Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Ştirea zilei

Urmaşii lui Avram Iancu au poposit la Bucureşti

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ca urmare a amabilităţii domnului deputat Corneliu Olar, elevii de la „Şcoala cu clasele I-VIII Vidra” însoţiţi de cadrele didactice sub îndrumarea doamnei director Mihon Adela au pornit pe data de 20 mai 2011 într-o excursie spre capitala ţării, Bucureşti. Primul popas a fost în oraşul Marii Uniri din 1918, Alba Iulia, unde am fost aşteptaţi de către domnul deputat care ne-a urat drum bun şi ne-a făcut cunoscut itinerariul pe care îl avem de parcurs.
În drumul spre Bucureşti ne-am oprit la Mănăstirea Cozia, loc de închinare şi rugăciune dar în acelaşi timp şi de rememorare a faptelor de vitejie ale domnitorului Ţării Româneşti, Mircea cel Bătrân care a fost înmormântat aici. În seara zilei de vineri am ajuns la Ambasada Ţării Moţilor din localitatea Săftica, de lângă Bucureşti, unde am fost întâmpinaţi cu ospitalitate de către gazde. Aici ne-am simţit ca la „mama acasă”, alături de gazdele ospitaliere. Obiectele moţeşti etalate cu gust încântau ochiul şi bucurau sufletul. Copiii au fost impresionaţi şi nu se aşteptau să găsească aici, în inima Bucureştiului, o construcţie tipic moţească.
În dimineaţa zilei de sâmbătă, cum îi stă bine unui moţ harnic, am pornit spre obiectivele pe care aveam să le vizitam. Însoţiţi de un ghid pus la dispoziţie de către gazdă, am vizitat mai întâi Grădina Zoologică din Băneasa unde copiii au avut posibilitatea să vadă animale exotice, nemaivăzute până atunci. Următorul obiectiv a fost Palatul Parlamentului, unde copiii au fost impresionaţi atât de masivitatea cât şi de arhitectura clădirii. Totodată au văzut şi locul unde aleşii neamului îşi desfăşoară activitatea. La orele amiezii am ajuns la Palatul Cotroceni, fiind întâmpinaţi de prima doamnă, Maria Băsescu. Plăcut surprinşi de amabilitatea şi distincţia doamnei Maria Băsescu, copiii şi profesorii au petrecut cu dânsa clipe de neuitat, atât în sala de protocol a Palatului cât şi la Biserica Cotroceni.
Ultimul obiectiv vizitat în Bucureşti a fost Lacul Herăstrău, unde ne-am relaxat după o zi lungă şi frumoasă la o plimbare cu vaporaşul pe lac. Reîntorşi la Casa Moţilor, copiii au fost aşteptaţi cu o cină moţească. Duminica după ce ne-am luat rămas bun de la gazdele noastre am pornit înapoi spre casele noastre. Pe drumul spre casă, am poposit la Castelul Peleş de la Sinaia şi Castelul Bran, două locuri reprezentative pentru istoria poporului român.
Obosiţi, dar fericiţi că au avut ocazia poate unică pentru unii dintre ei, de a vedea multe lucruri noi şi interesante, pe care să le povestească şi altora, copiii au ajuns la caselor lor unde au fost aşteptaţi de părinţi, care au ţinut să le mulţumească celor care au făcut posibilă această excursie: Corneliu Olar – deputat şi primarului comunei Vidra, Ioan Alexandru Resiga. Pe această cale şi noi, cadrele didactice de la „Şcoala cu clasele I-VIII Vidra” le mulţumim organizatorilor acestei excursii, mai sus amintiţi.
Cadrele didactice de la „Şcoala generală cu clasele I-VIII Vidra”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la o locuință din Arieșeni: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| INCENDIU la o locuință din Arieșeni: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Un incendiu a izbucnit astăzi, 11 august, la o locuință din Arieșeni.

Stația de pompieri Câmpeni în cooperare cu SVSU Arieseni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu în com. Arieșeni.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ajungerea forțelor de intervenție la locul solicitării incendiul se manifesta cu ardere generalizată la o locuință.

La momentul de față incendiul este lichidat. Se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative produse de acesta.

A ars o casă de locuit pe aproximativ 200mp.

Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca scurtcircuit electric.

Din fericire nu au fost înregistrate victime.

În cadrul intervenției au fost alocate doua autospeciale pentru stingere cu apă și spumă, o autoutilitară de primă intervenție și comandă, un echipaj pentru prim ajutor și o autospecială pentru stingere cu apă și spumă din partea SVSU Arieșeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| APEL UMANITAR pentru o familie din Apuseni, după ce un incendiu le-a mistuit agoniseala de o viață

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| APEL UMANITAR pentru o familie din Apuseni, după ce un incendiu le-a mistuit agoniseala de o viață

O familie din Arieșeni a rămas, în doar câteva clipe, fără agoniseala de o viață, după ce un incendiu le-a distrus casa.

„În această dimineață în comuna noastră s-a întâmplat o mare nenorocire, în urma unui incendiu o familie și-a pierdut agoniseala de o viață. Este vorba de familia lui Bîte Cornel, epitropul de la biserică.

Elit - Gustul Desăvârșit

Fac apel pe această cale la cei care vor să sprijine financiar familia care a rămas fără adăpost.

Cont RO52BTRLRONCRT0495934501 sau direct la Cornel. Dacă cineva dorește să sprijine cu materiale de construcții este foarte bine. Mulțumesc, doamne ajută!”, a transmis Gheorghe Pantea, primarul comunei Arieșeni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Carduri sociale de 250 de lei: Când va fi virată a doua tranșă și când vor fi distribuite pentru noii beneficiari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Carduri sociale de 250 de lei: Când va fi virată a doua tranșă și când vor fi distribuite pentru noii beneficiari

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat programul după care va fi virată a doua tranșă din sumele care sunt distribuite pe cardurile sociale.

MIPE spune că de cea de-a doua tranșă vor beneficia în plus 150.000 de români, față de cei 2.480.613, în urma actualizării permanente a listelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Noii beneficiari vor primi cardurile până pe 3 septembrie

În ziua de 8 septembrie toate cardurile valide vor fi alimentate cu a doua din cele 4 tranșe în valoare de câte 250 de lei pentru achiziția de alimente și mese calde.

MIPE împreună cu instituțiile partenere – emitenții cardurilor și Compania Națională Poșta Română – a încheiat emiterea și distribuirea cardurilor aferente primei etape a Programului ”Sprijin pentru România”, pe care sunt încărcate ajutoarele sociale în patru tranșe a câte 250 de lei.

Săptămâna trecută, Poșta Română s-a asigurat că nu sunt beneficiari eligibili care să nu fi primit cardul, inclusiv cei care inițial nu au fost găsiți la domiciliu sau care nu au răspuns avizării. Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficiarilor eligibili, menționăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale. Cât despre informațiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poștei Române.

Listele cu beneficiarii au fost actualizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale până la sfârșitul săptămânii trecute incluzând noii beneficiari și sunt verificate de către Agenția Națională de Administrare Fiscală, conform prevederilor din OUG nr. 63/2022, în cursul acestei săptămâni.

Emiterea noilor carduri este planificată să se finalizeze în data de 22 august, iar livrarea prin Poșta Română către beneficiari urmează să aibă loc până la 3 septembrie. Sprijinul pentru alimente și mese calde aferent tranșei II va ajunge către toți beneficiarii până la 8 septembrie.

Trebuie reamintit că mecanismul de distribuire a cardurilor prevede trei etape:

1) producția cardurilor de către unitățile emitente (imprimarea datelor beneficiarilor și inserarea CIP-ului),

2) punerea în plicuri și distribuirea la nivel național de către Poșta Română și

3) încărcarea valorică a cardurilor pe măsură ce acestea intră în posesia beneficiarilor.

Cele mai importante informații care trebuie știute

Voucherele în valoare de 250 de lei se încarcă o dată la două luni, până la finalul anului, iar aceste sume sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor. Astfel, dacă tranșa IV este încărcată în decembrie 2022, ea poate fi utilizată până în decembrie 2023.

Atunci când sunt distribuite, cardurile sunt însoțite de scrisori care conțin instrucțiuni de utilizare (inclusiv codul PIN), detalii despre magazinele unde se pot utiliza cardurile și un număr de telefon pentru cazurile în sunt probleme.

Cardurile pot fi folosite doar de către beneficiari. În cazuri excepționale, în care beneficiarul nu se poate deplasa la operatorii economici pentru a utiliza ajutorul, atunci poate încredința tichetele unei persoane apropiate, dar doar împreună cu actul de identitate.

Pentru a putea afla soldul curent / suma disponibilă pe card și pentru alte informații beneficiarii sunt rugați să apeleze Serviciul Clienți al emitentului. Numerele de telefon oficiale sunt următoarele:

Edenred: 021 301 33 03

Sodexo: 021 204 46 64 UP

România: 0374 66 22 73

Cine primește voucherele sociale

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea