Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Valeriu Gheorghiță, despre asemănarea României cu Italia, la începutul pandemiei: „Mă tem că deja suntem în acest scenariu”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Valeriu Gheorghiță, despre asemănarea României cu Italia, la începutul pandemiei: „Mă tem că deja suntem în acest scenariu”

Valeriu Gheorhiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a fost vaccinat în această dimineață cu cea de-a treia doză a vaccinului anti-Covid. Ulterior, doctorul a susținut o conferință de presă, unde a fost întrebat dacă România se apropie de situația Italiei de anul trecut, în contextul numărului mare de cazuri de COVID-19 din ultimele zile.

“Mă tem că deja suntem în acest scenariu. Este cât se poate de evident că spitalele şi unităţile de primiri urgenţe sunt asaltate, sunt copleşite de pacienți cu COVID-19, lăsând de o parte celelalte categorii de boli, accidentele rutiere, arsurile, care vedem că se întâmplă zilnic și care generează victime cu nevoie de asistență medicală”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Oficialul a lansat un nou apel la vaccinare, argumentând că tulpina Delta din acest val epidemic este mult mai agresivă: “Este extrem de complicat. Valul patru este agresiv din cauza variantei Delta care se răspândeşte mult mai uşor și generează într-un timp scurt un număr mare de cazuri”.

Sursa: biziday.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea