Rămâi conectat

Actualitate

Universitatea „1 Decembrie 1918”, pe locul secund în preferinţele elevilor din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Alba Iulia s-a derulat în luna mai proiectul “Rămâi albaiulian! Vino la UAB”, iniţiat de echipa Voluntrix formată din liceeni albaiulieni, având ca organizaţie-gazdă Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Acest proiect a fost finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin programul YouthBank şi a avut ca scop promovarea UAB în rândul viitorilor absolvenţi de liceu pentru ca aceştia să îşi continue studiile în municipiul Alba Iulia. Membrii echipei Voluntrix au aplicat unui număr de 318 elevi (30% dintre absolvenţi) un chestionar, rezultatele acestuia fiind interpretat de sociologul Corina Andreea Muntean, membră a Asociaţiei Alumni UAB. Din totalul celor chestionaţi, 63% provin din mediul urban şi 37% provin din mediul rural, respondenţii fiind cu vârsta cuprinsă între 17 şi 20 de ani, 53,1% fete şi 46,9% băieţi. Dintre aceştia, 91,2% vor să facă o facultate, respectiv 94,1% din elevii de la oraş doresc să îşi continue studiile după terminarea liceului faţă de 86,2% dintre elevii din mediul rural. Aproape jumătate dintre ei doresc să meargă la universităţi din Cluj-Napoca (cu 44,7%, 142 de alegeri din 318), Alba Iulia – 35,5% (113), Bucureşti 4,7%, Timişoara cu 3,5%, iar 6% dintre elevi au ales alte oraşe, în timp ce aproximativ 5,7% dintre ei nu au răspuns la această întrebare.
Corelat cu mediul de provenienţă şi oraşul pe care elevii îl aleg după terminarea liceului, dintre cei care merg în Cluj-Napoca 73,9% provin din mediul urban şi 26,1% din mediul rural, în timp ce dintre cei care preferă Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, 52,2% provin din mediul urban şi 47,8% din mediul rural. La fel şi pentru restul oraşelor în care elevii vor să meargă la universitate, ponderea cea mai mare a acestora provine din mediul urban. În ceea ce priveşte părerea elevilor despre Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia situaţia stă astfel: 55,6% dintre aceştia spun că au o părere bună şi foarte bună, 17% aşa şi aşa, 15,7% nu ştiu sau nu răspund, 6,9% nu prea bună, iar 4,7% spun că au o părere proastă. La întrebarea „ce doriţi să ştiţi despre Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia?” elevii au raspuns că au aflat anumite informaţii despre universitate în cadrul ”Săptămânii altfel”, alţii nu vor să ştie nimic, în timp ce alţii sunt interesaţi de medii de admitere la anumite specializări sau care sunt specializările Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. „În urma acestor chestionare s-a putut observa că majoritatea elevilor doresc să continue studiile în cadrul învăţământului universitar, iar astfel de campanii trebuie realizate în continuare şi extinse şi în judeţ, în cadrul altor licee”, a declarat Cristian Fleşeru, liderul proiectului. 

Robert GHERGU

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Vremea se răcește semnificativ în România: Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, marți, prognoza meteo pentru perioada 7 noiembrie – 5 decembrie 2022. Meteorologii anunță temperaturi normale pentru următoarele 4 săptămâni. În primele zile din decembrie vremea se poate răci, dar valorile termice rămân specifice primelor zile de iarnă.

Săptămâna 7 – 14 noiembrie

Elit - Gustul Desăvârșit

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în zonele montane și local în vest și sud-est, dar și izolat excedentar în nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 14 – 21 noiembrie

Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 21 – 28 noiembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în vest și la munte.

Săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar local cu o tendință ușor deficitară.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

ADMITERE la Școala de Poliție 2022: Aproximativ 5.000 de candidaţi la cele două unităţi de învăţământ preuniversitar ale Poliţiei Române

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE la Școala de Poliție 2022: Aproximativ 5.000 de candidaţi la cele două unităţi de învăţământ preuniversitar ale Poliţiei Române

Aproximativ 5.000 de candidaţi s-au înscris pentru examenul de admitere în cele două unităţi de învăţământ preuniversitar ale Poliţiei Române: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca, anunță Agerpres.

Astfel, pe cele 1.340 de posturi scoase la concurs în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina s-au înscris 3.936 de candidaţi, iar pe cele 300 de posturi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca s-au înscris 949 de candidaţi”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, marţi.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape – după încheierea perioadei de recrutare sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs.

Proba de evaluare a performanţei fizice va fi susţinută indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, astfel:

* Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;

* Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;

* Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;

* Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;

* Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;

* Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

Candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor, la data de 10 decembrie, iar rezultatele obţinute vor fi postate pe site-ul oficial al unităţii de învăţământ pentru care optează.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Un polițist și-a pierdut încărcătorul cu 15 gloanțe de la arma de serviciu. Era în prima zi de muncă

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Un polițist și-a pierdut încărcătorul cu 15 gloanțe de la arma de serviciu. Era în prima zi de muncă

O anchetă internă la Poliția Capitalei a fost declanșată după ce un polițișt din București și-a pierdut încărcătorul de la arma de serviciu. Acesta era în prima zi de muncă.

Poliția Capitalei informează că este vorba despre un polițist de la Secția 12, care a constatat la ieșirea din schimb că nu mai are încărcătorul de rezervă cu cele 15 gloanțe aferente.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, se fac verificări în București pentru găsirea încărcătorului.

Totodată, a fost declanșat o anchetă internă pentru a se stabili în ce condiții s-a petrecut incidentul.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea