Rămâi conectat

Actualitate

Ursul care a fost lăsat să agonizeze aproape o zi pe drum, în Harghita, a fost împuşcat de vânători. Ministrul Mediului: E inuman. Nimic în lege nu i-a împiedicat să intervină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ursul care a fost lăsat să agonizeze aproape o zi pe drum, în Harghita, a fost împuşcat de vânători. Ministrul Mediului: E inuman. Nimic în lege nu i-a împiedicat să intervină

Reprezentanţii IPJ Harghita au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că ursul lovit de maşină a fost, în cele din urmă, împuşcat de vânători, pentru a-i curma suferinţa.

Reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Priteni Zărneşti, care au grijă de animale în Sanctuarul de Urşi, spun că rănile animalului era prea grave şi avea prea multe fracturi. Operaţiunea de tranchilizare s-a desfăşurat cu ajutorul unui doctor din partea Colegiului Medicilor Veterinari, sub coordonarea prim-vicepreşedintelui dr. Liviu Harbuz.

Cadavrul animalului a fost ridicat de pe drum, iar circulaţia rutieră a revenit la normal.

Ministrul Mediului: E inuman. Nimic în lege nu i-a împiedicat să intervină

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat, duminică, în cazul ursului rănit, lăsat să agonizeze pe un drum din Harghita, că veterinarul din zonă nu avea tranchilizant şi a fost trimis un alt medic pentru a adormi ursul şi să-l îngrijească, însă atribuţia de intervenţie era a Jandarmeriei şi a DSV.

„Din păcate suntem într-o situaţie regretabilă şi trebuie să recunoaştem, cu adevărat tristă. Această situaţie se încadrează în prevederile unei hotărâri de Guvern din 2010, 323, pe răniri, capturi şi ucideri accidentale, iar aici legislaţia este foarte clară. Atribuţia de intervenţie trebuia să fie a Jandarmeriei şi a medicilor veterinari arondaţi DSV. Pe această situaţie, noi, Ministerul Mediului nu ar fi trebuit să dăm ordinul de recoltare. Şi cu toate acestea, am sunat la Minister, am trimis directorii astăzi în Ministerul Mediului să putem rezolva această problemă regretabilă. E inuman, vă spun sincer, să laşi un animal să agonizeze atât timp cât nimic în lege nu te-a împiedicat să intervii”, a spus Costel Alexe.

Ministrul Mediului a menţionat că reprezentanţi din Minister au luat legătura cu un alt medic veterinar, care va merge în zonă să tranchilizeze animalul, apoi să îi acorde îngrijiri.

„Medicul care era arondat acelei zone nu avea tranchilizant şi să căutăm pe cineva astfel încât sp putem rezolva punctual această problemă şi să nu mai stea acel animal în agonie. Trebuie să ajungă medicul veterinar acolo, va fi tranchilizat. Înţeleg că are probleme la trei dintre membre. Eu nu pot să mă pronunţ (dacă va fi ucis sau nu – n.r.), este atributul medicului veterinar”, a mai spus Alexe.

Un urs lovit de maşină pe un drum din Harghita agonizează pe carosabil de mai bine de 24 de ore, fără ca autorităţile să intervină pentru salvarea sa. Ursul este păzit de poliţişti şi jandarmi. Ursul a fost lovit grav de o maşină în care se aflau trei persoane, între care şi un copil, sâmbătă seara, la marginea localităţii Praid din judeţul Harghita.

În urma impactului, animalul a fost rănit grav.Deşi accidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 18.00, până duminică la orele prânzului, animalul care agonizează nu a fost ridicat de pe carosabil. În zonă sunt echipaje de poliţie şi jandarmi, iar traficul este restricţionat deoarece animalul este pe carosabil.

sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Atenționare meteo de vreme rea: Ninsori și vânt în mai multe zone din țară, până joi Meteorologii ANM au emis o atenționare de vreme rea, valabilă în mai  multe regiuni ale țării, până joi, 21 martie.  Citește și: Cum va fi VREMEA până în 15 aprilie 2024: Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea