Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE Atenție, albaiulieni! Trei furturi din locuințe, în mai puțin de două ore, miercuri, în centrul municipiului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei furturi din locuințe în mai puțin de două ore. Acesta este bilanțul zonei centru Alba Iulia, pentru data de 8 noiembrie 2017.

Miercuri, în centrul orașului Alba Iulia, în intervalul orar 13.00 -14.30, s-au produs trei furturi din locuințe. Prima casă prădată a fost în spatele Casei de Pensii, unde făpatașii au sărit gardul și au sustras din holul locuinței portofelul cu bani și acte al locatarei.

Următoarea țintă a fost secretariatul Liceului nr. 3, de unde a fost luat dintr-o geantă un alt portofel, cu acte și o sumă mică de bani, iar ultima țintă a fost un apartament dintr-un bloc aflat lângă Columna, hoții sustrăgând o poșetă unde se aflau documente și o sumă infimă de bani, potrivit Asociației ”Justiția Pro Cetățean”.

Interesant este că, deși proprietarii uneia dintre locuințe erau acasă, hoțul a reușit să pătrundă și să-și facă ”treaba” fără a se face auzit.

”Eram în altă cameră. Lucram la ceva pentru site și când m-am dus spre bucătărie am văzut ușa semi deschisă, dar am zis că e curentul. Peste 4 ore, ne-am dat seama că dispăruse geanta mamei din hol”, ne scrie una dintre victime.

”De aici putem trage două conculuzii, iluzia cetățeanului de siguranță a locuinței prin lăsarea ușii descuitate chiar dacă sunt acasă și lipsa patrulelor de poliție pe străzile orașului, lucru datorat lipsei de personal din cadrul MAI, problemă care nu se reflectă în statisticile de la nivel înalt, ci în siguranța cetățeanului în viața de zi cu zi”, a transmis Asociația Justiția Pro Cetățean, al cărei reprezentant a fost chiar unul dintre cei păgubiți.

UPDATE: Reprezentanții IPJ Alba au transmis că persoana bănuită de comiterea furturilor a fot identificată. Este vorba despre o femeie de aproximativ 30 de ani, din Alba Iulia, care nu se află la prima abatere de acest gen. Acum este la Politia Municipiului Alba Iulia, urmând să fie reținută, pentru a 5-a oară.

Cel mai adesea, aceasta profita de neglijența proprietarilor, care nu-și asigură locuințele sau bunurile.

Potrivit IPJ Alba, femeia este cercetată în stare de libertate și pentru alte furturi, întrucât are un copil mic.

UPDATE, comunicat IPJ Alba 10 noiembrie: Citiți  Femeia de 30 de ani din Alba Iulia, care a comis miercuri 3 furturi din locuințe în centrul municipiului, a fost REȚINUTĂ de polițiști

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de furt din locuinţă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă cetățenilor să nu lase uşa descuiată nici pe timpul zilei, nici pe timpul nopţii, chiar dacă se află la domiciliu!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea