Vaccinul anti-COVID: Cum s-a dezvoltat atât de repede, în plină criză sanitară
Un video prin care s-a explicat modul în care vaccinul anti-Covid a putut fi dezvoltat atât de repede, a fost postat marți de către Biroul de Informare al Parlamentului European în România pe contul oficial de Twitter.
În primul rând, pentru că este o urgență mondială. Prin concentrarea de expertiză, finanțare, sprijin politic plus noi cercetări și tehnologii s-a putut lucra la vaccin mai repede, se arată într-o campanie de promovare a Parlamentului European.
În al doilea rând duratele au fost scurtate. De obicei, în crearea unui vaccin există etape succesive, dar pentru Covid-19 etapele au loc simultan. De exemplu producția a început înaintea rezultatelor testării pe subiecți umani. Astfel, vaccinurile sunt gata de utilizare de îndată ce evaluatorii dau undă verde.
Evaluarea științifică independentă începe imediat. De obicei Agenția Europeană pentru Medicamente începe evaluarea doar după încheierea procesului de creare. În cazul Covid-19 companiile au comunicat rezultatele la fiecare pas economisind timp în etapa finală.
Din toate aceste motive vaccinurile împotriva Covid-19 sunt produse în mod accelerat fără a compromite calitatea, siguranța sau eficacitatea.
Vaccinurile împotriva Covid-19 nu sunt autorizate în UE decât dacă dovezile științifice demonstrează că beneficiile sunt mult mai mari decât riscurile potențiale. Urmând aceleași reguli stricte ca pentru toate vaccinurile precedente.
Sursă: stirileprotv.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Actualitate
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor
România, în topul țărilor europene cu cea mai scumpă apă menajeră și îmbuteliată. Afacerea pe spinarea românilor Deși România are resurse hidrografice din belșug și unele dintre cele mai apreciate izvoare de apă minerală de pe continent, am ajuns să plătim pe litrul de apă mai mult ca locuitorii din statele mai bogate ale Europei. […]
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune
Radu Georgescu: Într-o țară civilizată, măsurile fiscale erau votate prin referendum de către populație. Planul nu rezolvă deficitul bugetar, dar va duce economia României în recesiune Economistul Radu Georgescu face o comparație între cum a fost aprobat planul fiscal în România și cum se procedează într-o țară civilizată, cum e de exemplu Elveția, unde toate […]
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani
Subvenții APIA doar pentru fermele mai mari de 2 hectare. Peste 225.000 de producători agricoli vor rămâne fără bani Una dintre cele mai controversate măsuri incluse în noul program de guvernare vizează direct micii fermieri din România. Executivul propune creșterea suprafeței minime eligibile pentru a beneficia de plăți directe, de la 1 hectar la 2 […]