Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

UPDATE Cugireanul despre care s-a scris că a murit pe frontul din Ucraina este de fapt viu. Radu Hossu: ”Am vorbit cu el la telefon”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

UPDATE Cugireanul despre care s-a scris că a murit pe frontul din Ucraina este de fapt viu. Radu Hossu: ”Am vorbit cu el la telefon”

Cugireanul Ovidiu Stoica, despre care ziarulunirea.ro a postat un articol cum că a decedat în Ucraina, este viu și nevătămat. Informația despre moartea cugireanului a fost preluată de pe site-ul G4media și de pe pagina de Facebook a bărbatului, unde a apărut o postare a lui Petru Gabor, președintele Asociației ”Voluntari Fără Frontiere”, în care anunța că Tony și-ar fi pierdut viața în timpul unei misiuni de salvare a răniților în zona Harkov.

Ne cerem scuze pe această cale pentru  greșeala de a publica articolul fără a avea confirmarea din partea oficialităților române sau ucrainene. Ziarul Unirea a solicitat confirmarea din partea MAE imediat după aflarea informației, fără a primi nici un răspuns nici la această oră.

Ziarul Unirea a relatat pentru prima dată povestea incredibilă a cugireanului Ovidiu Stoica și realitatea cruntă a războiului de la granițele României, trăită pe viu, cu arma în mână, în luptele cu trupele rusești, de eroul din Alba.

Citește și: VIDEO| Incredibila poveste a unui bărbat din județul ALBA care luptă în Ucraina împotriva invadatorilor ruși: „Sunt aici pentru că pot face diferenţa”

Contactat de ziarulunirea.ro, Radu Hossu, jurnalist din Brașov, a anunțat că a vorbit cu bărbatul la telefon și i-a dat vestea bună și mamei lui Ovidiu Stoica. „ Am sunat-o pe dânsa și i-am spus că fiul ei este viu, nevătămat și este departe de Ucraina. Mama lui Ovidiu mi-a spus că îmi mulțumește din suflet”.

”Ne luăm rămas bun de la Stoica Ovidiu Anton care lupta în Ucraina (Fight for Ukraina Internațional Legion) efectua misiuni de extracție a răniților din regiunea Harkov de-pe linia frontului. Din păcate misiunea lui pe acest pământ s-a încheiat în cursul unei misiuni de evacuare a răniților de noaptea trecută.

Citește și: VIDEO| Reportaj RECORDER: Realitatea cumplită a războiului povestită de un bărbat din Alba, întors de pe frontul din Ucraina

La începutul războiului a făcut voluntariat în vama Isaccea pentru câteva luni, iar când a văzut în ce stare ajung unele persoane din zonele de conflict a hotărât că poate face mai mult decât atât și a luat hotărârea să se înroleze în legiunea străină din Ucraina.

Mulțumită sacrificiului suprem pe care l-a făcut, mulți răniți au primit o a doua șansă. Să-i fie drumul lin și să ne ierte Dumnezeu pe toți”, este postarea prin care Petru Gabor, președintele Asociației ”Voluntari Fără Frontiere” anunța decesul cugireanului.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea