Uniunea Judecătorilor: Pentru prima dată, în istoria postdecembristă, este propus ca ministru al Justiției o persoană fără studii în domeniu

Uniunea Naţională a Judecătorilor din România se arată neplăcut surprinsă de propunerea de numire ca ministru al Justiției a Cristinei Guseth, o persoană care nu are studii în domeniu și nici experiență în sistemul judiciar.

Cristina Guseth„Este pentru prima data in istoria – cel putin postdecembrista – cand este propus ca ministru al justitiei o persoana care nu are studii juridice. Apreciem activitatea doamnei Cristina Guseth in sustinerea publica a luptei impotriva coruptiei, dar Ministerul Justitiei este o institutie cu un rol fundamental in statul de drept, iar atributiile ministrului Justitiei depasesc cu mult problematica legata de anticoruptie si comunicare”, se arată în comunicatul UNJR.

ELIT

UNJR consideră că indeplinirea functiilor ministrului Justitiei presupune ca esentială pentru persoana ministrului pregatirea juridica specifica la cel mai inalt nivel.

Pe langa cunoasterea rolului instantelor judecatoresti si al parchetelor intr-un stat democratic, este necesar ca ministrul de justitie sa cunoasca indeaproape si sa aiba o experienta proprie in aplicarea dispozitiilor legale si a tot ceea ce presupune administrarea justitiei, mai afirmă judecătorii.

Mihail David - 2020

„Sistemul de justitie din Romania se confrunta cu probleme complexe ce depasesc cu mult chestiunile privind procurorii anticoruptie sau procedurile de comunicare (…). Apreciem, de aceea, ca fiind suprinzatoare si de neinteles desemnarea intr-un guvern, ce se doreste a fi de tehnocrati, a unei persoane fara studii juridice in fruntea ministerului Justitiei. In conditiile actuale, UNJR pregateste o lista de intrebari comisiilor parlamentare care vor audia noul ministru al Justitiei”, se mai precizează în comunicatul UNJR.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

foarte slab 16 noiembrie 2015 at 19:49

Rog femeile insarcinate sa nu se uite la poza, dauneaza sanatatii iar barbatilor la potenta.

Trecand peste aspectul fizic dezgustator, aceasta babaciune este un agent Soros deci nicidecum nu apara interesele romanilor.
In plus nu are studii juridice, singura „calitate” a cotoroantei e prietenia de MISA si pahar cu o alta mare barfitoare a romanilor – Mojica Macobei.

pilu 16 noiembrie 2015 at 20:33

Cum arata, arata. Dar cei cu studii juridice pusi politic de ce nu au facut mai nimic.
Asta-i ca si cu medicul specialist care trebuie neaparat pus director de spital si habar n-are de management.

1 16 noiembrie 2015 at 21:44

Foarte tare GUVERNUL MEU ! Pana si Basescu a ras in hohote in aceasta seara de acesti imbecili promovati in functii de ministrii de Iohannis si Mihalache !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...