Rămâi conectat

Actualitate

Vârsta de pensionare ar putea fi redusă și pentru cei care desfășurat activități în grupa I de muncă pe o perioadă mai mică de 6 ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unui proiect aflat în dezbatere la Senat, noi categorii de angajaţi ar putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare.

Pe ordinea de zi a ședintei de marți a Comisiei pentru muncă, familie și protecție socială a Senatului s-a aflat Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea art.55 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Documentul modifică Legea pensiilor, în sensul recunoașterii grupei I de muncă pentru toți pensionarii care au cel puțin 2 ani lucrați în aceasta grupă, ca fiind activitate desfășurata în condiții speciale.

Astfel, de reducerea vârstei de pensionare ar putea beneficia, pe viitor, și persoanele care au desfășurat activități încadrate în grupa I de muncă pe o perioadă mai mică de 6 ani.

La stabilirea stagiului de cotizare realizat în condiții deosebite sunt luate în calcul, în vederea reducerii vârstelor standard de pensionare, și perioadele de vechime în muncă mai mici de 2 ani, realizate în grupa I de muncă și grupa a II-a de muncă, pana la data de 1 aprilie 2001„, se precizează în proiectul de act normativ.

De asemenea, perioadele mai mici de doi ani lucrate în locurile de muncă menționate vor fi recunoscute ca fiind perioade lucrate în condiții deosebite de muncă.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai 

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Când intră pensiile pe card și prin poștă în luna mai Cei aproape cinci milioane de pensionari care așteptau anunțul privind pensiile au primit răspunsul. Directorul Poștei Române a anunțat că încearcă ca toți seniorii să primească la timp pensia, cu toate că recunoaște că este o provocare și pentru ei. Potrivit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea