Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Unirea Alba Iulia așteaptă implicarea Primăriei municipiului Alba Iulia, pentru rezolvarea restanțelor financiare!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Din păcate, Unirea Alba Iulia este în acest moment singura divizionară terță din Alba ce are restanțe financiare, iar salvarea este așteptată să vină dinspre Primăria municipiului Alba Iulia.

Echiperii “alb-negri” au început sezonul de primăvară cu întârzieri substanțiale în privința contractelor, acumulându-se în prezent 4-5 luni de datorii. Conform unor informații oficiale, la finele săptămânii, mai precis vineri, a avut o întâlnire între primarul Gabriel Pleșa și oficialii grupării din Cetatea Marii Uniri, tocmai pentru limpezirea situației. Mai precis să se stabilească exact dacă, în ce formă, cum și când se vor acorda bani pentru gruparea din Liga a 3-a, iar vineri s-a precizat că în cursul lunii aprilie, către divizionara terță va fi virată o sumă de bani care va acoperi restanțele celor 5 luni de contracte neachitate. De altfel, ieri, la Ungheni, „alb-negrii” lui Adrian Bicheși au fost anunțați că se vor stinge datoriile, grație implicării primăriei minicipiului reședință de județ, în consecință victoria din etapa a 13-a, prima din 2021, a fost dedicată primarului Gabriel Pleșa și Consiiului local al municipiului Alba Iulia. „Dedicăm acest succes domnului primar Gabriel Pleșa și Consiliului local, care și-au îndreptat atenția spre noi”, a transmis „principalul” Unirii Alba Iulia.

Asta întrucât a fost aprobat bugetul la nivel național, și în aprilie, se va aproba și bugetul municipiului reședință de județ, prin votarea de către consilierii locali. Astfel, dacă se va accepta finanțarea, într-o formă sau alta, a actualei ocupante a poziției a 7-a în Seria a 9-a din Liga a 3-a, fondurile vor ajunge la echipă dspre finalul actualului campionat, ultima etapă fiind prevăzută în 30 aprilie.

*Restanțe de aproape jumătate de an

Jucătorii pregătiți de Adrian Bicheși au primit ultimii bani în decembrie, înaintea Sărbătorilor de Iarnă, însemnând salariile cuvenite lunii septembrie. Deocamdată fotbaliștii au dat dovadă de înțelegere, au avut răbdare, lucrurile nu au degenerat, însă nu știu cât vor mai accepta actuala stare de fapt, întrucât nu există semnale că în viitorul apropiat lucrurile se vor îmbunătăți. E o liniște aparentă, ce ascunde nemulțumiri evidente, un fragil echilibru ce oricând poate ceda… Asta chiar dacă semnalele venite, neoficial, dispre Consiliul local al municipiului Alba Iulia arată ce se intenționează susținerea activității sportive. Pe de altă parte însă, edilul Gabriel Pleșa a afirmat, într-o emisiune radiofonică, pe această temă că finanțarea ar fi posibilă doar dacă actuala echipă ar trece sub tutela Clubului Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia! În fapt un lucru imposibil, deoarece discutăm despre două entități ce au CIS-uri diferite, caz în care actuala echipă nu ar mai fi afiliată la Federația Română de Fotbal. Până una alta, lucrurile sunt clare: Unirea Alba Iulia, singura echipă din județ ce nu beneficiază de finanțare de la autoritățile locale, este în criză financiară, apăsată de probleme.

*Acum un an, la un pas de retragere!

Divizionara terță condusă de antrenorul Adrian Bicheși visa ca în 2021 să obțină o finanțare permanentă de la primăria municipiului Alba Iulia, după modelul CSO Cugir, Industria Galda de Jos (până în decembrie) sau CS Ocna Mureș, mai ales că toamna trecută, pe fond de campanie electorală a primit suma de 400.000 de lei, fotbalul bucurându-se de susținere de la buget după aproape un deceniu în care a fost neglijat!

Din 2016, când a revenit pe a treia scenă fotbalistică, la cerere, Unirea Alba Iulia a trăit un veritabil roller coaster din punct de vedere financiar, existența echipei depinzând total de banii ce-i revin în urma transferurilor lui Nicolae Stanciu, internaționalul român ce a plecat în Belgia (Anderlecht), Cehia (Sparta Praga), Arabia Saudită (Al Ahli), Cehia (Slavia Praga).

În acești aproape 5 ani au fost puține perioade de liniște, când s-au implicat Mihai Oancea și Gicu Grozav, acest răstimp fiind în marea-i majoritate caracterizat de probleme, datorii către jucători, criză și incertitudine. Ultimul exemplu a fost oferit în primăvara anterioară când, rușinos, în 7 martie 2020, Unirea Alba Iulia nu s-a prezentat la meciul de pe “Cetate” cu Viitorul Șelimbăr, pierdut la “masa verde”. O a doua neprezentare, la Bistrița, ar fi însemnat umilința supremă pentru istoria unui club înființat în 1924, adică în urmă cu 97 de ani, respectiv excluderea din campionat!

A însă venit pandemia de coronavirus, cu înghețarea campionatului și apoi au intrat banii de la Al Ahli, în jur de 260.000 de dolari. S-au achitat restanțele acumulate la jucători în 2019, alte datorii, lucrurile s-au reglat pe termen scurt, însă banii sunt pe sfârșite și nu se poate continua la nesfârșit, nu poate fi vorba de un proiect pe termen mediu și lung bazându-te doar pe “injecțiile” financiare venite grație lui Nicolae Stanciu, devenit, principalul sponsor al echipei de unde a plecat în fotbalul mare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea