Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

UPDATE FOTO/VIDEO: Elena Udrea își prezintă moțiunea la Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Deputatul PDL Elena Udrea s-a aflat vineri la Alba Iulia, pentru a-şi prezenta moţiunea „Noul PDL – o nouă Românie”. Întâlnirea cu democrat-liberalii din Alba face parte din turneul electoral în Transilvania al fostului ministru al Dezvoltării și Turismului, cu scopul de a-și convinge colegii din organizațiile județene ale PDL să o susțină pentru a câștiga funcția de  președinte al partidului.

La întâlnirea de la Alba Iulia participă aproximativ 100 de persoane în majoritate delegați ai PDL Alba care vor participa la Congresul Extraordinar al partidului, din 23 martie.

Elena Udrea a fost însoțită de senatorul Ion Arion, președintele PDL Sibiu și de deputatul PDL de Ialomița, Gheorghe Tinel. La sosire a fost așteptată de președintele PDL Alba, Mircea Hava și de senatorul Alexandru Pereș care, alături de președintele CJ Alba, Ion Dumitrel au invitat-o la o discuție de 10 minute, în particular, înainte de deschiderea evenimentului. Cu această ocazie senatorul Pereș i-a făcut cadou și un mărțișor pe care Udrea s-a grăbit  să și-l prindă pe haină.

Elit - Gustul Desăvârșit

În sală Elena Udrea a fost primită cu flori, aplauze și imnul PDL iar discursul de bun-venit a fost susținut de Mircea Hava.

În PDL avem oameni foarte buni, avem organizatori foarte buni. Avem oameni care au demonstrat acolo unde au făcut administrație, în minister, că știu să facă lucruri foarte bune. (…) Din păcate nu înțelegem să facem o echipă dar eu sunt sigur că după 23 martie, indiferent ce se va întâmpla, așa cum s-a întâmplat și în 2011, PDL va da o echipă de conducere care știe ce să facă. (…) Vă mulțumesc doamnă ministru și echipei dumneavoastră că sunteți aici. Ne bucurăm pentru că ați fost și rămâneți un om cu care am putut să discutăm corect, normal și colegial despre ceea ce înseamnă treburile noastre”, a spus Mircea Hava.

*Elena Udrea: ”PDL trebuie să facă opoziție cum făcea odată, de dimineața până seara, și în culcare și în sculare”

După discursurile de susținere ale celor doi parlamentari din echipa sa, Elena Udrea a detaliat pentru participanți viziunea sa privind viitorul PDL care, în opinia sa nu s-a făcut destul de bine auzit în campania electorală de la alegeri și care nu face o opoziție destul de activă după intrarea în Parlament.

Partidul Democrat Liberal trebuie să acționeze, să devină principala forță de opoziție, dar cum făcea odată, de dimineața până seara, și în culcare și în sculare, pentru că ei greșesc de dimineața până seara. În fiecare zi acest Guvern greșește. Dacă nu semnalăm în fiecare zi greșelile, dacă nu atragem atenția electoratului, dacă nu le arătăm în fiecare zi românilor că deși li s-a promis că vor trăi mai bine, trăiesc din ce în ce mai scump, nu vor înțelege atât de ușor pentru că oamenii, în continuare, cred realitatea de la televizor și nu realitatea pe care o trăiesc”, a spus Udrea.

Candidatul la președinția PDL a mai arătat că din punctul său de vedere destinele partidului și al țării, în acest moment, ”se aseamănă și se împletesc” iar România poate să devină un stat de drept care poate să ofere condiții mai bune de trai cetățenilor:

Fostul ministru al Dezvoltării a mai arătat că PDL trebuie să recâștige electoratul cu vârsta în jur de 40 de ani, care este „adevăratul motor economic şi social al României de astăzi”, un electorat activ care nu așteaptă pomeni nici de la Stat nici de la partide în campanie. ”Acest electorat care este definit în moțiunea mea generația 40 trebuie adus înapoi lângă PDL”, a mai spus Udrea:

Vă cer să aveți încredere în viziunea pe care o am pentru Partidul Democrat Liberal, să faceți parte din echipa pe care cred că pot să o construiesc, pentru viitorul acestui partid. Cred că împreună putem recâștiga alegerile, putem reveni la guvernare. Și vreau să vă spun că nu cred că trebuie să revenim în orice condiții. Cred că PDL poate reveni la guvernare într-o alianță, dar întotdeauna ca partid puternic, partener egal, nu pe ușa din spate, nu vioara a doua, nu partid-balama. Vă cer să fiți alături de mine în această competiție și să mergem împreună din 24 martie mai departe. Partidul există, echipa există, vă cer doar încrederea să facem împreună ceea ce trebuie. Să punem în practică viziunea necesară pentru ca PDL să câștige din nou alegerile, să revină la guvernare, să fie din nou principalul partid politic din România!”, a încheiat candidatul la fotoliul de președinte al PDL.

Democrat-liberalii albaiulieni nu au ratat ocazia ca, la finalul evenimentului, să-i spună Elenei Udrea câteva cuvinte, să-i sărute mâna și să-i facă mici cadouri. Printre acestea s-a remarcat un coș plin cu ghiocei, oferit de președintele PDL Alba Iulia, Paul Voicu.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marţi, la Bistriţa, că partidul său are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, citat de Agerpres.

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid.

sursă: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD Sebeș solicită lucrări de refacere la Parcul Tineretului, nu soluții improvizate și cârpeli!

Organizația municipală a PSD Sebeș solicită primarului Dorin Nistor lucrări de refacere la Parcul Tineretului, având în vedere că folia amplasată pe fundul lacului s-a dezlipit și s-a ridicat deasupra apei. Soluția aleasă a fost golirea apei din lac și amplasarea unor amărâte de dale pe fundul său, astfel încât folia să nu se mai ridice deasupra apei.

Astfel de ”soluții tehnice” vor avea repercusiuni în următorii ani când Nistor nu va mai fi primar. Ele vor fi decontate din banii cetățenilor. Lacul din Parcul Tineretului trebuie să beneficieze de lucrări sustenabile, la cele mai înalte standarde. PSD Sebeș cere ca investițiile realizate să fie de calitate, durabile, în caz contrar ele reprezintă doar cheltuirea iresponsabilă a banului public.

Investiția de reamenajare a Parcului Tineretului, unde se află și lacul, a costat peste 1,5 milioane de euro, iar după nici 4 ani apar probleme grave. PSD Sebeș nu acceptă ca administrația PNL să își bată joc de banii cetățenilor și cere primarului Nistor să ia măsuri urgente – refacerea lucrării la standarde de calitate, nu soluții improvizate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Mulțumim cetățenilor cu spirit civic care ne-au semnalat această problemă și îi asigurăm pe toți că vom lupta, în continuare, în consiliul local, astfel încât drepturile lor să fie bine reprezentate!

Comunicat de presă, Organizația municipală PSD Sebeș


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Comunicat de presă| Ion Dumitrel, președinte PNL Alba: „Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației”

Chiar dacă responsabilitatea adoptării legilor educației cade în sarcina Parlamentului și, prin extensie, a partidelor și clasei politice, considerăm că întregul proces trebuie să fie unul care depășească sfera politicului. 

Noul pachet de legi, absolut necesar pentru reforma sistemului educațional, nu trebuie să vină sub forma unui nou set de reguli, stabilite în câteva birouri, la București, și apoi aplicate la nivelul întregii țări.

Elit - Gustul Desăvârșit

Propunerea și forma inițială a acestor legi trebuie să fie o bază de discuție, un punct de plecare pentru dezbateri avute cu toți factorii implicați în sistem, de la profesori, elevi, părinți, mediu economic privat și autorități locale. Tocmai de aceea, PNL Alba a facilitat, în contextul noului pachet de legi, preluarea a cât mai multe opinii și amendamente.

Întregul dosar ce se fundamentează pe baza propunerilor venite din toate localitățile județului a fost analizat de către Comisia de Educație, Cercetare, Tineret și Sport din PNL Alba și structurat într-un material ce va fi transmis, prin intermediul parlamentarilor PNL, ministrului Sorin Câmpeanu.

„Mă bucur că în Alba sunt foarte mulți profesioniști în educație care nu apelează la varianta comodă a constatării și acceptării prin neimplicare față de legi fundamentale pentru școala românească. Le mulțumesc tuturor celor care au transformat criticile în propuneri constructive la legile educației. S-au formulat amendamente pe baza unor argumente serioase, lucru care nu trebuie tratat relativ și printr-un recurs la metoda „las’ că știm noi”, de la București.

Pentru că niciun guvern nu e privat, iar puterea deciziei nu o ai pentru că lucrezi într-o clădire de stat, ci pentru că oamenii ți-au dat-o, iar legile nu vin fără opinia lor consemnată. Vreau să avem un învățământ, mai cu seamă profesional și dual, de calitate.

Am și formulat propuneri în sensul ăsta. Dar asta nu înseamnă că sunt mai puțin preocupat de faptul că dascălii, din Palatele Copiilor, trebuie să rămână profesori, nu simpli angajați ai unei primării. Vom prezenta public răspunsul pe care-l vom obține la propunerile noastre.”- Ion Dumitrel, președinte PNL Alba.

Cele mai multe sugestii de corectare și modificare au vizat varianta propusă de minister pentru învățământul preuniversitar.

Iată câteva dintre cele mai importante:
  • procentul de ocupare a locurilor prin concurs organizat de colegii să fie de max. 25%, nu de 90%, iar 75% să se ocupe în urma evaluării naționale;
  • structurile de învățământ subordonate aceluiași ordonator de credite să poată funcționa cu efective de minim 12 elevi și 8 preșcolari, nu cu 40 cu cât prevede actuala propunere;
  • clasele/grupele în funcţiune la data intrării în vigoare a prezentei legi rămân cu acelaşi număr de elevi până la finalizarea ciclului gimnazial;
  • amendamente cu privire la implicare agenților economici în învățământul profesional dual;
  • la bacalaureat probă scrisă la Limba și literatura română – probă comună pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, dar și probe obligatorii specifice profilului;
  • personalul didactic de predare titular existent în cluburile sportive școlare, palatele copiilor şi cluburile copiilor, nu își pierde calitatea de personal didactic;
  • lămuriri cu privire la statutul profesorului-mentor.

Întregul material poate fi consultat la sediul PNL Alba.

Biroul de presă al PNL Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare