Rămâi conectat

Sport

Vasas Óbuda Budapesta – Volei Alba Blaj 1-3, în prima manșă a “16”-imilor de finală ale Cupei CEV! Victorie muncită în Ungaria

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a debutat cu o victorie categorică, 3-1 (25-15, 25-23, 17-25, 25-19), în deplasare, cu Vasas Óbuda Budapesta, într-o nouă ediție a competițiilor continentale. A fost, miercuri seară, prima manșă a “16”-imilor de finală ale Cupei CEV.

Cea mai bună jucătoare a partidei ce a durat 102 minute a fost Victoriia Russu (Volei Alba Blaj) – 21 de puncte, urmată de Ayshan Abdulazimova (Vasas) – 17 puncte, Nađa Ninković și Olga Strantzali (Volei Alba Blaj) – 14 puncte.

Cu 8 victorii din tot atâtea jocuri sub comanda antrenorului Stevan Ljubičić, în trei competiții diferite (Supercupa României, Divizia A1, Cupa CEV), Volei Alba Blaj abordează runda a 7-a din campionatul intern, din postura de lider cu maximum de puncte, joc extern cu Dinamo București (duminică, 21 noiembrie, de la ora 14.30).

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 9 puncte, Nađa Ninković – 14, Olga Strantzali – 14, Victoriia Russu – 21, Jovana Kocić – 10, Slađana Mirković – două, Milica Ivković – libero; au mai intrat Sorina Miclăuș, Andreea Ispas – libero, Andra Artin – două, Iarina Axinte, Jovana Cirković – un punct; Daiana Roman, Ștefania Cheluță, Noemi Moldovan.

Partida din Ungaria a prilejuit un succes important în economia dublei manşe pentru vicecampioana României. Condusă cu 2-0 şi 3-1 în startul primului set, echipa din Blaj a turat motoarele cât a fost nevoie şi a arătat rapid că reprezintă echipa mai bună. Egalarea s-a produs la 3, după care Volei Alba Blaj a avut 7-3 şi ulterior 11-7. A urmat o tresărire de orgoliu a formaţiei maghiare, care a egalat la 11. Din acel moment formaţia din „Mica Romă” şi-a luat efectiv zborul spre câştigarea parţialului de debut, adjudecat cu 25-15.

În setul secund replica grupării din ţara vecină a fost mai dârză. Vasas Óbuda s-a aflat chiar şi la 4 lungimi (12-8; 15-11). Blajul a egalat la 15 şi a apoi a trecut, în premieră în setul 2, în avantaj de 2 puncte (18-16 pentru echipa din judeţul Alba). Gazdele nu s-au dat bătute: au egalat la 18 şi chiar au condus cu 19-18, pentru ca ulterior să egaleze la 22 şi la 23. Vicecampioana ţării noastre a pus capăt celui de-al doilea set după 28 de minute, scorul fiind 25-23 pentru Volei Alba Blaj.

Din nefericire, în setul al treilea Blajul a avut o cădere inexplicabilă. Gazdele au condus în mai multe rânduri şi cu 7 puncte, rezultatul final al parţialului fiind şi mai drastic: 25-17 pentru Vasas Óbuda, după 25 de minute pe sens unic. Formaţia maghiară a început să spere în întoarcerea soartei meciului, ceea ce şi-a pus amprenta pe aspectul setului al patrulea, extrem de disputat, cu cele două combatante în rotaţie la conducere. Decisivă a fost mobilizarea vicecampioanei României la 17-16 în favoarea adversarelor. Blajul a egalat la 17 şi apoi s-a desprins în câştigătoare a setului (25-19) şi învingătoare a primei manşe.

Returul, peste o săptămână, la Sibiu, de la ora 18.00, în Sala „Transilvania”. În cazul calificării în etapa optimilor de finală, Volei Alba Blaj va întâlni echipa calificată dintre PAOK Salonic și Asterix Avo (Belgia), la începutul anului viitor.

Echipa din “Mica Romă” cunoaște iarăși, după aproximativ 9 luni, aerul unei contruntări europene, ultimele fiind în finala Cupei Challenge, cu Sistem9 Yesilyurt Istanbul (pierdute 0-3). Oponenta se plasează în acest moment pe locul al treilea în Grupa A a campionatului maghiar, cu 4 victorii din 5 jocuri, după ce în stagiunea trecută a luat bronzul. În ediția anterioară a Cupei Challenge, gruparea din Alba a eliminat în semifinale o altă reprezentantă a voleiului feminin din țara vecină, MCM-Diamant Kaposvar (3-0 la Tg. Mureș și 3-1 în Ungaria). De altfel, pe Vasas Óbuda Budapesta Volei Alba Blaj a învins-o în două rânduri în Grupa D a Ligii Campionilor, ediția 2019/2020, 3-1 la Budapesta și 3-0 la Sibiu, în a 4-a prezență în grupele întrecerii stelare (ultima participare).

foto: facebook Volei Alba Blaj

Lucian DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea