Rămâi conectat

Politică Administrație

Uniunea Judecătorilor: Pentru prima dată, în istoria postdecembristă, este propus ca ministru al Justiției o persoană fără studii în domeniu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România se arată neplăcut surprinsă de propunerea de numire ca ministru al Justiției a Cristinei Guseth, o persoană care nu are studii în domeniu și nici experiență în sistemul judiciar.

Cristina Guseth„Este pentru prima data in istoria – cel putin postdecembrista – cand este propus ca ministru al justitiei o persoana care nu are studii juridice. Apreciem activitatea doamnei Cristina Guseth in sustinerea publica a luptei impotriva coruptiei, dar Ministerul Justitiei este o institutie cu un rol fundamental in statul de drept, iar atributiile ministrului Justitiei depasesc cu mult problematica legata de anticoruptie si comunicare”, se arată în comunicatul UNJR.

UNJR consideră că indeplinirea functiilor ministrului Justitiei presupune ca esentială pentru persoana ministrului pregatirea juridica specifica la cel mai inalt nivel.

Pe langa cunoasterea rolului instantelor judecatoresti si al parchetelor intr-un stat democratic, este necesar ca ministrul de justitie sa cunoasca indeaproape si sa aiba o experienta proprie in aplicarea dispozitiilor legale si a tot ceea ce presupune administrarea justitiei, mai afirmă judecătorii.

„Sistemul de justitie din Romania se confrunta cu probleme complexe ce depasesc cu mult chestiunile privind procurorii anticoruptie sau procedurile de comunicare (…). Apreciem, de aceea, ca fiind suprinzatoare si de neinteles desemnarea intr-un guvern, ce se doreste a fi de tehnocrati, a unei persoane fara studii juridice in fruntea ministerului Justitiei. In conditiile actuale, UNJR pregateste o lista de intrebari comisiilor parlamentare care vor audia noul ministru al Justitiei”, se mai precizează în comunicatul UNJR.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea