Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Vă omor pe toți, vă tai capul”: Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba care și-a amenințat vecinul cu moartea și a aruncat cu toporul după el

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Vă omor pe toți, vă tai capul”: Ce pedeapsă a primit un bărbat din Alba care și-a amenințat vecinul cu moartea și a aruncat cu toporul după el

“Te omor, vă omor pe toți, vă tai capul”, au fost amenințările unui bărbat din Crăciunelu de Jos, județul Alba, către un vecin de-al său cu care avea o stare conflictuală mai veche.

Potrivit motivării instanței, la data de 7 martie 2018, orele 17.00, inculpatul A. A., aflat în stare avansată de ebrietate a tăiat cu un topor mai mulți pomi plantați de persoana vătămată B.B.B., pe domeniul public, în fața imobilului său. Motivul ar fi fost acela că persoana vătămată obișnuia să-și întoarcă autoturismele în fața porții inculpatului, deoarece în fața locuinței sale erau plantați arbori.

Persoana vătămată a ieșit în fața casei, iar între cei doi a izbucnit o ceartă, pe fondul căreia, inculpatul a proferat mai multe expresii vulgare și l-a amenințat pe cel dintâi că îl va omorî și îi va omorî familia. Inculpatul ținea toporul în mână și gesticula amenințător spre persoana vătămată, spunându-i “ te omor, vă omor pe toți, vă tai capul”.

Întrucât în fața casei persoanei vătămate erau parcate 3 autoturisme, iar inculpatul avea un topor în mână, era sub influența alcoolului, avea o stare de agitație și nervozitate vădită, persoana vătămată s-a îndepărtat pentru a evita un conflict violent și pentru a-l face pe inculpat să plece de lângă autoturisme, fiindu-i teamă să nu le lovească cu toporul.

Persoana vătămată a început să se deplaseze pe stradă, iar inculpatul a plecat după el, continuând să profereze în mod repetat, amenințări cu moartea la adresa acestuia și a familiei sale, folosind aceleași expresii. După ce l-a urmărit aproximativ 200 de metri, inculpatul, aflat la o distanță de aproximativ 15 metri de persoana vătămată, a aruncat cu toporul spre acesta. Obiectul a căzut la picioarele persoanei vătămate, fără a-l lovi.

La scurt timp au sosit organele de poliție, care, l-au încătușat pe inculpat și l-au băgat în autospeciala de poliție.

Inculpatul a fost condamnat în data de 5 octombrie 2021, la plata unei amenzi penale în cuantum de 1.500 de lei și 5.000 de lei daune morale victimei, însă pedeapsa nu este definitivă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea