Rămâi conectat

Ştirea zilei

Albaiulian urmărit naţional pentru înşelăciune cu maşini de cusut Singer prins de poliţiştii de la Investigaţii Criminale

Bogdan Presecan

Publicat

în

Eduard Rorger G. a fost depus la penitenciarul Aiud în ziua în care s-a întors din Germania

Duminică 22 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale-Compartimentul Urmăriri, l-au identificat şi depus în Penitenciarul Aiud, pe Eduard Rorger G., de 40 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, urmărit naţional din data de 19 decembrie 2011.

Bărbatul este condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 3 ani şi 9 luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă calificată (în dosarul soluţionat privind înşelăciunile cu maşini de cusut Singer) iar în după amiaza zilei de 22 ianuarie 2012 acesta s-a întors din Germania, fiind identificat de poliţişti la domiciliul său.

Până acum doar cinci din cei 14 condamnaţi definitiv în dosarul “SINGER” au fost prinşi de Poliţie şi duşi la închisoare pentru ispăşirea pedepsei

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul de Investigaţii Criminale, au identificat şi depus în Penitenciarul Aiud, până la acest moment, 5 dintre cei 14 condamnaţii definitiv de Curtea de Apel Alba Iulia, pentru săvârşirea infarcţiunilor de asocierea pentru săvârşirea de infracţiuni, furt calificat şi înşelăciune în formă calificată, fapte comise în perioada 2001 – 2004.

Ceilalţi 9 condamnaţi nu au fost găsiţi pentru a putea fi puse în practică mandatele de executare a pedepsei închisorii. Dosarul a fost instrumentat de poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba – Serviciile de Investigaţii Criminale şi Cercetări Penale, împreună cu procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, gruparea fiind trimisă în judecată în luna mai 2005.

Cu ocazia cercetărilor au fost identificate 38 de victime iar prejudiciul cauzat prin comiterea acestor infracţiuni a fost de aproximativ 80.000 Euro. Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că datorită unor articole de presă, în societate, s-a creat convingerea generală că anumite maşini de cusut prezintă o valoare foarte mare, fie datorită aliajului pe care îl conţin, fie pentru că ar conţine anumite cifre ale unor conturi bancare aparţinând persoanelor deportate în timpul celui de-al doilea război mondial.

Profitând de aceste convingeri, membrii grupării s-au folosit de aceste “legende”, pentru a obţine diferite sume de bani, prin inducerea în eroare a mai multor persoane. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că infractorii şi-au răspândit activitatea infracţională pe aproape întreg teritoriul României, victimele având domiciliul pe raza judeţelor Alba, Cluj, Arad, Satu-Mare, Bihor, Suceava, Bistriţa, Sălaj, Galaţi, Dâmboviţa, Mehedinţi, Dolj, Gorj, Vâlcea, Braşov, Sibiu, Mureş şi mun. Bucureşti. (B.P)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea