Rămâi conectat

Sport

Unirea Dej – Unirea Alba Iulia 3-1 (1-1), în Liga a 3-a | Liderul și-a luat revanșa după eșecul de pe „Cetate”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderul Seriei a 9-a, Unirea Dej, și-a luat revanșa după eșecul din tur de pe „Cetate”, singurul eșec stagional, și a câștigat pe propriul teren, scor 3-1 (1-1) cu Unirea Alba Iulia. Trupa lui Dragoș Militaru a bifat a doua victorie consecutivă împoriva unei echipe din Alba în această primăvară, după ce runda anterioară a învins 3-0 la Galtiu.

„Alb-negrii” au reușit să egaleze în prima repriză (au mai avut o ocazie importantă prin Scrob 23), însă prima parte a mitanului secund, când gazdele au punctat în două rânduri, a fost decisivă pentru soarta celor trei puncte.

Dejenii au început tare și au deschis scorul rapid, în minutul 10, prin Cocian, cu o reluare din 6 metri, la centrarea de pe dreapta venită de la ex-uniristul Frăsineanu. “Alb-negrii” au replicat imediat și au egalat 5 minute mai târziu, când Adam a șutat puternic din careu după o “liberă” executată de Bucurică din flancul stâng. La reluare, după un corner, prolificul fundaș I. Rus (57) trimite în plasă după un corner (a marcat și runda secundă, la Galtiu).  Zarurile au fost aruncate peste alte 5 minute, când An. Pop (62) a transformat un penalty extrem de ușor acordat, obținut de Frăsineanu după un duel cu Bucurică. Albaiulienii rămân cu un punct în două jocuri în 2021 și au runda viitoare o nouă deplasare, la Ungheni

*Bicheși a schimbat jumătate de echipă!

Comparativ cu jocul inaugural du Sănătatea Cluj, antrenorul oaspeților, Adrian Bicheși, a schimbat 6 titulari, folosind o linie defensivă nouă, forțat și de indisponibilitatea de ultimă oră a experimentatului Mardare! Au ieșit din primul unsprezece Zsigmond, D. Lupșan (suspendat), Mardare (accidentat), Haj, Ad. Matei și An. David, înlocuiți de F. Morar, Scrob, V. Codrea, Bucurică, Adam și M. Codrea!

“Prima repriză am fost în regulă, am fost consistenți în evoluție, chiar și în condițiile unui teren dificil. După al doilea gol primit, am căzut, dar au existat și câteva decizii de arbitraj care au influențat parcursul jocului și pe noi ne-au nemulțumit. M-a safisfăcut prestația echipei din primele 45 de minute dar și evoluția câtorva jucători care au arătat că vor să-și depășească condiția de fotbaliști de Liga a 3-a”, a spus Adrian Bicheși, care a ratat obiectivul fixat la reluarea pregătirilor, acela de a nu pierde niciun joc.

Echipe de start:

Unirea Dej: Farcaș – Al. Rus, Vomir, Kereki, Cr. Chira – Frăsineanu, Cătinean, Ad. Pop, Fl. Blaj – Cocian, Serediuc; rezerve Georgescu, Al. Blaj, Sabo, Mate, Meszaros, Al. Papp, An. Pop, B. Pop. Antrenor Dragoș Militaru.

Unirea Alba Iulia: Sporea – F. Morar (65, An. David), Scrob, V. Codrea, Al. Giurgiu/ cpt – Adam (65, Zsigmond), Bârdea, Selagea, Bucurică (78, Ad. Matei) – Fetița (78, Pocol), M. Codrea (78, Haj); rezerve Sântoma, Mardare, N. Rus, Joldeș, Antrenori Adrian Bicheși, Marcel Rusu și Ștefan Mardare.

Arbitri R. Necrici (Chechiș), D. Nagy (Mediaș), Cl. Doarvoas (Mintia) Observaori C. Por (Satu Mare), C. Dan (Zalău)

Liderul s-a distanțat în ierarhie la 5 puncte, profitând de pasul greșit făcut de contracandidata de sub Drăgana și, cu siguranța vrea revanșa după ce, în toamnă, în 14 octombrie, pe “Cetate” a suferit singurul eșec stagional (1-3), de atunci dejenii având 5 victorii și o remiză. D. Lupșan este suspendat, dar vor reveni Bucurică și Scrob în primul unsprezece al albaiulienilor ce au ajuns la 4 luni de salarii neachitate și așteaptă limpezirea situației în ceea ce privește susținerea financiară dinspre Consiliul local al municipiului reședință de județ.

Foto: Viorel CODREA

[nggallery id=8124]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea