Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Urmează două zile de foc în țară. România va fi lovită de un val neobișnuit de căldură

BONTEA Alexandru

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
Urmează două zile de foc în țară. România va fi lovită de un val neobișnuit de căldură

Temperaturi neobișnuite vor fi prezente în România, fiind lovită de un val de aer cald. Meteorologii au anunțat faptul că temperaturile în următoarele două zile se vor simți precum în toiul verii, iar în sud-vestul țării sunt anunțate maxime de 36 de grade Celsius.

Conform meteoradar.ro, la baza acestor temperaturi anormale se află fostul uragan Danielle, care a adus extremă în Europa.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Sursa citată precizează că fostul uragan Danielle dirijează aerul fierbinte din deșertul african spre nord. Acesta nu provoacă doar temperaturi ridicate în regiunea mediteraneană, ci și la noi în țară. Valul de aer fierbinte a intrat în România miercuri, unde în vest s-au înregistrat maxime de 28 grade Celsius. Fostul uragan nu aduce, însă, doar temperaturi ridicat la noi în țară, ci și praf saharian în sud, în zilele de joi și de vineri.

Deosebit de cald în Lunca Dunării

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), joi, vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, chiar semnificativ în regiunile sudice, unde va deveni călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării.

În jumătatea de nord-vest, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse și descărcări electrice. Se vor înregistra cantități de apă însemnate, care local vor depăşi 15-25 l/mp şi pe suprafeţe mai restrânse, în special în zona Carpaţilor Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi al Transilvaniei, precum și în Maramureș se vor acumula peste 40-50 l/mp; vor fi condiţii de grindină.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificări susţinute la munte, cu viteze de peste 80…100 km/h pe creste, dar local ziua şi în celelalte zone, cu caracter temporar în sud şi în est şi pentru durată scurtă, în special asociat averselor, în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 34 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 grade Celsius în depresiuni și 22 grade Celsius pe litoral.

În București, vremea devină călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 34 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în cursul zilei. Temperatura minimă, conform ANM, va fi cuprinsă între 17 și 19 grade Celsius.

Vineri se răcește ușor

Vineri, 16 septembrie, vremea se va răci ușor, dar tot maxime ridicate se anunță. Conform meteorologilor, vremea va fi instabilă în vestul, centrul și nordul țării, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și pe alocuri cantități de apă mai însemnate și posibil grindină.

În celelalte regiuni valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precădere seara și noaptea. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, local în sud-estul teritoriului, iar în rest mai ales asociat averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 33 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 grade Celsius.

În Capitală, conform prognozei ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara şi noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare mai ales pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 16 și 18 grade Celsius.

De sâmbătă, averse și grindină

De sâmbătă, temperaturile vor începe, însă, să coboare în toată țara. Conform ANM, sâmbătă, 17 septembrie, valorile termice vor scădea în toate regiunile, iar vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în vest, nord, centru și pe arii mai restrânse în rest.

Vor fi cantități de apă local însemnate și izolat condiții de grindină. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și temporar și în restul teritoriului. Temperaturile maxime anunțate de ANM se vor încadra în general între 20 și 30 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 grade Celsius.

Și în Capitală se va răcori. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara şi noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, trecător cu intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 15 și 17 grade Celsius.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Peste 45 de medicamente urmează să fie suspendate la cererea Comisiei Europene. Care sunt acestea

Bogdan Ilea

Publicat

în

Peste 45 de medicamente urmează să fie suspendate la cererea Comisiei Europene. Care sunt acestea Comisia Europeană a cerut statelor membre să suspende autorizațiile pentru mai multe medicamente generice care nu respectă standardele. Printre acestea se numără peste 45 de medicamente autorizate în România, conform News.ro. În acord cu statele membre ale Uniunii Europene (UE) […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea