Rămâi conectat

Cultură Educație

Urmaşii veteranilor de război decedaţi primesc drapelul românesc

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cu sprijinul Garnizoanei Alba Iulia, comandate de col. Marcel Domşa, comandantul Colegiului Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, urmaşii veteranilor de război decedaţi primesc, în semn de recunoştinţă veşnică, Drapelul Naţional. Steagul tricolor este decernat soţiei sau rudelor răposatului la prima vizită pe care o efectuează la sediul Asociaţiei Judeţene a Veteranilor de Război „Regele Ferdinand I” Alba. O astfel de ceremonie a avut loc marţi, 12 iulie, în prezenţa unor membri ai Biroului Executiv al AJVR Alba (domnii Papeş, Virag şi Santei), când g-ral. bg. (r) Ion Radu a înmânat drapelul românesc lui Gheorghe Alungulesei, fiul veteranului cu acelaşi nume, veteran decedat cu numai o săptămână înaintea împlinirii vârstei de 90 de ani.
„Trebuie să apreciez modul în care am colaborat de-a lungul timpului cu conducerea AJVR Alba. Mulţumesc pentru faptul că am rezolvat repede toate problemele cu actele, deşi au fost nu mai puţin de 12 piese la dosar. Totul a fost clar şi nu a fost necesar să vin de mai multe ori la asociaţie. Drapelul Naţional primit în semn de recunoştinţă şi respect pentru memoria tatălui meu va sta în casă la loc de cinste, alături de legitimaţia de veteran şi brevet”, ne-a declarat Gheorghe Alungulesei, fiul veteranului decedat.
Până în prezent, AJVR Alba a înmânat nu mai puţin de 15 drapele urmaşilor veteranilor de război decedaţi. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea