Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vaccinul anticoronavirus nu protejează de infectarea cu temutul virus. Explicația fenomenului dată de președinta Societății de Epidemiologie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Specialiștii în domeniu avertizează că vaccinul anticoronavirus nu ne protejează de infectarea cu temutul virus. În schimb cei care se imunizează au șanse să facă o formă mai ușoară a bolii.

„Acest lucru nu înseamnă că după administrarea primei doze nu începe procesul de obținere a tipurilor de anticorpi, dar nu la nivelul protectiv la care avem siguranța că boala poate fi prevenită. Astfel, imediat după primirea primei doze, cam în două săptămâni, se atinge cam 70%, ceea ce înseamnă că există probabilitatea ca o persoană care este vaccinată cu o primă doză să facă infecția, dacă este într-un context contagios.

Este în proporție destul de importantă. Chiar dacă a fost vaccinat cu prima doză și s-a infectat, manifestarea bolii este, oricum, mult mai redusă și mult mai ușoară”, explică Doina Azoicai, președinta Societății Române de Epidemiologie.

Sursă: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea