Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Venitul minim de incluziune 2024: Cine sunt românii care pot beneficia și cum pot fi depuse cererile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Venitul minim de incluziune 2024: Cine sunt românii care pot beneficia și cum pot fi depuse cererile

Venitul Minim de Incluziune (VMI) va fi implementat începând cu data de 1 ianuarie 2024, conform anunțului făcut de Ministerul Muncii în cursul zilei de marți.

Noua măsură va viza toți cei care primesc venit minim garantat și alocații pentru sprijinirea familiei, precum și alte categorii de persoane sau familii cu venituri reduse sau lipsă totală de venituri. VMI va reprezenta o consolidare a sistemului actual de sprijin, înlocuind forme existente precum venitul minim garantat (VMG) și alocațiile pentru sprijinirea familiei (ASF).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform Ministerului Muncii, beneficiarii vor fi îndreptățiți să primească două componente distincte ale VMI: sprijinul pentru incluziune și sprijinul pentru familii cu copii. Această schimbare reprezintă o evoluție semnificativă în domeniul asistenței sociale, oferind beneficiarilor o abordare mai comprehensivă și personalizată.

Procedura de accesare a VMI presupune depunerea unei singure cereri care acoperă ambele componente ale acestui beneficiu. Evaluarea dreptului la sprijin va ține cont de veniturile și componența familială, stabilindu-se astfel dacă solicitantul este eligibil pentru ambele componente sau doar pentru una dintre ele.

Ministerul Muncii oferă recomandarea ca toți cei care beneficiază deja de ajutor social sau alocație pentru susținerea familiei să depună cererea până la data limită de 31 decembrie 2023, indiferent de faptul că vor beneficia ulterior de ambele componente ale VMI sau doar de una. Procesul de depunere a cererii și a documentelor suport poate fi efectuat fizic sau electronic la Serviciul Public de Asistență Socială de la nivelul administrației locale corespunzătoare domiciliului sau reședinței beneficiarilor.

Citește și: Bugetul de stat pentru anul 2024: Aproape 5.000 de amendamente, depuse de opoziție. Dezbaterile se vor desfasura pe parcursul a trei zile

Pentru a facilita accesul la informații și formularele necesare, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a creat o secțiune dedicată VMI pe pagina sa web oficială. Aici, solicitanții pot descărca cererea de solicitare și pot obține informații suplimentare privind procedura de accesare a acestui sprijin financiar acordat de stat, având ca scop asigurarea unui nivel minim de trai pentru familiile și persoanele aflate în dificultate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea