor la gaze și curent electric. Ne așteptăm ca zilele viitoare guvernul să vină cu soluții, vom vedea și dacă ia în calcul inclusiv reducerea TVA, o soluție despre care Florin Cîțu spune că ar reduce rata inflației cu aproximativ 2 procente.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea