Uniristele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei, la Campionatele Balcanice de marș, în Ucraina

La finele acestei săptămâni, mai precis sâmbătă, 14 martie, se vor desfășura Campionatele Balcanice de marș, programate în premieră în Ucraina, în localitatea Ivano-Frankivsk.

Din delegația României, ce cuprinde 12 alteți, vor face parte sportivele Ana Rodean și Mihaela Acatrinei (CS Unirea Alba Iulia), alături de antrenorul Gabriel Avram (conducătorul delegației). Deplasarea s-a efectuat cu autocarul, pe o distanță de aproximativ 450 de kilometri, aceasta în condițiile în care Europa resimte din plin epidemia de coronavirus, iar diverse competiții sportive sunt anulate.

ELIT

Este o competiție importantă pentru noi, la care sperăm să reușim performanțe cât mai bune și să cucerim medalii. De asemenea, Balcaniada este un concurs omologat pentru calificarea la Jocurile Olimpice din acest an”, a transmis antrenorul Gabriel Avram.

Cursa contează foarte mult pentru Ana Rodean, aflată practic în fața primei oportunități de a obține puncte în vederea prezenței la Olimpiada din Japonia. Atleta din Cetatea Marii Uniri trebuie să bifeze rezultate la trei concursuri omologate internațional, aflându-se într-o situație aglomerată din punct de vedere al programului, întrucât Grand Prix-ul de la Lugano, din 8 martie, la care preconiza să ia startul, nu s-a mai disputat.

Mihaela Acatrinei, ce a câștigat recent, întâia dată în carieră, titlul de campioană națională, a cucerit bronzul balcanic în 2018 (în Serbia), iar anul trecut a abandonat

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...