Rămâi conectat

Actualitate

Vacanțele mai scumpe, dar asigurate. Ministerul Turismului vrea să-i scape pe turiști de țepe

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministerul Turismului promite că ţepele vor fi de domeniul trecutului. Împreună cu Ministerul Economiei au pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență privind garantarea pachetelor turistice vândute. Se dorește stabilirea unui cadru legal referitor la contractele dintre turiști și companii, în scopul garantării integrale a pachetelor turistice cumpărate de turiști.

Amenzile în cazul firmelor pornesc de la 4.000 de lei şi pot ajunge la 50.000 de lei, dacă una dintre contravenţii se săvârşeşte repetat în decursul unui an calendaristic.

Documentul stabileşte că turiştilor le vor fi asigurate pachetele cumpărate, dacă aceştia au achiziţionat cel puţin două tipuri diferite de servicii de călătorie destinate aceleiaşi călătorii sau vacanţe, de exemplu cazare şi transport ori cazare şi masă.

Asociația agențiilor de turism spune că directiva europeană a fost tanspusă într-o ordonanță de urgență fără să se țină cont de realitatea din piața turistică.

În România sunt 2.500 de agenţii de turism ce însumează o cifră de afaceri de 2,3 miliarde de lei.

Sursa: News.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea