UPDATE. Aceeași Monică, dar cu altă politică: Deși inițial se zvonea că ALDE Alba a solicitat postul de subprefect pentru Monica Popescu, solicitarea ar fi însă pentru o altă Monica (Peli)

UPDATE. Schimbare de plan. Deși inițial, se vehicula că solicitarea postului de subprefect era pentru Monica Popescu, sursele ne-au confirmat că nu aceasta este varianta, ea delimitându-se atât de ALDE, cât și de politică.

Așadar, varianta pentru postul de subprefect ar fi, însă, tot o Monica, dar este vorba de Monica Peli, care lucrează în prezent în Instituția Prefectului Alba, făcând parte din Partidul Liberal Reformator și devenind ulterior funcționar public, funcția pe care o ocupă în cadrul instituției.

Inițial liderul ALDE nu a precizat despre care Monica ar fi vorba, ulterior precizându-ne telefonic că ar fi vorba despre doamna Monica Peli.

La o lună de la preluarea puterii guvernului din partea liberalilor, schimbările de la vârful Instituției Prefectului Alba sunt iminente, guvernul PNL impunându-și noii oameni în diversele funcții.

Dacă numele viitorului prefect a tot fost vehiculat în persoana liberalului Nicolae Albu, despre cine va ocupa funcția de subprefect nu s-a vorbit aproape deloc. Mai multe surse apropiate PNL Alba dau ca sigură numirea în locul lui Nicolae Mera a lui Dan Borteș. Acesta din urmă nu se bucură de o notorietate prea mare în afara partidului, însă se pare că este susținut de organizația PNL Câmpeni, condusă de Cristian Pașca.

Borteș este director al Școlii Gimnaziale din Vidra și consilier local PNL la Câmpeni. Liberalii din zona Apuseni se simt slab reprezentați la nivel de funcții de conducere și au insistat să le revină funcția de subprefect al județului Alba, deși conducerea județeană avea în vizor un alt liberal.

Totuși, planurile PNL Alba s-ar putea să fie încurcate de ALDE care, potrivit surselor noastre. În cazul în care l-ar obține ALDE, cel mai probabil ar desemna-o pe Monica Popescu, care a mai îndeplinit această funcție.

La Câmpeni s-a derulat una dintre cele mai dure bătălii electorale din Alba, la alegerile prezidențiale din 2019. Aici, unde primar este social-democratul Călin Andreș, Iohannis a obținut cu 29 de voturi mai mult ca Viorica Dăncilă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...