Rămâi conectat

Actualitate

Urmează două zile de foc în țară. România va fi lovită de un val neobișnuit de căldură

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Urmează două zile de foc în țară. România va fi lovită de un val neobișnuit de căldură

Temperaturi neobișnuite vor fi prezente în România, fiind lovită de un val de aer cald. Meteorologii au anunțat faptul că temperaturile în următoarele două zile se vor simți precum în toiul verii, iar în sud-vestul țării sunt anunțate maxime de 36 de grade Celsius.

Conform meteoradar.ro, la baza acestor temperaturi anormale se află fostul uragan Danielle, care a adus extremă în Europa.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sursa citată precizează că fostul uragan Danielle dirijează aerul fierbinte din deșertul african spre nord. Acesta nu provoacă doar temperaturi ridicate în regiunea mediteraneană, ci și la noi în țară. Valul de aer fierbinte a intrat în România miercuri, unde în vest s-au înregistrat maxime de 28 grade Celsius. Fostul uragan nu aduce, însă, doar temperaturi ridicat la noi în țară, ci și praf saharian în sud, în zilele de joi și de vineri.

Deosebit de cald în Lunca Dunării

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), joi, vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a ţării, chiar semnificativ în regiunile sudice, unde va deveni călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării.

În jumătatea de nord-vest, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin perioade cu înnorări, averse și descărcări electrice. Se vor înregistra cantități de apă însemnate, care local vor depăşi 15-25 l/mp şi pe suprafeţe mai restrânse, în special în zona Carpaţilor Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi al Transilvaniei, precum și în Maramureș se vor acumula peste 40-50 l/mp; vor fi condiţii de grindină.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar fenomene de instabilitate atmosferică vor fi posibile izolat. Vântul va avea intensificări susţinute la munte, cu viteze de peste 80…100 km/h pe creste, dar local ziua şi în celelalte zone, cu caracter temporar în sud şi în est şi pentru durată scurtă, în special asociat averselor, în rest. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 24 și 34 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 13 grade Celsius în depresiuni și 22 grade Celsius pe litoral.

În București, vremea devină călduroasă, cu o maximă a temperaturii aerului de 34 grade Celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări în cursul zilei. Temperatura minimă, conform ANM, va fi cuprinsă între 17 și 19 grade Celsius.

Vineri se răcește ușor

Vineri, 16 septembrie, vremea se va răci ușor, dar tot maxime ridicate se anunță. Conform meteorologilor, vremea va fi instabilă în vestul, centrul și nordul țării, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și pe alocuri cantități de apă mai însemnate și posibil grindină.

În celelalte regiuni valorile termice se vor situa peste normele caracteristice perioadei, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse, cu precădere seara și noaptea. Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, local în sud-estul teritoriului, iar în rest mai ales asociat averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 33 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 grade Celsius.

În Capitală, conform prognozei ANM, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara şi noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare mai ales pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 16 și 18 grade Celsius.

De sâmbătă, averse și grindină

De sâmbătă, temperaturile vor începe, însă, să coboare în toată țara. Conform ANM, sâmbătă, 17 septembrie, valorile termice vor scădea în toate regiunile, iar vremea va fi în general instabilă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în vest, nord, centru și pe arii mai restrânse în rest.

Vor fi cantități de apă local însemnate și izolat condiții de grindină. Vântul va continua să prezinte intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și temporar și în restul teritoriului. Temperaturile maxime anunțate de ANM se vor încadra în general între 20 și 30 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 şi 20 grade Celsius.

Și în Capitală se va răcori. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara şi noaptea când va creşte probabilitatea pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, trecător cu intensificări. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 15 și 17 grade Celsius.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Avem peste 45 de mii de copii în grija statului: Numărul copiilor din sistemul de protecție a scăzut cu aproape 6% în ultimul an

Ziarul Unirea

Publicat

în

Avem peste 45 de mii de copii în grija statului: Numărul copiilor din sistemul de protecție a scăzut cu aproape 6% în ultimul an

Față de finalul anului 2020, la finalul anului 2021 erau cu 2.819 copii mai puțini în sistemul de protecție al statului, potrivit datelor publicate de Agerpres. Mai exact, în anul 2020 erau 48.031 de copii, în 2021 au mai rămas 45.212.

Dintre aceștia, 12.890 copii (28,51%) beneficiau de măsură de protecţie specială în servicii de tip rezidenţial, respectiv 10.128 copii în servicii de tip rezidenţial publice şi 2.762 copii în cele private, conform statisticilor publicate de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

Totodată, un număr de 32.322 copii (71.49%) beneficiau de măsură de protecţie specială în servicii de tip familial, din care 17.187 copii se aflau la asistenţi maternali, 11.077 copii la rude până la gradul IV inclusiv şi 4.058 copii la alte familii sau persoane.

La sfâşitul anului trecut, în cadrul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului de la nivelul judeţelor/sectoarelor municipiului Bucureşti, în departamentul “Protecţia Copilului” erau angajate 31.315 persoane, cu 512 persoane mai puţin faţă de 30 iunie 2021 şi cu 1.170 persoane mai puţin comparativ cu 31 decembrie 2020.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din totalul celor 31.315 angajaţi, 4.563 (14,57%) erau angajaţi în aparatul propriu al DGASPC-urilor, 11.770 (37,59%) erau asistenţi maternali profesionişti, 11.161 (35,64%) erau angajaţi în serviciile de tip rezidenţial, 3.821(12,20%) erau angajaţi în servicii de îngrijire de zi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Varză, brânză și un porc: Ce mită inedită s-a primit la un Inspectorat Școlar

Culda Ionică

Publicat

în

Varză, brânză și un porc: Ce mită inedită s-a primit la un Inspectorat Școlar

Procurorii din cadrul  Direcției Naționale Anticorupție  au precizat că în urma verificărilor pe care le-au avut la doi inspectorii școlari din județul Constanța, au descoperit că aceștia au primt diferite produse alimentare pentru un post de învătător.

Totul a început în momentul în care un inspector a fost prins în flagrant delict în timp ce primea mii de euro pentru a aproba transferul unui elev de la un liceu din Constanța la un colegiu național de renume. Procurorii au aprofundat ancheta și au descoperit că inspectorul acționa împreună cu un alt inspector școlar.

Elit - Gustul Desăvârșit

Telefoane ascultate și mită sub supraveghere

Mita a mers către doi inspectori ai ISJ Constanța: Cristina Cabrancea și Lucian Faliboga.

Procurorii DNA au obținut mandat de ascultare a telefoanelor celor doi inspectori școlari. În total, anchetatorii spun că inspectorul a primit șpagă constând în: aproximativ 100 kg de varză albă, 11 kg de brânză, un pește de aproximativ 11 kg, un porc de aproximativ 150 kg și trei baloți de paie, șpagă care trebuia să rezolve și transferul unor cadre didactice din mediul rural în mediul urban.

”Din declarațiile martorului-denunțător a rezultat faptul că a discutat pentru rezolvarea problemei avute de acesta, respectiv nota scăzută obținută de soția acestuia la examenul de obținere a unui post de învățător, atât cu inspectorul şcolar pentru învăţământ primar, în cadrul I.S.J. Constanța, Cristina Cabrancea, cât și cu inspectorul şcolar pentru managementul resurselor umane, în cadrul I.S.J. Constanța, Lucian-Dorel Faliboga”, spun procurorii.

Declarația martorului-denunțător

”În seara zilei de 06.09.2021, în momentul după care s-au afișat rezultatele concursului, în jurul orelor 21, i-am trimis mesaj, pe WhatsApp, de pe telefonul soției, domnului inspector că soția a luat 4, sub nota de trecere. După aproximativ 5 minute, acesta m-a sunat pe WhatsApp, tot pe telefonul soției și mi-a spus să fac contestație a doua zi și m-a întrebat dacă am vorbit sau nu cu doamna inspector Cabrancea, iar eu i-am răspuns că am vorbit și că i-am dat tot ce a trebuit, bani, brânză și pește dar nu mi-a rezolvat problema. I-am spus că n-ar trebui să vorbim acestea la telefon dar el mi-a replicat că suntem pe WhatsApp și nu ne știe nimeni. După convorbirea aceasta, la ora 21:48, pe telefonul meu am primit un mesaj de la doamna Cabrancea cu următorul conținut: Maine contestație. Neapărat! Am avut monitorizare azi… Nu am mai avut discuții în data de 06.09.2021, iar a doua zi am fost împreună cu soția la locul concursului, am făcut contestație. După aproximativ 2-3 ore, înainte de afișarea rezultatelor finale (după contestații) am primit un mesaj de la doamna inspector Cabrabcea, la ora 16:53, pe telefonul meu, cu conținutul: S-a rezolvat. Ca și răspuns la acest mesaj eu i-am mulțumit, tot printr-un mesaj cu textul mulțumesc frumos, însă acel mesaj nu îl mai am în telefon. Precizez că eu am discutat cu domnul Faliboga iar răspunsul practic la ce am discutat cu acesta, l-am primit de la doamna Cabrancea” a afirmat acesta.

Ambii inspectori școlari au încercat să încheie acorduri de recunoaștere a vinovăției cu DNA Constanța.

Sursă: dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Când merită să alegi un rucsac de oraș la modă în loc de o geantă de mână pentru femei? (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Este rucsacul atât de avantajos pe cât se spune? Merită să alegi acest accesoriu pentru completarea ținutelor tale urbane sau rămâi mai degrabă la modelele clasice de genți de mână pentru femei? Dacă vei consulta ultimele informații referitoare la modă, vei vedea că rucsacul ocupă un loc de cinste în ținutele purtătoarelor cărora le place să fie la modă, acesta înlocuind cu succes clasica geantă de mână. Însă în ce situații poți alege rucsacul și de ce aspecte este indicat să ții cont? Informații despre acestea vei regăsi în acest articol, alături de avantajele pe care le poți descoperi atunci când faci o astfel de alegere.
De ce este rucsacul atât de apreciat astăzi?

Unul dintre principalele aspecte care fac din rucsac un accesoriu atât de apreciat astăzi este dat de aspectul practic pe care acesta îl are. Rucsacul poate fi considerat clasicul clasicilor atunci când vine vorba de moda genților, pentru că acesta poate fi folosit cu succes mai ales în cazul unei ieșiri în oraș, atunci când o geantă de mână ar putea părea totuși prea formală, iar o geantă tip poștaș ar putea fi prea mare pentru o sesiune rapidă de shopping.

Aprecierea de care se bucură rucsacul astăzi este dată și de faptul că acest accesoriu practic oferă o libertate de mișcare absolută purtătoarei sale. Rucsacul îți permite să ai mâinile complet libere, astfel că te miști mai ușor printre rafutir, iar la shopping vei reuși să te miști mai bine printre atâtea articole vestimentare pe care dorești să le atingi.

Și să nu uităm de versatilitatea pe care o prezintă acest accesoriu – rucsacul este un tip de geantă extrem de versatil, putând fi purtat în atât de multe moduri și combinat cu atâtea articole vestimentare, încât alegerile pe care le poți face sunt de-a dreptul nenumărate.

Elit - Gustul Desăvârșit
De ce aspecte să ții cont când alegi un rucsac de oraș?

Într-adevăr, rucsacul pe care îl alegi trebuie să aibă un design la modă – de preferat să fie mic, eventual prevăzut cu detalii care să îi ofere o notă rafinată. Însă nu uita că este extrem de important ca rucsacul ales să aibă și calitatea necesară pentru a fi rezistent și să fie realizat din materiale de calitate, astfel încât aspectul său să fie unul dintre cele mai rafinate.

O alegere inedită din acest punct de vedere este dată de un mic rucsac ngru din piele pe care îl poți alege de pe https://www.epantofi.ro/posete.html. Acesta poate fi alegerea perfectă, penrtu că îți garantează atât designul la modă, cât și calitatea desăvârșită a materialelor din care este realizat. Branduri de renume se întrec astăzi să realizeze modele de rucsacuri la modă pe care le poți alege pentru completarea ținutelor stilate de oraș.

Merită să alegi un rucsac?

Cu siguranță, da. Nu numai că alegerea unui rucsac merită, dar este chiar recomandată atunci când vrei să beneficiezi de mai multă libertate de mișcare, de mai mult spațiu în geanta ta sau de un accesoriu la modă cu care să îți completezi într-o manieră inovativă ținutele de oraș. Dacă vrei ca alegerea ta să fie cu adevărat potrivită, poți consulta informațiile legate de alegerea unui rucsac și poți afla cu ușurință Care este rucsacul perfect pentru vară?. Odată ce ai ales rucsacul potrivit, adaptat nevoilor sau preferințelor pe care le ai, te poți bucura de versatilitatea sa, de aspectul practic pe care îl are, dar și de modul lejer în care îl poți purta zi de zi, în oraș sau la birou, la shopping sau la școală.

sursa foto: epantofi.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea