Rămâi conectat

Actualitate

UPDATE Drumuri blocate în județul Alba, din cauza copacilor căzuți pe carosabil. Trafic întrerupt pe DN1R, între Horea și Albac și pe DN 75, între Gârda și Arieșeni, după furtună

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Furtuna a lăsat prăpăd în urmă, duminică după-amiaza, în județul Alba. Zeci de copaci au căzut pe diferite drumuri, îngreunând sau chiar blocând circulația, iar mai multe autoturisme au fost avariate, după ce acoperișuri de pe blocuri s-au prăbușit peste ele.

Potrivit IPJ Alba, pe DN1R , între localitățile Horea și Albac și DN 75 între Gârda și Arieșeni, traficul este blocat.

Un cetățean ne informează că și drumul judetean dintre Aiud si Buru este blocat din cauza copacilor căzuți.

UPDATE: În jurul orei 19.45, traficul pe DN75, între Gârda și Arieșeni a fost reluat pe un sens.

Și DN 1R, între Horea și Mătișești a fost deblocat pe ambele sensuri, în jurul orei 20.00.

UPDATE 2:Inspectoratul Județean de Poliție Alba a informat că la ora 20.30, în județul Alba nu mai erau drumuri naționale blocate.

Potrivit ISU Alba, la ora 20.39,  în comuna Lupșa și Bistra mai erau 3 mașini blocate de copacii căzuți. De asemenea,  pe DJ 750 Gârda- sat Dealu Ordincușii, tot din cauza copacilor, drumul a fost blocat, însă există rută ocolitoare.

UPDATE 3: La ora 21.30, se intervenea în continuare pe un drum forestier în comuna Bistra, unde mai erau două mașini blocate de copacii doborâi de vânt.

InfoTrafic Poliția Română Recomandă conducătorilor auto ca, pe timpul ploii, fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare. În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.

De asemenea, îi sfătuiesc pe şoferi să-şi păstreze calmul la volan, să circule cu atenţie deosebit de sporită şi să adopte permanent o conduită preventivă, pentru a putea evita producerea oricărui eveniment rutier.

Revenim cu amănunte.

foto: arhiva

Vedeți și FOTO-VIDEO: FURTUNA a făcut ravagii în Alba Iulia. Acoperișuri smulse, mașini avariate, țigle căzute de pe biserica romano-catolică și tarabe ale comercianților din Cetate distruse de vântul puternic


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea