Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

UPDATE/ VIDEO: 8 administratori de firme din Alba și alte 4 județe cercetați, în stare de libertate, pentru evaziune fiscală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma perchezițiilor și audierilor efectuate, miercuri, de polițiștii din Alba, au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pentru 8 persoane – administratori de firme bănuiți de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Aceștia au fost prezentați, joi, 18 februarie, procurorilor de pe lângă Tribunalul Alba, care vor cere instanței arestarea lor, pentru 30 de zile.

parchetÎn cadrul activităţilor desfăşurate de polițiști, 9 dintre cele 10 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost identificate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru continuarea cercetărilor. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost găsite şi ridicate documente de evidenţă contabilă şi importante sume de bani.

UPDATE: Cei opt administratori de firme nu au fost prezentați instanței și vor fi cercetați în stare de libertate. Potrivit procurorilor, ei vor fi sun control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

––––––––––––––––––

Au fost percheziționate firme din mai multe domenii de activitate, în special spălătorii auto și cafenele din Alba (12 în Alba Iulia, 2 la Ciugud, una la cugir și una în galda de Jos), Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș și Hunedoara.

Potrivit IPJ Alba, administratorii firmelor sunt bănuiți că în anul 2013, în baza unor documente contabile false au înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, ulterior însuşindu-şi sumele de bani. Documentele false erau emise în numele unor societăţi comerciale de tip fantomă, iar pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, plăţile erau efectuate prin sistemul bancar.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea