Rămâi conectat

Actualitate

Urmează 15 săptămâni consecutive de cursuri. Elevii cer vacanță inter-semestrială

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urmează 15 săptămâni consecutive de cursuri. Elevii cer vacanță inter-semestrială

Elevii de gimnaziu și de liceu au revenit la ore, după vacanța de Crăciun. Nemulțumiți de structura anului școlar, o parte dintre elevi au mers alături de părinți la Ministerul Educației să ceară vacanță inter-semestrială.

„Toți profesorii vor cât mai mult de la noi și noi trebuie să învățăm pentru toate materiile și mi se pare uneori o amestecătură totală și nu mai înțelege elevul ce trebuie să facă”, spune o elevă.

„Trebuia să ne țină și pe noi până pe 10. Mai bine nu ne puneau vacanța de două săptămâni și ne lăsau vacanța asta”, a adăugat alta.

Și profesorii recunosc că va fi un semestru solicitant.

Corina Popa Stavri, profesor: „Elevii vor fi epuizați la sfârșitul acestui an școlar, un semestru foarte lung, un semestru care presupune simulările pentru examenele naționale, chiar examenele în sine, pregătirea suplimentară”.

Nemulțumiți de structura anului școlar sunt și părinții.

Corina Atanasiu, reprezentant al Asociației „Părinții cer schimbare”: „Am avut la sfârșitul lui octombrie o vacanță ilogică, care nu a ținut cont de nicio regulă nici în ceea ce privește procesul de învățare, nici din perspectiva problemelor legate de Covid. Acum, copiii noștri au fost obligați să vină la școală, deși ar mai fi fost o săptămână de vacanță”.

Școala a reînceput doar pentru elevii de gimnaziu și liceu, însă în școli au fost teste de salivă numai pentru o primă testare. Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate a reușit să cumpere înainte de vacanță încă 5 milioane de teste antigen pe bază de salivă.

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: „Teste au fost, pentru că au reluat cursurile doar elevii de gimnaziu și liceu. Daca am fi reluat cu învățământul primar, n-ar fi ajuns. Pentru a doua testare din această săptămână, așteptăm precizări de la DSU cu privire la livrare”.

Preșcolarii și elevii din clasele primare vor reveni la cursuri din 10 ianuarie. Pentru ei vacanța de iarnă a rămas nemodificată pentru că au fost trimiși doar pentru o săptămână în vacanță forțată în noiembrie. Pentru toți elevii urmează o perioadă de 15 săptămâni consecutive de cursuri, până pe 14 aprilie când va începe vacanța de Paște.
Structura semestrului al II-lea

3/10 ianuarie 2022 – 14 aprilie 2022 – cursuri
15 aprilie 2022 – 1 mai 2022 – vacanța de Paște
2 mai 2022 – 10 iunie 2022 – cursuri
11 iunie 2022 – data din septembrie 2022 la care încep cursurile


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legal, minorii nu mai au liber la tatuaje și piercinguri Prin ordinul nr. 1.648 privind aprobarea Normelor de igienă pentru saloanele de înfrumusețare și saloanele de tatuaj, piercing și implantare dermală sunt introduce schimbări radicale în modul de operare a saloanelor de înfrumusețare și de tatuaj. La art. 15 sunt prevăzute următoarele reguli: este interzisă […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea