Rămâi conectat

Sport

Uniristele Ana Rodean și Mihaela Popa, la Campionatul Mondial! Joi, cursa de 35 kilometri marș pentru atletele albaiuliene

Dan HENEGAR

Publicat

în

Ana Rodean și Mihaela Popa (fostă Acatrinei), sportive legitimate la CS Unirea Alba Iulia și pregătite de antrenorul Gabriel Avram, vor concura joi, 24 august, începând cu ora 8.00 (în direct pe Eurosport), la Campionatele Mondiale de Atletism, în proba de 35 kilometri marș.

A 19-a ediție a competiției atletice de anvergură are loc la Budapesta, în perioada 19-27 august, pe Centrul Național de Atletism, inaugurat în urmă cu două luni, ce are o capacitate de 36.000 de locuri.

Nu prea îmi place să vorbesc înainte de concurs. Într-o cursă de 35 de kilometri se pot întâmpla multe și tocmai de aceea nu are sens să zic un obiectiv și apoi să nu-l realizez. Toți ne dorim să mergem bine în concurs, dar minuni nu putem face”, a precizat Ana Rodean (39 de ani).

În mai, la Campionatul European de marș pe echipe, la Poděbrady (Cehia), Ana Rodean a stabilit un nou record național în cursa de 35 kilometri marș (2:59.18), clasându-se pe locul 12 și obținând biletele pentru Mondialele de la Budapesta.

Mihaela Popa a cucerit în 4 august medalia de aur în proba de 20 kilometri marș în Republica Democratică Congo, la Jocurile Franconfone, și s-a alăturat pe ultima sută de metri colegei sale de club pentru a lua startul la cea mai inportantă competiție sportivă a anului.

“Este o oportunitate apărută în ultimul moment. Mai multe sportive au avut de optat între proba de 20 de kilometri și cea de de 35 kilometri și astfel au apărut locuri disponibile”, a spus antrenorul Gabriel Avram.

Anul trecut, la Eugene (SUA), la ediția precedentă a Campionatelor Mondiale. Ana Rodean s-a clasat pe locul 26, cu PB (3:01.29), iar Mihaela Acatrinei a abandonat din pricina problemelor de sănătate, cu câțiva kilometri înainte de final.

Mă bucur că m-am calificat la Campionatul Mondial, tot anul am încercat să obțin această calificare, iar din primăvară mi-am pierdut speranța. Sunt puțin dezamăgită că am aflat în ultimul moment și nu m-am antrenat mai mult. Dar totuși sunt optimistă și sper să obțin un rezultat bun”, a menționat Mihaela Popa (28 ani).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Andrei Rațiu, aproape de transferul carierei după Euro 2024 | Unde ar putea ajunge jucătorul originar din Alba

Dan HENEGAR

Publicat

în

Echipe de top din Europa interesate de Andrei Rațiu Sunt șanse mari ca fundașul Andrei Rațiu, jucător originar din Alba, să schimbe echipa de club în această vară, după ce s-a remarcat prin evoluțiile sale la Euro 2024 în tricoul naționalei României. „Mai multe echipe de top din Europa, printre care Brighton și Genoa, s-au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea