Uniristul Sebastian Culda, de trei săptămâni în curtea fostei campioane a României | „Sper să rămân la Astra Giurgiu”, a declarat mijlocaşul „alb-negrilor”

Paul Voicu - Primar 2020

Mijlocaşul unirist Sebastian Culda (22 de ani) se pregăteşte de aproximativ trei săptămâni la Giurgiu, cu echipa secundă a Astrei, fosta campioană a României. Al doilea golgheter al „alb-negrilor” în ediţia precedentă a eşalonului terţ, cu 7 reuşite (primul fiind căpitanul Ciprian Selagea, ce a înscris 8 goluri) speră să semneze cu gruparea de primă ligă. Deşi în această vară s-a vehiculat faptul că şi alţi doi unirişti, portarul Cătălin Suciu şi Andrei David, vor fi testaţi de Astra Giurgiu, până la urmă doar Culda a ajuns să se antreneze sub comanda lui Marius Măldărăşanu, ce pregăteşte echipa secundă a Astrei. „N-am semnat încă nimic, îmi doresc să se finalizeze favorabil discuţiile între oficialii celor două formaţii”, a spus fotbalistul.

*Bun pentru Under 21

Sebi Culda a jucat şi în trei partide de verificare, cu Astra Giurgiu II lăsând o impresie favorabilă şi aşteaptă ca negocierile între cele două cluburi să se concretizeze şi să aibă oportunitatea de a juca pe prima scenă, mai ales că îndeplineşte criteriile de vârstă la capitolul Under 21 şi poate ajunge la prima echipă a giurgiuvenilor, condusă de Edward Iordănescu. „Din câte mi s-a transmis, sunt mulţumiţi de mine, de modul cum m-am prezentat. Normal că mi-aş dori să rămân la Astra Giurgiu, să mă pregătesc, să acumulez şi, în timp, să ajung la echipa mare”, a declarat Sebastian Culda, ce mai are contract cu Unirea Alba Iulia până în 2018. Unul dintre cei mai interesanţi tineri jucători din Alba, S. Culda poate evolua în linia mediană, în ambele flancuri, dar şi în avanposturi, fiind şi un excelent executant al fazelor fixe (vezi golurile de la Ighiu şi cu CNS Deva, din campionatul precedent). Sebastian Culda a mai jucat la Europa Alba Iulia şi Mureşul Vinţu de Jos, a participat la diverse acţiuni ale loturilor naţionale, iar în 2015, în Liga a V-a, a marcat de 8 ori într-un singur meci!

ELIT

 

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...