Rămâi conectat

Politică Administrație

USR Câmpeni: Apusenii trebuie scoși din sărăcie și conectați la civilizație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Orașul Câmpeni trebuie să evolueze, iar pentru aceasta este nevoie de oameni noi în politică, oameni cu o viziune nouă, competenți și necompromiși politic.  Pare greu de crezut, dar și la Câmpeni mai există astfel de oameni.

Un grup de cetățeni cu inițiativă și devotament civic au format Filiala Locală USR Câmpeni, la finalul anului trecut. Președinte a fost ales domnul inginer Sorin Nicolae Trif, care a decis să intre în politică dezamăgit de faptul că orașul său natal mai mult involuează decât evoluează, iar resursele umane din actuala clasă politică sunt compromise în totalitate.

Sorin Nicolae Trif crede că orașul Câmpeni și toată zona Apusenilor este condamnată la subdezvoltare, deoarece nu există coordonare eficientă din partea celor responsabili, aleși pentru a face aceste lucruri.

,,Ce a făcut partidul de guvernământ pentru zona noastră? Infrastructura este la pământ. În Câmpeni există străzi decopertate de ani de zile, bălți și gropi pline de noroi, iar noi primim acasă scrisori prin care suntem informați ca s-au făcut sau se vor face investiții mari în toate sectoarele. Câmpeniul  nu se află într-o zonă defavorizată, dimpotrivă ne poziționăm foarte aproape de Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Oradea sau Deva. Aceste zone urbane reprezintă o reală oportunitate pentru dezvoltarea turismului și a altor servicii conexe.

Copiii noștri pleacă la studii în marile orașe și se stabilesc acolo, sau, mai rău, emigrează pentru a-și crea un viitor mai bun. Noi nu facem nimic pentru a-i sprijini să se întoarcă acasă. Dimpotrivă, când se intorc li se pun piedici și chiar sunt alungați. Să ne amintim de recentul caz al tânărului medic, Dr. Ciprian Budae, care a revenit să profeseze în zona natală, iar mai apoi și-a dat demisia din cauza ingerințelor unora în activitatea spitalului. Maniera aceasta de sorginte comunistă trebuie să dispară din Câmpeni.

Din păcate, în zona noastră nu se văd proiecte mari de infrastructură finanțate din fonduri europene. Ca lucrurile acestea să se întâmple, trebuie să existe lideri competenți, care să aibă inițiative în acest sens. Eu și colegii mei din USR nu mai putem sta impasibili și ne dezvoltăm echipa cu oameni competenți. Începem să lucrăm la proiecte și să  găsim soluții la nevoile din zonă astfel încât, în 2020, să oferim cetățenilor  o alternativă reală de schimbare în bine pentru Câmpeni.”.

Întrebat care este obiectivul pe care și-l propune în cadrul filialei, acesta a spus: ”Obiectivul nostru cel mai mare  trebuie să fie scoaterea din sărăcie  a Apusenilor și conectarea la civilizație, iar când vorbesc de conectare mă refer în primul rând la accesarea fondurilor europene. Sunt convins că acest lucru este posibil dacă noi, oamenii noi din politică, vom fi la guvernare și vom avea și majoritate la nivel județean și local”, a declarat Sorin Nicolae Trif.

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea