Vasile Bereş, Directorul DSVSA Alba, un exemplu de abuz în serviciu, răzbunare şi comportament tipic al unui activist comunisto-ceauşist.

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Vasile Bereş, Directorul DSVSA Alba, un exemplu de abuz în serviciu, răzbunare şi comportament tipic al unui activist comunisto-ceauşist.

Subsemnatul Costea Romulus Petru, domiciliat în municipiul Alba Iulia, str. B-dul Încoronării, nr. 63, administratorul SC Imperial Prodimpex SRL, lecturând în paginile ziarului Unirea din data de 24 ianuarie 2012 articolul „DSVSA Alba a sancţionat tot ce a prins”, prin bunăvoinţa d-voastră rog a-mi publica prezentul material, considerându-l oarecum un drept la replică în urma articolului nominalizat mai sus.
Consider că este necesar ca toţi cititorii ziarului dumneavoastră să cunoască şi faţa nevăzută a conducătorilor instituţiilor deconcentrate care sunt de cele mai multe ori zugrăviţi în roz, ca să nu zic portocaliu. De asemenea, am dorit ca acest material succint să fie lecturat de toţi agenţii economici care prin activitatea lor au tangenţă cu această instituţie, condusă de acest individ care confundă autoritatea statului cu propria ogradă şi să-i trezească măcar în ultimul ceas, când mai pot schimba ceva în bine.
Subsemnatul Costea Romulus Petru deţin în imediata vecinătate a DSVSA Alba un teren intravilan de 2700 mp împrejmuit cu gard şi amenajat oarecum ca spaţiu de parcare auto, teren care în urmă cu 7 ani când a fost înscăunat ca director Vasile Bereş, la solicitarea acestuia am consimţit verbal fără a întocmi nici un act în scris să accept fără a percepe nici o sumă parcarea maşinilor personale (aprox. 50) ale angajaţilor instituţiei, precum şi a celor care veneau în interes de serviciu la această instituţie.
În această perioadă de 7 ani, nu am încasat nimic de la nici un angajat al instituţiei şi nici nu mi-a fost virată vreo sumă din partea instituţiei – pentru această clemenţă benevolă care am avut-o faţă de solicitarea conducătorului ei.
În luna ianuarie 2012, am primit o ofertă din partea unei societăţi de a perfecta un contract de vânzare-cumpărare a terenului în cauză de 2700 mp intravilan, motiv care m-a determinat să nu mai pot accepta accesul maşinilor pe terenul a cărui proprietar de drept sunt eu şi soţia mea, procedând într-o zi de vineri (20 ianuarie 2012) la închiderea porţilor aşa-zisei parcări cu lanţ şi lacăt. Coşmarul ce va urma să înceapă din acest moment îl voi relata în rândurile următoare: În data de 24 ianuarie 2012 – marţi – s-a dispus de către numitul Bereş Vasile un control care a vizat activitatea societăţii mele „Piaţa Agroalimentară Cetate Alba Iulia”, având ca tematică de inspecţie „condiţiile de comercializare a produselor agroalimentare”, întocmindu-se nota de inspecţie nr. 1264/24.01.2012.
În data de 26.01.2012 am primit prin delegat oficial al DSVSA Alba, ordonanţele de suspendare temporară a activităţii aferente: „desfacerii produselor alimentare conform autorizaţiei nr. AB130 – fără a fi pus în posesia procesului verbal de constatare înregistrat la DSVSA Alba sub nr. 1269/24.01.2012 care consemna deficienţele semnalate de organele de control. Reluarea activităţii urma să se facă la solicitarea reprezentantului legal al societăţii, adică subsemnatul, după remedierea deficienţelor constatate. În situaţia de faţă, eu nefiind în posesia procesului verbal de constatare nr. 1269/24.01.2012, care s-a întocmit în lipsa mea şi care nu mi-a fost anexat ordonanţei de suspendare a activităţii, nu ştiu ce deficienţe trebuie să remediez pentru a solicita ridicarea suspendării temporare a activităţii.
În data de 31.01.2012, am primit prin poştă procesul verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor la normele sanitar veterinare nr. 0002479/ 30.01.2012 şi înştiinţarea de plată a unei amenzi în valoare de 2000 de lei, motivată de faptul că obiectivul funcţionează fară autorizaţie sanitar veterinară.
În data de 02.02.2012 prin delegat al DSVSA Alba au fost înştiinţaţi producătorii individuali care comercializează lapte şi produse lactate în hala pentru desfacerea produselor de origine animală SC Imperial Prod Impex SRL – Piaţa Cetate – că vor fi sancţionaţi contravenţional conform legislaţiei sanitar-veterinare în vigoare dacă vor mai continua să comercializeze produsele în cauză, într-un spaţiu care nu mai deţine autorizaţie sanitar-veterinară – ridicată prin Ordonanţa de suspendare a activităţii.
În paralel cu prezenta informare a ziarului Unirea despre abuzul în serviciu al numitului Bereş Vasile, director DSVSA Alba, voi înainta şi DNA Alba un material mult mai amplu despre această situaţie, precum şi Corpului de Control al primului ministru al României, spre a dispune cercetarea activităţii numitului Bereş Vasile promovat în această funcţie şi susţinut de puterea portocalie.
Cu multă stimă şi respect,
COSTEA Romulus Petru
Adm. SC Imperial Prodimpex SRL

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

18 Comentarii

piti 6 februarie 2012 at 19:34

In toate pietele si spatii comerciale a carnii, autorizate de dsv din judet,se comercializeaza carne provenita de la animale sacrificate in gospodari, in sura ,in conditii insalubre ,bine cunoscute de inspectorii dsv ,dar care supravegeaza si tolereaza satrea de fapt….. dsv-ul aplica legiile UE si noi mancam „rahatul” oferit de marii procesatori de carne provenienta din UE …otrava curata cu gust si parfum care produce „clienti ” pt sectiile de oncologie care se infiinteaza in fiecare spital ,care mai exista …dsv = exterminatori in masa !!!!

un om simplu 6 februarie 2012 at 19:49

pacat de aceste lucruri , sa fii sef de institutie publica si sa organizezi controale doar cand vrei sa te razbuni sau ai alte interese.Pacat.Dar in aceasta tara minunata si pacat ca-i populata DE UNII INCOMPETENTI,HOTI SI PARSIVI de caractere pe care nu putem sa ii numim oameni ,nimic nu te mai surprinde.Pana si la faptul ca institutiile publice nu detin locuri de parcare.Ex:Casa de pensii,Primaria,DSV,etc obliga cetateanul sa parcheze pe trotuare,borduri,zone verzi.Vi se pare normal?Incompetenti de indivizi avem la conducere.De la varf chiar de sus si pana la baza locala,a zonei unde locuim si circulam zilnic.Te face sa pleci din tara ta ,scarbit ca nu pot sa dau cu ei de crunta realitate a societatii in care traiesc pensionarii,profesorii,etc.Sa vada si sa simta cum se traieste azi in tara asta.Plec din tara mea cu gandul sa le fac copiilor in viitor mai bun,sa traiasca si ei in civilizatie.Ma sacrific eu sa nu mai indure si ei umilinta conducatorilor care fac aliante doar ca sa ramana la conducere.

Andrei 6 februarie 2012 at 21:39

In cateva luni il schimba pe veterinar stati linistiti si se intoarce la coada vacii. Cam asa se procedeaza la noi. Nu ceda la amenintari. Inregistreaza-l si denunta-l la DNA. Daca ai actele in regula nu are cu ce te forta. Daca nu le ai inseamna ca faci si tu o romaneasca.Cand pica din scaunul de director, ca niciunul nu sta pe veci il chemam sa ne vaccineze o gaina.

nicu 7 februarie 2012 at 8:28

nu nene, asta trebuie impuscat. crezi tu ca stie vaccina gaini?

lorena 7 februarie 2012 at 2:33

Ar fi cazul sa mai plateasca si Beres ceva ca de cand e director nu a scos bani din buzunar pentru nimic…Toti care ajung acolo isi fac case in 3 ani, oare cum pot din salariu de bugetar??? altii de la DSV abia traiesc di salariile alea si toti directorii si-au facut case.

maty 7 februarie 2012 at 7:38

Dle. Costea,dai cu noroi in DSV din interes.Ar trebui sa va adresati justitiei.Din inertie umblati cu reclamatii pe la diverse institutii inclusiv la presa.Despre firma dvs.respectati legea si nu are nimeni ce sa va faca,degeaba va victimizati.

alexandru 7 februarie 2012 at 9:35

baietii aveau o intelegere: va dau parcare gratis, ma lasati in pace. intelegerea a cazut si domnul patron s-a trezit verificat.de fapt din articol intelegem clar: omul nu contesta faptul ca e in ilegalitate ci faptul ca au indraznit sa-l verifice. in acest sciop procedeaza ca tot romanul:arunca cu laturi in presa. e clar: omul nu are autorizatie sanitara, dar are tupeu jegos.

bine 7 februarie 2012 at 9:51

pai daca nu avea autorizatie, cum a functionat? Intelegerea lor era ilegala. Adica DSV-ul facea compromisuri si nu-l verifica punand in pericol sanatatea consumatorulor. Culpa e a amandorura. E unnfel de spaga mascata: tu imi lasi parcarea, eu nu te controlez. Eu ca proprietar de magazin alimentar care am fost sanctionat de DSV( ca si alti patroni)ma simt discriminat.

bine 7 februarie 2012 at 9:55

Eu ca patron de mag alimentar care am fost sanctionat de dsv ma simt discriminat. Amandoi erau in culpa, era un fel de spaga mascata: eu iti las parcarea, tu nu ma controlezi. In plus cum i s-a permis sa functioneze fara autorizatie, punand santatea consumatorilor in pericol? daca nu e controlat iti dai seama ce nereguli isi permite.

bine 7 februarie 2012 at 9:56

bine mai…

muki 7 februarie 2012 at 11:59

Lasa Beres nu fi suparat ca la cate magarii ai facut trebuia sa-ti gasesti nasul si tu, tu chiar credeai ca despre parcare era vorba, scopul e ca vine Morutan director in locul tau si le da iarasi parcarea inapoi.
P.S. Mai alexandru(marcule) crezi ca nu stiu ca esti tu? Te crezi in masura sa critici?

Mihai 7 februarie 2012 at 12:43

Sa plece la taiat frunza la caini, ca a stat destul si-a ajuns din catel, dulau.A uitat pe cati a lins pana a primit cusca calda.Pana acum numai latra, acum musca. Si ce-i mai rau : musca mana care la hranit.
Daca vine Morutan la conducere este foarte bine. Nici nu este altul mai potrivit pentru functia asta. Mare profesionist, un om onest, simplu, care-si cunoaste locul.
Sa auzim numai de bine.

Andrei 7 februarie 2012 at 14:34

pai daca spaga a fost intelegerea cu parcarea atunci DNA ar trebui sa se sesizeze.

gica 7 februarie 2012 at 14:55

VASILICA,VASILCA NICI NU STIIIIIIIIIIIIII CAT DE MIC O SA DEVIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII?

vasile 7 februarie 2012 at 15:25

Hai pariu!

maty 8 februarie 2012 at 17:27

Nu mor caii cand vor cainii.

intrigata 8 februarie 2012 at 11:58

DSV, ITM, instituti ale statului dotate cu oameni de nimic, incompetenti care nu stiu decat sa amendeze, nu stiu ca mai intati se face munca de preventie. Nu cunosc decat legea amenzilor. Niste jegosi, pusi pe criterii politice.Cauta oriunde ar merge, cauta si cauta pana gases ceva cu care sa-si mareasc veniturile.Statul nu te ajuta cu nimic cand iti incropesti o afacere, vin numai ciocoii astia sa ia ulterior, banii

Mihai 8 februarie 2012 at 12:33

Nu este nici o institutie a statului care sa vina in control la firmele mici si fara pile si sa nu le amendeze.Astia abia asteapta sa se schimbe vreo lege ,ca si iasa in control.Necazul cel mare este, ca nici ei nu stiu bine ce controleaza si cum sa o aplice. Se contrazic unii pe altii. Si cum spuneai, la ei nu este munca de prevenire,si foarte putini dau avertismente.Amenzile sunt foarte mari, si cu unii dintre ei te targui ca la piata cu legatura de ceapa.Le mai dai ceva in plic, sau la porbagaj,ai noroc sa scapi cu un avertisment sau cu amenda minima.Ce sa te ajute statul la incropirea unei afaceri?Nu pe omul de rand.Statul numai ia , nu si da . Ti-ai facut o afacere, ai numai obligatii, drepturi nu.Si vreti sa mearga ceva bine in Romania, inafara de CORUPTIE?Niciodata.

Comentariile sunt oprite