Rămâi conectat

Ştirea zilei

Urmaşii lui Avram Iancu au poposit la Bucureşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ca urmare a amabilităţii domnului deputat Corneliu Olar, elevii de la „Şcoala cu clasele I-VIII Vidra” însoţiţi de cadrele didactice sub îndrumarea doamnei director Mihon Adela au pornit pe data de 20 mai 2011 într-o excursie spre capitala ţării, Bucureşti. Primul popas a fost în oraşul Marii Uniri din 1918, Alba Iulia, unde am fost aşteptaţi de către domnul deputat care ne-a urat drum bun şi ne-a făcut cunoscut itinerariul pe care îl avem de parcurs.
În drumul spre Bucureşti ne-am oprit la Mănăstirea Cozia, loc de închinare şi rugăciune dar în acelaşi timp şi de rememorare a faptelor de vitejie ale domnitorului Ţării Româneşti, Mircea cel Bătrân care a fost înmormântat aici. În seara zilei de vineri am ajuns la Ambasada Ţării Moţilor din localitatea Săftica, de lângă Bucureşti, unde am fost întâmpinaţi cu ospitalitate de către gazde. Aici ne-am simţit ca la „mama acasă”, alături de gazdele ospitaliere. Obiectele moţeşti etalate cu gust încântau ochiul şi bucurau sufletul. Copiii au fost impresionaţi şi nu se aşteptau să găsească aici, în inima Bucureştiului, o construcţie tipic moţească.
În dimineaţa zilei de sâmbătă, cum îi stă bine unui moţ harnic, am pornit spre obiectivele pe care aveam să le vizitam. Însoţiţi de un ghid pus la dispoziţie de către gazdă, am vizitat mai întâi Grădina Zoologică din Băneasa unde copiii au avut posibilitatea să vadă animale exotice, nemaivăzute până atunci. Următorul obiectiv a fost Palatul Parlamentului, unde copiii au fost impresionaţi atât de masivitatea cât şi de arhitectura clădirii. Totodată au văzut şi locul unde aleşii neamului îşi desfăşoară activitatea. La orele amiezii am ajuns la Palatul Cotroceni, fiind întâmpinaţi de prima doamnă, Maria Băsescu. Plăcut surprinşi de amabilitatea şi distincţia doamnei Maria Băsescu, copiii şi profesorii au petrecut cu dânsa clipe de neuitat, atât în sala de protocol a Palatului cât şi la Biserica Cotroceni.
Ultimul obiectiv vizitat în Bucureşti a fost Lacul Herăstrău, unde ne-am relaxat după o zi lungă şi frumoasă la o plimbare cu vaporaşul pe lac. Reîntorşi la Casa Moţilor, copiii au fost aşteptaţi cu o cină moţească. Duminica după ce ne-am luat rămas bun de la gazdele noastre am pornit înapoi spre casele noastre. Pe drumul spre casă, am poposit la Castelul Peleş de la Sinaia şi Castelul Bran, două locuri reprezentative pentru istoria poporului român.
Obosiţi, dar fericiţi că au avut ocazia poate unică pentru unii dintre ei, de a vedea multe lucruri noi şi interesante, pe care să le povestească şi altora, copiii au ajuns la caselor lor unde au fost aşteptaţi de părinţi, care au ţinut să le mulţumească celor care au făcut posibilă această excursie: Corneliu Olar – deputat şi primarului comunei Vidra, Ioan Alexandru Resiga. Pe această cale şi noi, cadrele didactice de la „Şcoala cu clasele I-VIII Vidra” le mulţumim organizatorilor acestei excursii, mai sus amintiţi.
Cadrele didactice de la „Şcoala generală cu clasele I-VIII Vidra”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea