Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Reportaj RECORDER: Realitatea cumplită a războiului povestită de un bărbat din Alba, întors de pe frontul din Ucraina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Reportaj RECORDER: Realitatea cumplită a războiului povestită de un bărbat din Alba, întors de pe frontul din Ucraina

Realitatea cumplită a războiului a războiului din Ucraina, trăită prin ochii unui bărbat din Cugir, care s-a înrolat în Legiunea Internațională, este dezvăluită Recorder.ro.

Despre cugireanul Ovidiu Stoica și povestea sa despre războiul de la granițele României, trăit pe viu, cu arma în mână, în luptele cu trupele rusești, a relatat pentru prima dată ziarulunirea.ro.

CITEȘTE ȘI: Incredibila poveste a unui bărbat din județul ALBA care luptă în Ucraina împotriva invadatorilor ruși: „Sunt aici pentru că pot face diferenţa”

Înainte de a ajunge pe frontul din Ucraina acesta a încercat să jefuiască o bancă din Spania, în 2004. Potrivit adevărul.ro, se pare ca bărbatul se află ilegal în Spania, de patru luni și jumătate, și a lucrat timp de două săptămâni în construcții, înainte să încerce să jefuiască banca. Acesta era îmbrăcat în negru, avea ochelari de soare și două arme, una de dimensiuni mai mari și una mai mică. Cunoștințele sale de limba spaniolă erau sumare, drept pentru care a cerut un traducător. Inițial individul s-a închis în clădirea băncii împreună cu mai multe persoane, dar a lăsat apoi să iasă toate femeile și copiii, iar apoi a mai lăsat șapte persoane să iasă, reținând doar trei ostatici.

YouTube video

„Ovidiu Stoica are 37 de ani și, până la începutul acestui an locuia în Spania, unde în trecut a fost arestat pentru că a încercat să jefuiască o bancă. După ce a ieșit din închisoare, s-a străduit să ducă o viață normală de șofer de camion. Numai că rutina și normalitatea nu par să fie punctele sale forte. În februarie, când a aflat de invazia rușilor în Ucraina, spune că s-a hotărât să ajute. A venit în România și a făcut, o vreme, voluntariat la Isaccea, pe unde intrau în țară refugiați ucraineni. Apoi s-a înrolat în Legiunea Internațională a Ucrainei, care adună voluntari din toată lumea: spanioli, columbieni, japonezi și alte nații de oameni care au auzit chemarea președintelui Zelenski și s-au oferit să lupte de partea Ucrainei în războiul cu rușii. După o testare sumară, Ovidiu Stoica a fost trimis în prima linie.

E greu de spus dacă a făcut această alegere din teribilism sau din dorința de a ajuta o națiune aflată la răscruce, dar răspunsul e irelevant și acest material nu este despre asta.

Acest material este despre trăirile omului nostru întors acasă într-un sătuc din Ardeal. Mărturiile lui ne pun în fața unei realități cumplite și a unui alt război decât cel pe care îl știm de la televizor sau de pe rețelele sociale. Un război care se strecoară în mințile oamenilor, transformându-i pentru totdeauna. Un război în care intri chiuind și râzând, ca să alungi frica de moarte, și din care ieși tremurând și rostind mecanic aceste cuvinte ciudate: „Nu știu ce s-a întâmplat, dar nu mai sunt eu”.

Indiferent cât va mai dura, războiul din Ucraina nu va fi numai despre morți, răniți și teritorii eliberate. Va fi și despre milioanele de oameni care l-au trăit într-o formă sau alta și care se vor regăsi în vorbele lui Ovidiu Stoica: „Nu știu ce s-a întâmplat, dar nu mai sunt eu”, scriu jurnaliștii de la Recorder.ro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea