Ziarul Unirea

Vânătorii din Alba se vânează între ei!

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Acum o săptămână, în weekend, fondul de vănâtoare de pe raza comunei Cricău a fost „vizitat” de vreo opt jeep-uri, din care au descins „greii” Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Alba. Nemulţumiţi de faptul că pe terenurile lor vin să vâneze alţii, vânătorii din zonă, care au părăsit AJVPS Alba şi şi-au constituit o asociaţie proprie, au anunţat ITRSV-ul (Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare) pentru a-i controla pe vânătorii cu jeep-uri. Din nefericire singurul angajat al ITRSV care răspunde de fondurile de vânătoare din judeţul Alba nu s-a putut deplasa. Până ar fi ajuns omul aici, oricum, vânatul ar fi fost încărcat în maşini şi dus acasă. Şi cine altcineva ar mai fi putut să-i controleze pe vânătorii „grei”? Poliţia, fireşte. Dar orice poliţist, oricât ar fi el de zelos, s-ar face mic de tot când ar opri un astfel de „alai” de jeep-uri, la volanul cărora ar descoperi oameni politici, mari şi influenţi oameni de afaceri, magistraţi sau chiar şefi de-ai săi, din Poliţie. Ce anume au vânat „greii” la Cricău? Asta-i o taină. Şi tot o taină rămâne şi dacă au respectat legea sau ba. Adică dacă au vânat doar ceea ce e permis în acest sezon, dacă au procedat la crotalierea vânatului recoltat şi dacă toate „piesele” recoltate au fost înscrise în autorizaţia colectivă de vânătoare. Sigur că acordăm celor ce s-au destins în week-end cu arma în mână prezumţia de nevinovăţie, dar atâta timp cât nu au fost controlaţi putem bănui că s-a şi braconat niţeluş, deoarece au mai fost cazuri în care una s-a împuşcat şi alta s-a crotaliat şi s-a înscris în autorizaţie. Dar despre asta (mai ales despre mistreţii masacraţi peste normă) ne-ar putea spune mai multe Poliţia. Dacă vrea…

lCurtea de Conturi ar trebui să se autosesizeze!
Am început cu acest banal episod de week-end doar pentru a atrage atenţia că astfel de descinderi au avut şi au loc încă destul de des pe fondurile de vânătoare din judeţ, chiar dacă începând cu data de 27 noiembrie 2010 a expirat contractul încheiat între AJVPS Alba şi ministerul de resort cu privire la gestionarea fondurilor cinegetice. Interesant este faptul că, deşi există prevederi legale cât se poate de clare cu privire la faptul că gestionarul unui fond de vânătoare trebuie să plătească proprietarului (sau proprietarilor) terenului pe care se află fondul 81% din taxa de gestiune, se pare că AJVPS Alba nu şi-a onorat niciodată această obligaţie. Prevederi legale în acest sens există încă din anul 2006, aşa că de atunci şi până acum s-or fi strâns nişte sume considerabile cuvenite proprietarilor terenurilor pe care se află toate cele 54 de fonduri de vânătoare din judeţul nostru. Ce s-a întâmplat, oare, cu aceşti bani până acum? Cine i-a folosit şi în ce scop? Câţi bani sunt în realitate? Cred că în acest caz Curtea de Conturi ar trebui să se autosesizeze, iar cu această ocazie ar putea verifica şi dacă au fost achitate de către vânători toate tarifele cuvenite recoltării diferitelor specii scumpe: căprioare, cerbi, mistreţi, urşi, etc. Afirmăm că ar trebui să se autosesizeze Curtea de Conturi, deoarece niciunul dintre primarii pe care noi i-am contactat nu a confirmat că ar fi primit cuantumul cuvenit de 81% din taxa de gestiune. Despre proprietarii de terenuri nici nu mai vorbim. Iar aici mai apare un aspect. Chiar dacă proprietarii nu erau constituiţi încă în asociaţii (unii nu sunt nici acum înscrişi în asociaţii de proprietari) şi chiar dacă aveau suprafeţe mici de teren în posesie, pe care se afla o parte mică din fondul cinegetic (sub 50 ha) tot primăriile ar fi trebuit să primească banii. Iar banii primiţi de la AJVPS Alba, chiar dacă nu ajungeau direct la aceşti mici proprietari de terenuri, la asociaţii sau la composesorate, ei puteau fi folosiţi în beneficiul acestora. Cum? Prin compensări de taxe şi impozite, prin despăgubiri etc. De pildă, dacă mistreţii i-au făcut praf porumbul unui proprietar acesta putea fi despăgubit tocmai din aceşti bani. Oare s-a întâmplat aşa?
lÎnfiinţată în Republica Populară Română, AGVPSR poate fi considerată ultima cooperativă românească, una foarte bogată!
Pentru avea o viziune de ansamblu asupra afacerilor halucinante făcute prin AGVPSR (Asociaţia Generală a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România) trebuie să ştiţi că această structură este înfiinţată printr-un decret emis în data de 24 august 1948, în Republica Populară Română şi de atunci până acum a supravieţuit tuturor regimurilor, cu tot cu patrimoniul (sedii, cabane etc.) preluat de la o asociaţie similară înfiinţată în anul 1923, plus patrimoniul (bunuri imobile în valoare de 3,9 milioane lei) primit cadou în anul 1979 de la „primul vânător” al Republicii Socialiste România, Nicolae Ceauşescu. Interesant este faptul că o parte din sediile moştenite de asociaţie dinainte de 1989 au fost ulterior închiriate unor firme sau unor bănci, aducând de asemenea venituri însemnate. O aproximare a întregului patrimoniu deţinut de AGVPSR este foarte greu de făcut în momentul de faţă, dar, pentru a avea o apreciere vagă, redăm o întâmplare anecdotică, de-a dreptul. Chestionat de ziariştii de la „România Liberă” în anul 2009 cu privire la patrimoniul AGVPSR, directorul executiv al acesteia a declarat: „De ce v-ar interesa patrimoniul nostru? Nu este public, şi v-ar lua DOUĂ ZILE să-l parcurgeţi…”
Ceea ce este clar e faptul că până anul trecut AGVPSR, prin cele 136 de asociaţii afiliate, deţinea 75% din fondul de vânătoare naţional, respectiv 17.500.000 de hectare, precum şi capitaluri în valoare de 9,5 milioane RON (ultimele date pe care le avem se referă la anul 2007). În AGVPSR erau înscrişi în aceeaşi perioadă cam 80.000 de vânători (între timp mulţi s-au constituit în alte asociaţii) cărora li se adăugau cam tot atâţia pescari. Dacă luăm în calcul numai cotizaţiile vânătorilor din acel moment, de 1.000 de lei anual, rezultă un profit de 80 de milioane de lei. Între timp, după cum spuneam, mulţi vânători au părăsit asociaţia „mamă” şi s-au constituit în mod legal în alte asociaţii. Dar chiar dacă legislaţia s-a schimbat, ea încă favorizează AJVPS-urile în detrimentul celorlalte. Dar să ne referim numai la AJVPS Alba, care a gestionat până în luna noiembrie a anului trecut 32 din cele 54 de fonduri de vânătoare din judeţ. Dintre cele 32 de fonduri, 10 se află pe terenurile deţinute de diferite asociaţii legal constituite, aşa că au toate şansele să fie date, prin atribuire directă, în gestiunea altor asociaţii decât AJVPS-ul. La noua repartizare a gestiunii, odată cu încheierea de noi contracte, AJVPS Alba va avea însă dreptul prin lege de a lua, prin încredinţare directă de la Ministerul Mediului şi Pădurilor, 5 fonduri, la alegere. Le va lua, desigur, pe cele mai bogate. De asemnea, din cele rămase, probabil 17 fonduri, va mai primi tot prin încredinţare directă de la minister, 50%. Respectiv vreo 8-9 fonduri. Dacă se vor trage „sfori”, după modelul românesc, şi acelea vor fi tot fonduri dintre cele mai bogate. Iar cele rămase şi după această fază vor fi scoase la licitaţie, preţul de pornire a acesteia fiind de 5 ori tariful de gestionare a fiecărui fond licitat. Şi este vorba despre sume considerabile.
lAJVPS Alba le cere vânătorilor… „jurăminte de credinţă”
Dar, chiar şi cu toate avantajele ce rezidă din lege, AJVPS Alba are toate şansele să piardă mai mult de jumătate din fondurile de vânătoare pe care le gestiona până acum. În faţa acestei perspective, AJVPS Alba a început să exercite presiuni asupra primarilor şi consilierilor care au aprobat constituirea asociaţiilor de proprietari, asociind conform legii, şi primăriile respective. Aceste presiuni sunt exercitate prin intermediul numeroşilor oameni influenţi aflaţi în rândurile vânătorilor înscrişi în AJVPS (este posibil ca într-o ediţie viitoare să publicăm o listă cu cei mai influenţi vânători din cadrul AJVPS Alba). Mai mult decât atât, la Judecătoria Alba a fost depusă de către AJVPS Alba o acţiune în constatare negativă, asupra căreia nu este cazul să insistăm, deoarece toate cele arătate în acest document sunt anulate de un alt document semnat de secretarul de stat Cristian Apostol, de la Direcţia Generală Juridică a Ministerului Mediului şi Pădurilor, la solicitarea unei asociaţii de proprietari atacată de AJVPS. În această fază, pentru a-i intimida pe vânătorii „indisciplinaţi”, asociaţia-cooperativă a emis un document colosal de absurd. De-a dreptul rizibil ca venind din partea unei asociaţii cu tradiţie, în rândurile cărora se află magistraţi şi avocaţi. Documentul este un fel de somaţie adresată tuturor vânătorilor înscrişi în AJVPS, prin care se solicită acestora să facă… „dovada bunei credinţe faţă de AJVPS Alba”! Adică fiecare angajat trebuie să completeze o declaraţie-angajament (vezi facsimilul) că nu va solicita vreodată obţinerea dreptului de gestionare a vreunui fond cinegetic, făcând astfel concurenţă AJVPS-ului. Şi iată ce se precizează în această declaraţie-angajament aiuritoare: „În condiţiile în care nu voi înştiinţa în scris conducerea AJVPS Alba despre orice demers îndreptat împotriva acesteia sau voi participa cu asociaţia al cărui membru fondator sunt, la procesul de atribuire în gestiune a fondurilor cinegetice solicitate de către AJVPS Alba, prezenta declaraţie constituie şi acordul meu pentru excluderea din rândul membrilor AJVPS Alba, fără îndeplinirea altor formalităţi”. Cu alte cuvinte, unor oameni în toată firea, liberi şi independenţi ca gândire, li se cere supunere totală şi jurământ de fidelitate. Iar cu asta s-a atins o culme a absurdităţii şi a ilegalităţii, pentru că, în principiu, AJVPS încearcă să îngrădească nişte libertăţi şi nişte drepturi consacrate în orice regim democratic.

ELIT

Ioan HĂNŢULESCU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

INFOTRAFIC: Restricții de circulație, vineri, pe Valea Oltului, pentru decolmatarea șanțurilor de aluviuni . Recomandări pentru șoferi

Traficul se va desfășura dirijat, vineri, 8 ianuarie, pe Valea Oltului, DN7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, între kilometrii 227 și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat vor avea loc și în acest an! Ministerul Educației: „Din simulări va rezulta nivelul cunoștințelor elevilor”

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației, iar președintele Consiliului Național al Elevilor a declarat că propunerea acceptată de Minister… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

VIOLENȚELE din SUA: Primul polițist DECEDAT la protestele de la Washington. Bilanțul ajunge la 5 MORȚI

Brian D. Sicknick a fost rănit miercuri, într-o confruntare cu protestatarii, şi a revenit la biroul diviziei, unde i s-a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Unii patroni anunță că nu îi vor primi la muncă pe cei nevaccinați. 5 milioane de angajați își așteaptă rândul la vaccinare

Angajatorii sunt cei care îi înscriu pe liste pe angajați, 5 milioane dintre aceștia își așteaptă rândul la vaccinare. Romania… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Restricții mai DURE de intrat în Marea Britanie. Prezentarea testului COVID negativ și carantinarea, necesare

Începând cu săptămâna viitoare, este nevoie de prezentarea unui test COVID negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Haos la Ministerul Sănătății: Un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea

Haos la Ministerul Sănătății după ce un angajat a trimis spitalelor o somație greșită privind vaccinarea. La câteva ore după… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Crește numărul românilor care se vaccinează anti-COVID: Vaccinul Pfizer BioNTech administrat unui număr de peste 76.000 de persoane până în prezent

Aproximativ 18.000 de cadre medicale din România au fost vaccinate împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore, acesta fiind cel… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

12 Comentarii

hubertus 3 februarie 2011 at 9:22

un articol comandat si foarte slab.pe de o parte exprima numai un punct de vedere la care autorul este partizan.pe de alta este plin de „taine”, banuieli,presupuneri si ghicitori care capata valoare de adevaruri sub pana autorului.
ce nu stie autorul, care banuiesc ca e unul singur desi foloseste persoana a treia plural ca o „alteta regala”,despre modul cum a fost gestionat vanatul in Romania in comparatie cu alte tari europene de aceasta „cooperativa” si de ce Romania mai are vanat in salbaticie.sigur „alteta sa” apreciaza mai mult cooperativa din fotbalul romanesc.
despre conflicte de interese ati auzit?nu stiu daca faceti parte din Asociatia Ziaristilor Romani dar daca miine se infiinteaza „Asociatia ziaristilor foarte romani sau mult mai romani” cu scopul de ai rapi din patrimoniu primei asociatii(apropo,cautati sa vedeti ce inseamna asociatie,asociere,asociati,in DEX!) ati considera corect sa fiti cu curul in doua luntri?
probabil ca s-ar fi putut administra si mai bine dar asta este doar o presupunere cum nu este deloc sigur ba chiar indoielnic este faptul ca asociatiile nou infiintate vor administra mai bine si nu dupa principiul „dupa noi potopul”.precedente deja exista!
si cine impiedica AJVPS-ul sa verifice legalitatea daca are indoieli in privinta noilor infiintati?
sa intelegem ca vanatorii din poza s-au impuscat intre ei?asta spuneti?

hubertus 3 februarie 2011 at 9:56

erata:a-i rapi.scuze,frigul,graba.
si daca tot am revenit, poate ne spune autorul articolului ,ca un reporter de investigatii ce este, citi dintre cei care au ras si defrisat padurile si-au facut acum si asociatii pentru a „gestiona” mai bine vanatul ramas.ne dati si nume?poze nu mai trebuie.
apropo din poza ce ati atasat numai doi par a fi vanatori ,dupa atitudine,ca si-au scos caciulile in fata vanatului cazut,desi dupa haine zici ca toti sint din trupele de comando ori de cazaci.ala cu fes alb e tare!

Nelu 3 februarie 2011 at 9:24

Numai cateodata si din intamplare, cainele cel mic il musca pe cel mare!

nimrod 3 februarie 2011 at 10:51

E normal ca d-ul Hantulescu sa vb. la plural atata timp cit scrie un articol comandat de catre persoane direct interesate sa discrediteze AJVPS Alba.Acest articol e scris posibil intr-un accest de inspiratie bahica a d-lui Hantulescu pentru ca altfel nu-mi explic si nimeni nu cred ca poate explica cum poti impusca ceva si crotalia altceva?
Totodata nu inteleg care e problema daca dintr-o asociatie fac parte si oameni ,,influenti,, .este o asociatie si e normal ca din ea sa faca parte persoane de diferite categori sociale.Ce nu pomeneste d-ul ,,ZIARIST,, este ca majoritatea membrilor sunt oameni simpli in care acest ,,ZIARIST,,loveste fara scrupule .
in ce priveste plata catre primarii dac tot a intrebat d-ul ziarist pe primari daca au primit cei 81% din taxa cuvenita ,trebuia sa-i intrebe si daca au emis vreo factura catre AJVPS Alba si ar fi ramas ca la dentist ,sa constate ca cu toate ca TOATE PRIMARIILE DIN JUDET au fost notificate de catre AJVPS in care aceasta le cerea sa ii emita facturi ca sa poata efectua platile aferente,conform legislatiei NICI O PRIMARIE nu a emis vreo facura in acest sens.Cine e de vina daca primariile sunt conduse de niste incapabili?
Ca se vaneaza e normal este plin sezon de vanatoare care e problema? in judetul Alba se impusca anual in jur de 1000 de mistreti ce s-ar intampla daca nu s-au mai vana aceste animale? Va spun eu : AR INTRA IN ORAS SA CAUTE DUPA DUPA MANCARE PENTRU CA PE CAMP NU VA MAI FI NIMIC

Amon 4 februarie 2011 at 13:36

Intr-adevar Hantulescu a scris prost si cu teama. El trebuia sa va intrebe:

1. Ce ati facut cu peste 40 miliarde din cotizatii, autorizatii, carne etc pe care i-ati praduit anual?

2. Unde este mancarea pe care ati cumparat-o doar pe hartie ( de ce doar cu borderouri de achizitii ), unde a fost distribuita, daca cineva a vazut-o si cine v-a semnat pentru ea?

3. Pe cati braconieri ati prins si pe cati ati facut scapati?

4. Cum stati zilnic la birou eliberand autorizatii strainilor pe care ii trimiteti in teren nesupravegheati si care fac prapad? Dar toata lumea tace si voi incasati Euro.

5. Complicitatea cu unii paznici de vanatoare care va sunt aserviti pe banii nostri si care nu ies in teren decat la vanatorile colective, in rest slugaresc pe la casele voastre

6. De ce nu ati achitat de 10 ani obligatiile pe care le aveti fata de proprietarii de terenuri desi noi v-am platit iar acum nici macar nu va este rusine sa-i acuzati ca sau constituit in asociatii de proprietari. Hotul striga „Hotii!”

7. Toti stim cum se trece examenul de vanator, ca toti scriu cu acelasi pix, si cat se da si la cine

Toate aceste lucruri se vor spune in curand. A sosit momentul ca adevarul sa iasa la lumina. De daca aceasta nu va vor mai iesi socotelile din birou. Va vom scoate din cap hotia cand 14 asociatii de vanatoare, in jur de 300 de membri, ne vom aduna in fata AJVPS cu toata presa si DNA-ul pentru a termina cu dictatura lui Onet si santajul lui Simedru.

Nu ne mai intimidati! Nu ne este frica!

nimrod 3 februarie 2011 at 12:59

apropo de ce spunea Hubertus legat de cine sta in spatele acestor asociatii care vor sa ia de la AJVPS fondurile de vanatoare , ca doar traim intr-un oras mic si toti stim cate ceva,va spun eu cine sta in spatele acestor asociatii si care judecati singuri daca sunt sau nu ,,GREI,,
Hava Mircea ,cu Todor Florin (asociatia TOBIMAR) Mateiu Dorin (ELIT) Asociatia Bendis , Trif Dumitru cu Docolina Cornel fost angajat al Romsilva ,dat afara acum 5 ani care il au in spate pe deputatul PDL Cornel Olaru (care daca va aduceti aminte e cel care a adus motii la prefectura Alba ,suparati ca prefectul nu-i mai lasa sa fure padurea) pt asoc Iezer Alba si lista ar putea continua dar nu e cazul Iata cine sunt cei ce vor sa ia totul de-a gata de la AJVPS Alba care asa cum a putut a crescut de bine de rau efectivele de vanat de pe fondurile sale
Sunt vanator si cunosc toate acestea va pot spune ca acum 10 ani abia ne chinuiam sa vanam 3-4 mistreti sau capriori iar acum vanam lejer 30 de porci si 30 de capriori iar toate astea s-au intamplat datorita implicarii vanatorilor cu timp si bani personali ,cu sacrificii si nu ne convine sa vina nustiu ce imbuibat aflat momentan in virful piramidei sisa beneficieze de munca noastra de ani de zile.Ce trebuie sa stie opinia publica este ca niciodata AJVPS Alba nu a contestat asocierea altor persoane in scopul de a vana ci modul fraudulos si banditesc cum aceste asociatii a adunat terenul ca sa faca peste 50% din fondul de vanatoare.Ca si exemple va dau cateva indicii:
terenuri care sunt incluse in alte fonduri de vanatoare fata de cel in cauza
composesorate care se asociaza cu suprafete de teren pe care nu au fost puse in posesie
morti pusi pe lista cu membri ai asociatiei
coproprietari care semneaza in numele celorlalte persoane cu care se afla pe titlul de proprietate
primari si consilieri care dispun dupa blunul plac de terenuri publice
terenuri imprejmuite pe care nu se poate vana dar care au fost incluse in aceste asociati
E normal sa le tataie pantaloni si sa atace din toate partile pe cei de la AJVPS Alba pt. ca toate aceste dovezi se afla in acest moment pe masa ministerului si se vor lasa cu niste cercetari penale pentru anumite persoane care au facut fals si uz de fals.Ma intreb cand va raspunde AJVPS Alba la aceste provocari?Sau daca va raspunde? in articolul anterior se spunea ca o serie de consilieri au fost amenintati cu plangeri penale parerea mea e ca trebuia trecut la fapte nu doar la amenintari.Legea e pentru toti.

un om simplu 3 februarie 2011 at 17:55

AGVPS ALBA un sistem coplex de a fura din banii vanatorilor a se folosii de bunuri necuvenite din ptrimoniul cinegetic al ROMANIEI!!!!!!!

rosca 3 februarie 2011 at 19:24

Toti imburghezitii peste noapte considera ca a’si pastra calibrul de mare smecher dobindit dupa revolutie, insemana a se da mare, sa MEARGA LA VANATOARE.
Unii habar nu au despre ce e vorba, dar E TRENDY !
Acolo se dau in barci cu alti newscoliti devenit peste noapte mari burjui capitalisti. Uneori se mai si impusca intre ei si daca scapa cu bine din aventura, macar au scos la aer masinile tari pe care le au si s’au insotit cu marimile de moment aflate la putere. o dau apoi pe cite o bauta zdravana.
Si asa se termina o nemaipomenita vantoare a zilei, facuta de BULABASII MOMENTULUI.
Unii mai poatrta mizeria pe masini inca vreo daoua trei zile, asa incit toata prostime sa stie ca EI AU FOST LA VANATOARE !
Discutii despre afaceri mari, acte filantropice sau pentru binele prostimii ?
Da ce sunteti prosti ? Cine sa se mai gandeasca la asta ?

Gimi Conor 4 februarie 2011 at 19:24

Uite cine vorbeste de legalitate. Acestui director Onet i-am transportat la socrul sau la Hapria 20 de metri cubi lemn de foc pentru a-mi da un permis de membru vanator fara examen.
In anul 2008 in urmare a unui braconaj puternic la mistreti imparteala s-a facut in felul urmator. Una bucata mistret la prefectul de Alba Dan Coriolan Simedru, una bucata mistret la pazniculde vanatoare Francu, una bucata d-lui director AJVPS Alba, Onet. De asemenea va spun ca am fost prinsi de politie in Bucerdea vinoasa in curtea lui Stanciu Ioan dupa intuneric , bauti si cu armele agatate de gard. Eu am dus personal mistretul la Simedru. Nu stiu in acea zi cati mistreti s-au impuscat inafara de cei 7 gasiti de politie in curte la Stanciu deoarece multi mistreti au ramas in padure dupa puscare. Domnule Onet, te intreaba Rusan de la tibru daca mai ti minte cate cabane si alte afaceri ai profitat de pe urma lui. Apropo, cabana de la Rimet pe ce bani ai facut-o ? Nu cumva pe materialele de constructie scandura, foastene, grinzi din muntii Apuseni, ca, contravaloare la cotizatia pe care trebuia sa o platim noi vanatorii moti ca si tine ca din cate vad eu ai uitat ca esti nascut in Apuseni. Ai acte pe materialele de constructie ? Daca imi raspunzi la acest mesaj te voi contacta cu altele mai obiective. Dar cred ca nu ai curajul, cum nu l-ai avut de cand ai fost tehnician la AJVPS Alba. Apropo. Din banii tai de amarat functionar cum ai reusit ca in fiecare an sa schimbi autoturismul personal si sa ai si una doua deplasari in Germania ? Te intreb si eu, nu dau cu parul. Te intreb daca ai cunostinta ( si sigur ai ) despre branconajele produse in ultimii ani incepand cu 2008 ca sa nu te iau din 1990 pe fondurile pe care tu vanezi cu haita ta de smecheri pe care le-ai ascuns ca sa ramai director in continuare. Astept raspunsul dumnitale de mot.

popescu dumitru 4 februarie 2011 at 17:30

@Nimrod
Esti Onet cumva?Ca ai exact vorbele lui si viclesugul din vorbe sau vreo alta sluga de a lui care il slujeste si ii aduce clientii italieni la vanatoarea de pasari sau ai inchiriat si tu arma cum facea Onet de la slugile lui cu 300 eur pe zi.Sa iti fie rusine ca terfelesti unele nume care au facut ceva pentru municipiul Alba Iulia.

Biri Branco 4 februarie 2011 at 19:09

Bai nimrod din cate stiu eu cel pe care tu il persiflezi in articolul tau te-a facut medic veterinar sti tu cand. El nu a fost dat afara de la romsilva si daca te ti smecher te rog sa te interesezi de decizia nr. 495/01.08.2005 prin care acel personaj si-a dat demisia conform articolului 55 din codul muncii prin cererea de demisie nr 3226 / 01.08.2005.

popescu dumitru 6 februarie 2011 at 18:35

Nimrod da masca jos ca nu mai tine AJVPS Alba a luat sfirsit si dul cu tine si pe Simedru ca sinteti amici buni el tot e pe invers adica pescar nu vinator pentru cei care inteleg.

Comentariile sunt oprite