Rămâi conectat

Curier Județean

UPDATE FOTO: Incendiu la acoperișul unei pensiuni din Arieșeni din cauza unui coș de fum neprotejat termic. Au ars acoperișul, mansarda și mai multe bunuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit la acoperișul unei pensiuni din localitatea Arieșeni, duminică, în jurul orei 11.30. Pompierii din Câmpeni au intervenit pentru stingerea flăcărilor.

„Stația Câmpeni intervine cu 2 autospeciale și 8 subofițeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei pensiuni din localitatea Arieșeni. Nu s-au înregistrat victime”, trnasmite ISU Alba.

UPDATE ISU: Pichetul de pompieri Cîmpeni a intervenit duminică, pe str. Principală din loc. Bubești, com. Arieșeni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei pensiuni turistice. Pompierii militari au acționat cu două austospeciale de intervenție, în cooperare cu Stația de pompieri Ștei din cadrul I.S.U.J. Bihor (au intervenit cu o autospecială de intervenție) și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Arieșeni.

Ca urmare a acestui incendiu, au ars acoperișul pensiunii confecționat din lemn și țiglă și mansarda confecționată în totalitate din lemn pe o suprafață de aproximativ 350 mp, mobilier, lenjerie, 10 televizoare, 9 frigidere, parchet și instalații sanitare. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile din jur.

Potrivit ISU Alba, pagubele înregistrate în urma incendiului se ridică la suma de 150.000 de lei.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba reaminteşte cetăţenilor unele măsuri pentru această perioadă, şi anume:

  • Verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii;
  • Cosurile de fum trebuie curatate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
  • Cosurile de fum trebuie izolate termic fata de elementele combustibile ale planseului sau acoperisului (grinzi, astereala de lemn si altele asemenea).

Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Unirea” al județului Alba au intervenit, în perioada 23-26.02.2018, la 53 solicitări medicale.

[nggallery id=5238]

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vaccinarea antirujeolică, în județul Alba, cu mult sub media națională. Zeci de cazuri de rujeolă, înregistrate doar într-o săptămână! Acoperirea vaccinală antirujeolică, atât cu prima doză, cât şi la cea de-a doua, este în judeţul Alba cu mult sub media naţională, în condiţiile în care numai în prima săptămână din aprilie s-au înregistrat în judeţ […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea